Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

307 zawieszenie tył...

Featured Replies

Napisano

... i problem z dobijaniem icon_rolleyes.gif

Już kiedyś zamieniłem parę zdań chyba z KJO hmm.gif odnośnie mojego problemu, ale stwierdził, że u niego problem nie występuje ok.gif

Mogę więc prosić o wypowiedzi reszty użytkowników?

Póki jadę sam - jest spoko ok.gif

We 2 osoby - czasem dobije, ale nie ma tragedii wink.gif

We 3 osoby - już są problemy, bo dobija praktycznie na każdym wyboju no.gif

We 4 osoby - jest masakra angryfire.gif Szczerze, to nie wyobrażam sobie jazdy w 5 osób icon_eek.gif

Teraz co znaczy "dobija" cfaniaczek.gif

Przy wpadnięciu w dziurę... a właściwie "dziurkę" bo o małych mowa icon_rolleyes.gif występuje (słychać i czuć) nieprzyjemne walniecie z tylnego zawieszenia no.gif

Gdyby samochód był na maxa załadowany a dziura dużo większa, wtedy odgłos by był na miejscu ok.gif

Co roku auto przechodzi diagnostykę bez zarzutu, nawet w ostatnim czasie pojechałem na przegląd celem sprawdzenia samego zawieszenia i diagnosta stwierdził, że nic się nie dzieje ok.gif

Z kolei odpowiedź ojca, który od początku tym autem jeździł - "on tak ma" - mnie nie przekonuje sick.gif

Jak jest u Was?

Jakieś rady, sugestie?

20.GIF

Napisano

> ... i problem z dobijaniem

> Już kiedyś zamieniłem parę zdań chyba z KJO odnośnie mojego problemu, ale stwierdził, że u niego

> problem nie występuje

> Mogę więc prosić o wypowiedzi reszty użytkowników?

> Jak jest u Was?

> Jakieś rady, sugestie?

Zerwane tuleje metalowo-gumowe tylnej belki. Czasem ciężko dostrzec, że są zerwane przez ich zapaskudzenie.

Napisano
  • Autor

> Zerwane tuleje metalowo-gumowe tylnej belki. Czasem ciężko dostrzec, że są zerwane przez ich

> zapaskudzenie.

icon_eek.gif tak to się nazywa?

Przerabiałeś temat?

Napisano

> tak to się nazywa?

> Przerabiałeś temat?

Niektórzy mówią "silentbloki belki". Przerabiałem zaraz po kupnie 307. Generalnie dość tania rzecz - łącznie za wymianę tulei z tyłu + wymiana tulei obu wahaczy przednich + ustawienie zbieżności, zapłaciłem 7 setek (nie chce mi się szukać kosztorysu, więc nie powiem Ci dokładnie co ile kosztowało). Aaa, nie oszczędzaj na częściach - tylko i wyłącznie oryginały.

Napisano
  • Autor

> Niektórzy mówią "silentbloki belki". Przerabiałem zaraz po kupnie 307. Generalnie dość tania rzecz

> - łącznie za wymianę tulei z tyłu + wymiana tulei obu wahaczy przednich + ustawienie

> zbieżności, zapłaciłem 7 setek (nie chce mi się szukać kosztorysu, więc nie powiem Ci

> dokładnie co ile kosztowało). Aaa, nie oszczędzaj na częściach - tylko i wyłącznie oryginały.

Dzięki waytogo.gif

Napisano

> Aaa, nie oszczędzaj na częściach - tylko i wyłącznie oryginały.

Akurat nie w 307 ale w Lagunie2 też te tuleje występują i jest to jedyna usterka w tylnym zawieszeniu która może się przydarzyć. I jak kolega powyżej napisał tak samo w renówkach zaleca kupić się oryginały w ASO a w moim przypadku wymiana też była najtańsza w ASO niż w warszawskich warsztatach.

Napisano

U mnie tez zaczyna cos stukac z tyłu,tylko ,że ja jezdze głównie sam i słychac stuki.

Ledwo opanowałem przednie zawieszenie,a juz tył stuka sciana.gif

ciekawe co nastepne...

Napisano

> Dzięki

a moze amorki i sprezyny taki objaw byl w aucie znajomego. po wymianie bylo ok a do pracy w piatke jezdzilismy.

Napisano
  • Autor

> a moze amorki i sprezyny taki objaw byl w aucie znajomego. po wymianie bylo ok a do pracy w piatke

> jezdzilismy.

nie, to nie amorki wink.gif

Napisano

> nie, to nie amorki

na stacji diagnostycznej jego tez wygladaly ze maja 60% skutecznosci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.