Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno BMW X1????

Featured Replies

Napisano

Cześc myślę nad zakupem X1 dla żony ale mam mieszane uczucia czy to dobry wybór zlosnik.gif kasy troche kosztuje wygląd zewnęrzny średnio mi pasuje ale za to srodek i ogolnie jako samochód pierwsza klasa. Bezpośrednim rywalem jest VOLVO XC60. Jak do tej pory BMW ani VOLVO nie bylo mi wogóle znane, jako milośnik AUDI obchodziłem te marki z daleka ale po dzisiejszej wizycie w salonie BMW wiem że nastepne moje auto będzie tej marki zlosnik.gif ale to dopiero za rok może dwa.

Przekonajcie mnie do zakupu X1 albo poprostu napiszcie co o niej sądzicie? acha wchodzi w gre model z napędem 4x4 z dieslem 143km tapicerka skórzana i porama innym dodatkami, akurat identyczne auta jakie mnie interesuje stoi do odbioru od ręki.

A może ktoś z was ma kogoś w salonie BMW i może podpowiedziec o jaki rabat warto walczyc? zlosnik.gif

Napisano

> A może ktoś z was ma kogoś w salonie BMW i może podpowiedziec o jaki rabat warto walczyc?

Ja mam "wypracowany" rabat na poziomie 8%. Z beznadziejnie głupich samochodów typu SUV to jeszcze najmniej głupi samochód. Bo to bardziej podwyższone kombi niż SUV.

Jeździ bardzo dobrze jak na SUV, powiedziałbym o klasę, albo dwie lepiej od konkurencji, co oznacza, że to auto bardzo bezpieczne w kwestii bezpieczeństwa aktywnego. Świetny napęd 4x4 (jak w każdej obecnie produkowanej beemce). Jak dla mnie to jednak auto jest zdecydowanie za ciężkie i mało dynamiczne nawet z chyba najsensowniejszym w polskich realiach silnikiem diesla 204KM . Gdybym musiał kupować SUVa to kupiłbym X1, bo to jeszcze najmniejsze zło.

Silnik diesla jest dość denerwujący w tym aucie - można zamontować dodatkowe maty wygłuszające komorę silnika od trójki.

Napisano

> Ja mam "wypracowany" rabat na poziomie 8%. Z beznadziejnie głupich samochodów typu SUV to jeszcze

> najmniej głupi samochód. Bo to bardziej podwyższone kombi niż SUV.

> Jeździ bardzo dobrze jak na SUV, powiedziałbym o klasę, albo dwie lepiej od konkurencji, co

> oznacza, że to auto bardzo bezpieczne w kwestii bezpieczeństwa aktywnego. Świetny napęd 4x4

> (jak w każdej obecnie produkowanej beemce). Jak dla mnie to jednak auto jest zdecydowanie za

> ciężkie i mało dynamiczne nawet z chyba najsensowniejszym w polskich realiach silnikiem diesla

> 204KM . Gdybym musiał kupować SUVa to kupiłbym X1, bo to jeszcze najmniejsze zło.

> Silnik diesla jest dość denerwujący w tym aucie - można zamontować dodatkowe maty wygłuszające

> komorę silnika od trójki.

Co do konkurencji to X1 chyba jej nie ma bo tak naprawde to nie wiadomo z kim on jest w jednej lidze?

Ja dziś sie zakochałem w nowej 5 yikes.gif na codzien jezdze dużym SUV-em ale chyba nastepne auto będzie własnie F10 grinser006.gif

Napisano

Może wiele nie doradze - ale kup używaną X5. Ja tak zrobiłem i zdecydowanie nie załuje grinser006.gif

Napisano

> Cześc myślę nad zakupem X1 dla żony ale mam mieszane uczucia czy to dobry wybór kasy troche

> kosztuje wygląd zewnęrzny średnio mi pasuje ale za to srodek i ogolnie jako samochód pierwsza

> klasa. Bezpośrednim rywalem jest VOLVO XC60. Jak do tej pory BMW ani VOLVO nie bylo mi wogóle

> znane, jako milośnik AUDI obchodziłem te marki z daleka ale po dzisiejszej wizycie w salonie

> BMW wiem że nastepne moje auto będzie tej marki ale to dopiero za rok może dwa.

> Przekonajcie mnie do zakupu X1 albo poprostu napiszcie co o niej sądzicie? acha wchodzi w gre model

> z napędem 4x4 z dieslem 143km tapicerka skórzana i porama innym dodatkami, akurat identyczne

> auta jakie mnie interesuje stoi do odbioru od ręki.

> A może ktoś z was ma kogoś w salonie BMW i może podpowiedziec o jaki rabat warto walczyc?

Przy zalozeniu, ze jestes w stanie troche zejsc z wymagan dot. silnika / wyposazenia, to na Allegro sa do kupienia nowe X1 z loterii Orange za ok. 90k PLN.

Napisano

> Przy zalozeniu, ze jestes w stanie troche zejsc z wymagan dot. silnika / wyposazenia, to na Allegro

> sa do kupienia nowe X1 z loterii Orange za ok. 90k PLN.

Skóra musi być no i silnik diesela ok.gif

Napisano

> Świetny napęd 4x4

> (jak w każdej obecnie produkowanej beemce).

a na czym polega swietnosc tego napedu?

Napisano

> a na czym polega swietnosc tego napedu?

I wszystko na temat grinser006.gif

Napisano

>

> I wszystko na temat

Dodam, że auto bez problemu wyjeżdża jeśli nawet trzy koła leżą na rolkach, a podstawą jest napęd na tył gdzie przekazywana jest standardowo większość mocy. Jest to całkiem inny poziom jazdy niż w autach, gdzie napęd na tył jest dołączany "w razie potrzeby", a podstawą jest napęd na przód.

Napisano

> Ja dziś sie zakochałem w nowej 5 na codzien jezdze dużym SUV-em ale chyba nastepne auto będzie

> własnie F10

Tak na prawdę dopiero od piątki zaczyna się prawdziwe BMW. Świetny napęd, silniki, wyposażenie, rewelacyjny ośmiobiegowy automat i tylna skrętna oś. Niewiarygodna jak na takie auto manewrowalność. Aż żałuję, że nie lubię dużych aut, bo piątka mi się na prawdę podoba.

Napisano

>

> I wszystko na temat

yikes.gif Ale jak to jest możliwe? Przecież to Audi zdaje się ma napęd na przód...

Napisano

> Ale jak to jest możliwe? Przecież to Audi zdaje się ma napęd na przód...

napęd głupieje, zwróć uwagę, że choć z przodu nie ma rolek to jest jednak ślisko.

Napisano

> Tak na prawdę dopiero od piątki zaczyna się prawdziwe BMW. Świetny napęd, silniki, wyposażenie,

> rewelacyjny ośmiobiegowy automat i tylna skrętna oś. Niewiarygodna jak na takie auto

> manewrowalność. Aż żałuję, że nie lubię dużych aut, bo piątka mi się na prawdę podoba.

Przecież ni ekupie zonie piątki grinser006.gif w sumie dokładając ze 20 tyś miałbym nową 5-ke ze skórą w manualu hmm.gif

Napisano

> Przecież ni ekupie zonie piątki w sumie dokładając ze 20 tyś miałbym nową 5-ke ze skórą w manualu

ale bez kratki, bo to też kosztuje ekstra 20 tys. A imho dla żony to jak najbardziej dobry wybór jak wozi dzieci.

Napisano

> Dodam, że auto bez problemu wyjeżdża jeśli nawet trzy koła leżą na rolkach, a podstawą jest napęd

> na tył gdzie przekazywana jest standardowo większość mocy. Jest to całkiem inny poziom jazdy

> niż w autach, gdzie napęd na tył jest dołączany "w razie potrzeby", a podstawą jest napęd na

> przód.

ale konkretnie. co jest oodpowiedzialne za rozdzial nepedu? 3 dyfry z mechanicznymi szperami? czy elektroniczne protezy ktore w glebokim sniegu czy blocie wariuja?

nie od dzis wiadomo ze torsen w quattro na baaaaaaaaaardzo sliskim (czysty lod i roki testowe) głupieje - taka jego natura. ale poza tymi skrajnymi warunkami to jeden z najpeszych napedow na swiecie. audi quattro ma EDS zeby nie dochodzilo do takich sytuacji (na potrzeby tego filmu wylaczyli ten "wspomagacz" )

to jest bardzij obiektywny test xdrive vs quattro
Napisano

>

to jest bardzij obiektywny test xdrive vs quattro

Super, tylko mocno prehistoryczny i z całkiem innymi autami/rozwiązaniami niż te o których tu rozmawiamy.

Odpowiedziałem Ci konkretnie - nie chciałeś się do tych argumentów ustosunkować.

Napisano

> napęd głupieje, zwróć uwagę, że choć z przodu nie ma rolek to jest jednak ślisko.

a tutaj raczej nie jest ślisko pod przednimi kołami, więc hmm.gif
  • 2 tygodnie później...
Napisano

jeszcze kilka miesięcy kuzyn też byl przed tym wyborem. istotne też jest które auto bardziej Ci sie podoba. Volvo wizualnie wydaje sie być troche większe ale w srodku, zwłaszcza na tylnej kanapie nie ma zbyt wiele miejsca.

Minusy X1, styłu mogłoby być wiecej miejsca, auto jest głosniejsze niż inne Beemki, np X3. Zdecydowane zalety to silnik i naped.

Z tego co pamiętam to Volvo też nie miało najgorszych cen.

Napisano

> jeszcze kilka miesięcy kuzyn też byl przed tym wyborem. istotne też jest które auto bardziej Ci sie

> podoba. Volvo wizualnie wydaje sie być troche większe ale w srodku, zwłaszcza na tylnej

> kanapie nie ma zbyt wiele miejsca.

> Minusy X1, styłu mogłoby być wiecej miejsca, auto jest głosniejsze niż inne Beemki, np X3.

> Zdecydowane zalety to silnik i naped.

> Z tego co pamiętam to Volvo też nie miało najgorszych cen.

Wybrałem Volvo ale pewnie będe żalował jak sie przepisy o Vat nie zmienia i okaże sie że mogłem zamówić nowa X3 grinser006.gif

Napisano

> Wybrałem Volvo ale pewnie będe żalował jak sie przepisy o Vat nie zmienia i okaże sie że mogłem

> zamówić nowa X3

zdecydowanie wybrałbym X3 z tego wszystkiego. Stare X3 też nie jest złe, silnik, napęd, ilość miejsca, irytuje tylko lekko archaiczna deska, zegary, nawka rodem z E39.

Ponoć jest sposób na obejście auta z kratką do końca roku. Wystarczy zamówic auto i dac zaliczkę jeszcze w tym roku, poczytaj w necie było troche o tym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.