Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

turbo a klima w mpi

Featured Replies

Napisano

Siemka,tak sobie ostatnio wpadlem na pomysla zrbienia softa na seryjnym 1.1 mpi,nie chce otwierac motoru,ani zakładc swinki-takie ot niskobudrztowe mało osiągowe turbo smile.gif

zastanawia mnie tylko probem pogodzenia ic z klimą,przegrzebalem sukajke ale niewiele znalazlem

jak sobie z tym poradzic,ic przed chłodnice czy jak?

auta ma byc z wierzchu seryjne

dzieki za rady

Napisano

> Siemka,tak sobie ostatnio wpadlem na pomysla zrbienia softa na seryjnym 1.1 mpi,nie chce otwierac

> motoru,ani zakładc swinki-takie ot niskobudrztowe mało osiągowe turbo

> zastanawia mnie tylko probem pogodzenia ic z klimą,przegrzebalem sukajke ale niewiele znalazlem

> jak sobie z tym poradzic,ic przed chłodnice czy jak?

> auta ma byc z wierzchu seryjne

> dzieki za rady

Seryjne rozwiązania w innych modelach są zazwyczaj takie że chłodnica klimy znajduje się przed chłodnicą silnika, a chłodnica IC jest w innym miejscu.

W cento to by musiało wyglądać tak że po prawej stronie samochodu dałbyś klimę przed chłodnicę silnika, a po lewej chłodnicę IC.

Pokombinuj też może jak w Subaru - czyli chłodnica IC nad silnik i wlot powietrza na masce.

Żeby nie mieć z tym wszystkim problemów dałbym jakąś większą chłodnicę wody.

Z racji turbo jeszcze by nie zaszkodziła chłodnica oleju, ale to już nie mam pomysłu gdzie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Seryjne rozwiązania w innych modelach są zazwyczaj takie że chłodnica klimy znajduje się przed

> chłodnicą silnika, a chłodnica IC jest w innym miejscu.

> W cento to by musiało wyglądać tak że po prawej stronie samochodu dałbyś klimę przed chłodnicę

> silnika, a po lewej chłodnicę IC.

> Pokombinuj też może jak w Subaru - czyli chłodnica IC nad silnik i wlot powietrza na masce.

> Żeby nie mieć z tym wszystkim problemów dałbym jakąś większą chłodnicę wody.

> Z racji turbo jeszcze by nie zaszkodziła chłodnica oleju, ale to już nie mam pomysłu gdzie

ak tak sobie zerkam to przed chłodnicą kimy mam 6cm wolnej przestrzeni,tylko musze luknąc jak z podejsciem prewodów do ic

czy duzy komp iaw 4f da sie pod to zremapowac bez klopotu?

maska broz boze,ma byc seryjny wygląd auta!

chłodnicy oleju nie przewiduje.

Napisano

> Siemka,tak sobie ostatnio wpadlem na pomysla zrbienia softa na seryjnym 1.1 mpi,nie chce otwierac

> motoru,ani zakładc swinki-takie ot niskobudrztowe mało osiągowe turbo

> zastanawia mnie tylko probem pogodzenia ic z klimą,przegrzebalem sukajke ale niewiele znalazlem

> jak sobie z tym poradzic,ic przed chłodnice czy jak?

> auta ma byc z wierzchu seryjne

> dzieki za rady

Można nie dawać intercoolera.

Napisano
  • Autor

> Można nie dawać intercoolera.

a jakie wtedy turbo zastosowac zeby miało rece nogi i czego sie mozna po takim układzie spodziewac,czy jest to sens w ten sposób robic?

Napisano

> a jakie wtedy turbo zastosowac zeby miało rece nogi i czego sie mozna po takim układzie

> spodziewac,czy jest to sens w ten sposób robic

Najmniejsze Gt 20 zastosuj. Jest ogólnodostępne i bedzie mocno rozwojowe jak zechcesz rozbudować zestaw. Przy małym doładowaniu nie bedzie grzało zbytnio powietrza.

Napisano
  • Autor

> Najmniejsze Gt 20 zastosuj. Jest ogólnodostępne i bedzie mocno rozwojowe jak zechcesz rozbudować

> zestaw. Przy małym doładowaniu nie bedzie grzało zbytnio powietrza.

a jak to wygląa z remapem kompa?

Napisano

> Seryjne rozwiązania w innych modelach są zazwyczaj takie że chłodnica klimy znajduje się przed

> chłodnicą silnika, a chłodnica IC jest w innym miejscu.

> W cento to by musiało wyglądać tak że po prawej stronie samochodu dałbyś klimę przed chłodnicę

> silnika, a po lewej chłodnicę IC.

> Pokombinuj też może jak w Subaru - czyli chłodnica IC nad silnik i wlot powietrza na masce.

> Żeby nie mieć z tym wszystkim problemów dałbym jakąś większą chłodnicę wody.

> Z racji turbo jeszcze by nie zaszkodziła chłodnica oleju, ale to już nie mam pomysłu gdzie

Tylko co z wentylatorem, jak wiadomo w seju są osobne dla klimy i dla silnika. Może włącznik z kabiny ?

Napisano
  • Autor

> Tylko co z wentylatorem, jak wiadomo w seju są osobne dla klimy i dla silnika. Może włącznik z

> kabiny ?

te rozwiązanie mi nie pasuje,wiec bede kombinował z coolerem przed chłodnicą klimy

Napisano

> Tylko co z wentylatorem, jak wiadomo w seju są osobne dla klimy i dla silnika. Może włącznik z

> kabiny ?

nomalnie, dajesz 1 wentylator, diody prostownicze i dziala

Napisano
  • Autor

> nomalnie, dajesz 1 wentylator, diody prostownicze i dziala

chodzi o to ze nie chce chłodnicy przenosic...

Napisano

> chodzi o to ze nie chce chłodnicy przenosic...

musisz znalezc dobitnie cienki IC lub mocowania przeriabiac z chlodnicy klimy co jest bardzo proste do wykonania smile.gif

Napisano
  • Autor

> musisz znalezc dobitnie cienki IC lub mocowania przeriabiac z chlodnicy klimy co jest bardzo proste

> do wykonania

mam takie gówno od smarta gdzies w warsztacie to se podmiarkuje

ktos ogarnia w wawie remap kompa? czy musze w swinie sie pakowac?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.