Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poziom plynu chlodniczego

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie!

Szukałem szukajką ale nie znalazlem. Troche zglupialem, bo w zbiorniku wyrównawczym w Palio mojego taty sa jakby dwa zbiorniczki. Jeden malutki z poziomami MIN/MAX i pozostala czesc to reszta. Sek w tym, ze poziomy nie sa rowne. Czy to oznacza, ze mam sie trzymac MIN/MAX w tej malej czesci, a w pozostalej moze byc nizej, czy tez o co chodzi?

Napisano

Jak 2 zbiorniki ?

Zbiornik wyrównawczy układu chłodzenia jest z przodu po prawej przed aku.

Masz na nim min i max, na zimnym silniku wlej "wody" pomiędzy te kreski.

Gdzie wg Ciebie jest 2-gi zbiornik ?

Napisano

> Jak 2 zbiorniki ?

czytaj uwaznie. nie dwa, tylko napisał, ze w jednym są tak jakby dwa

po prostu zbiorniczek ma w srodku taką ściankę i nie jest ona po środku, ale po co ona jest to nie wiem?

Napisano
  • Autor

no wlasnie i czy poziomy w obu powinny byc rowne? Bo u mnie nie sa. Czy cos nie tak z tym zbiornikiem, czy tez tak macie? Wszystko zaczelo sie od tego, ze zaczelo lekko cieknac po korkiem (chyba do wymiany) i zaczalem sie przygladac zbiornikowi.

Napisano

nie da sie nalac równo, ale ja od zawsze mam nie równo i jest ok

Napisano

Aaa ok, zakumałem.

No masz rację, zbiornik jest tak jakby przedzielony, ale strzałki min/ max masz od strony aku i ich się trzymaj.

Napisano

> czytaj uwaznie. nie dwa, tylko napisał, ze w jednym są tak jakby dwa

> po prostu zbiorniczek ma w srodku taką ściankę i nie jest ona po środku, ale po co ona jest to nie

> wiem?

poto jakbys odkrecil przy pracujacym silniku korek lub odpalil silnik bez korka to by z wezyka przelewowego nie sikalo i nie chlapalo.

Mam w kaszlu zbiorniczek od poldka taki trojkatny i jak odkrecony korek to chlapie, a tam nie ma zadnych przegrod.

no to moja wersja zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Aaa ok, zakumałem.

> No masz rację, zbiornik jest tak jakby przedzielony, ale strzałki min/ max masz od strony aku i ich

> się trzymaj.

eee...ja mam min/max od strony lewej(alternatora), ale spoko juz teraz wiem trzymam sie MIN/MAX a reszta mnie...chlodzi:-)

Napisano

ja sie tak podepne troche wink.gif jak odpowietrzyc uklad chlodniczy? mechanik wymienial plyn ale slysze teraz bulgotanie z prawej strony w kabinie i mnie zlosci. wystarczy odkrecic korek zbiorniczka i poczekac az cale powietrze z ukladu ucieknie?

Pozdr

Paweł

Napisano

> wystarczy odkrecic korek zbiorniczka

> i poczekac az cale powietrze z ukladu ucieknie?

Nie wystarczy - na gumowych przewodach masz dwa odpowietrzniki + odpowietrznik na chłodnicy.

Napisano

odpalil silnik bez korka to by z wezyka

> przelewowego nie sikalo i nie chlapalo.

> Mam w kaszlu zbiorniczek od poldka taki trojkatny i jak odkrecony korek to chlapie,

> no to moja wersja

ok.gif niby-zbiorniczki są połączone na dole zbiornika,

Napisano

> Nie wystarczy - na gumowych przewodach masz dwa odpowietrzniki + odpowietrznik na chłodnicy.

No i jeszcze przy odpowietrzaniu trzeba pamiętać żeby nagrzewnicę otworzyć na maks ciepłe, silnik odpalony podkręcić chwilkę na obroty i dopiero potem jak spadną do wolnych delikatnie popuszczać od najniżej położonego zaczynając.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.