Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skandynawia..porady..

Featured Replies

Napisano

byc moze zapuszcze sie busem na teren skandynawii...

cos musze wiedziec o tych krajach?

jakies specyficzne przepisy?

dotad jezdzilem tylko na zachod i tamte ziemie sa mi obce...

Napisano

Ogólnie cisza i spokój. Ale prawie w każdej miejscowości są fotoradary. Prom z Gdyni masz rano (Karlskrona)z Gdańska po południu (Nynashamn).

Napisano

Cisza, spokój i bardzo przyjemnie.

"Mówią" by przestrzegać ograniczeń prędkości, bo mandaty baaardzo bolą. Na granicy miałem dość szczegółową kontrolę, a gdzie, a po co, a dlaczego, ale wszystko grzecznie.

Ja jechałem przez Danię, mostami.

Autostrady czy drogi szybkiego ruchu to tak jak u nas szersze krajówki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

a jakies inne dziwne wymogi..np dotyczace wyposazenia auta...?

Napisano

> byc moze zapuszcze sie busem na teren skandynawii...

> cos musze wiedziec o tych krajach?

> jakies specyficzne przepisy?

> dotad jezdzilem tylko na zachod i tamte ziemie sa mi obce...

Potwierdzę to co ktoś niżej napisał a ja słyszałem już niejednokrotnie - kraje fotoradarów.

Napisano

> Potwierdzę to co ktoś niżej napisał a ja słyszałem już niejednokrotnie - kraje fotoradarów.

A co mu do fotoradarów jak ma prawo jazdy PL

Czy może sie mylę i skandynawia wysyła mandaty administracyjne w przeciwienstwie do reszty swiata

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> A co mu do fotoradarów jak ma prawo jazdy PL

> Czy może sie mylę i skandynawia wysyła mandaty administracyjne w przeciwienstwie do reszty swiata

> Pozdrawiam

Tego to ja nie wiem.

A nie było ze dwa lata temu głośno o sprawie jak to burmistrz jakiegoś miasteczka dostał mandaty z fotoradarów bo Niemcy coś sobie tam źle odczytali?

Napisano

> A co mu do fotoradarów jak ma prawo jazdy PL

> Czy może sie mylę i skandynawia wysyła mandaty administracyjne w przeciwienstwie do reszty swiata

> Pozdrawiam

W zeszłym roku jak wracałem ze Szwecji to przed wjazdem na ten słynny most Szwecja- Dania stała szwedzka policja, która wyłapywała "bogu ducha winne samochody". I taka sama sytuacja w kierunku Szwecji. Potem dowiedziałem się od znajomych mieszkających w Danii, że były to samochody sczytane z fotoradarów. Tak więc można mieć prawo jazdy z RPA, ale i tak za mandat trzeba zapłacić.

Napisano

> W zeszłym roku jak wracałem ze Szwecji to przed wjazdem na ten słynny most Szwecja- Dania stała

> szwedzka policja, która wyłapywała "bogu ducha winne samochody". I taka sama sytuacja w

> kierunku Szwecji. Potem dowiedziałem się od znajomych mieszkających w Danii, że były to

> samochody sczytane z fotoradarów. Tak więc można mieć prawo jazdy z RPA, ale i tak za mandat

> trzeba zapłacić.

kazde jadace auto wklepuja do komputera zeby sprawdzic czy nie figuruje w bazie? spineyes.gif

Napisano

> W zeszłym roku jak wracałem ze Szwecji to przed wjazdem na ten słynny most Szwecja- Dania stała

> szwedzka policja, która wyłapywała "bogu ducha winne samochody". I taka sama sytuacja w

> kierunku Szwecji. Potem dowiedziałem się od znajomych mieszkających w Danii, że były to

> samochody sczytane z fotoradarów. Tak więc można mieć prawo jazdy z RPA, ale i tak za mandat

> trzeba zapłacić.

Nie masz racji

Poczytaj o mandatach z fotoradarów (to są mandaty administracyjne )

A zatrzymywanie auta przez policje to jest inna para kaloszy .

Co nie zmienia postaci rzeczy ze zdjecie z fotoradaru zostaje na pamiątke w kraju w którym zostało zrobione

Ps.U naszych zachodnich sąsiadów mam kilka takich fot

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.