Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

może tutaj ktoś pomoże...dotryski benzyny/gazu w KME

Featured Replies

Napisano

koledzy sterownik KME ma opcję dla aut z dotryskami benzyny, gdzie ustawiamy czasy dotrysków gazu

w instrukcji jest napisane, że dotryski można rozpoznać podczas odczytu, wtedy czasy naprzemiennie zmieniają się na czas wtrysku i dotrysku, sprawdziłem to u siebie i nie wykrywa dotryków, a opcję tą miałem włączoną i ustawioną na 1,6ms

czy coś wiecie w tym temacie?

póki co nawet nie mam pojęcia czy lanos posiada dotryski, to że komp nie pokazuje to nie znaczy, że mówi prawdę

Napisano

> koledzy sterownik KME ma opcję dla aut z dotryskami benzyny, gdzie ustawiamy czasy dotrysków gazu

> w instrukcji jest napisane, że dotryski można rozpoznać podczas odczytu, wtedy czasy naprzemiennie

> zmieniają się na czas wtrysku i dotrysku, sprawdziłem to u siebie i nie wykrywa dotryków, a

> opcję tą miałem włączoną i ustawioną na 1,6ms

> czy coś wiecie w tym temacie?

> póki co nawet nie mam pojęcia czy lanos posiada dotryski, to że komp nie pokazuje to nie znaczy, że

> mówi prawdę

standardowe ustawienie w programie dotrysków na poziomie 1,6ms

nic szczególnego nie wnosi w pracy na gazie lanos nie ma (raczej) dotrysków pomiędzy głównymi cyklami wtrysku chyba że czasy na paliwie potrafią zejść poniżej tych wartości wtedy ten próg się zaniża.Najlepiej zobaczyć to na oscyloskopie.

Napisano
  • Autor

czyli nie ma znaczenia czy jest włączone czy nie i nie wpływa na zużycie gazu?

Napisano

> czyli nie ma znaczenia czy jest włączone czy nie i nie wpływa na zużycie gazu?

Skoro ich nie wykrywa...

Napisano

> czyli nie ma znaczenia czy jest włączone czy nie i nie wpływa na zużycie gazu?

miało by znaczenie jakby czasy na Pb były mniejsze niż 1,6ms troche by wpływało negatywnie na prace silnika na gazie ale u ciebie to nie wystąpi bo ecu bezyny podczas pracy, nie uwzględniając cut off nie osiągnie tak małych wartości, w starych sterownikach było to pod nazwą min. czas wtrysku przy którym sterownik lpg pozostaje w stanie stałych już korygacji.

Napisano
  • Autor

> miało by znaczenie jakby czasy na Pb były mniejsze niż 1,6ms troche by wpływało negatywnie na prace

> silnika na gazie ale u ciebie to nie wystąpi bo ecu bezyny podczas pracy, nie uwzględniając

> cut off nie osiągnie tak małych wartości, w starych sterownikach było to pod nazwą min. czas

> wtrysku przy którym sterownik lpg pozostaje w stanie stałych już korygacji.

tutaj też mam opcję "min czas wtrysku"

Napisano

> tutaj też mam opcję "min czas wtrysku"

ale zobacz od jakiej zaczyna się wartości min 2ms i ma to inne zastosowania zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.