Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony na pierwszy montaż

Featured Replies

Napisano

Piszę w imieniu kolegi (nie dostał potwierdzenia rejestracji na ak.)

Czy montowane są Goodyear Eagle 225 R17 ? (takie ma zamontowane, ale wyglądają na trochę używane i biją pow. 100 km/h )

Dynamic 1.4 120 km, Estiva B&Me, pakiet sport

Napisano

moga smialo byc montowane przez fabryke ok.gif

rozwin stwierdzenie ze wydaja sie uzywane? jak na nowym aucie opony moga wydawac sie uzywane?

z biciem powyzej 100km/h do aso i po temacie

Napisano

> Czy montowane są Goodyear Eagle 225 R17 ?

są. Widziałem takie na dwóch NB w salonie

Napisano

> Piszę w imieniu kolegi (nie dostał potwierdzenia rejestracji na ak.)

> Czy montowane są Goodyear Eagle 225 R17 ? (takie ma zamontowane, ale wyglądają na trochę używane i

> biją pow. 100 km/h )

> Dynamic 1.4 120 km, Estiva B&Me, pakiet sport

auto w salonie ma prawo mieć kilkanaście kilometrów przebiegu (on jest zerowany przed wydaniem auta), pewnie zależnie w jakich warunkach (pogoda plus rodzaj nawierzchni u dealera) może dawać wrażenie, że były używane. Całkiem nowe opony mają markery po których widać czy były używane czy nie ale nie wiem czy ten przebieg przedsprzedażny jest wystarczający żeby te kolorowe markery wzdłuż bieżnika zetrzeć??

Napisano

> Piszę w imieniu kolegi (nie dostał potwierdzenia rejestracji na ak.)

> Czy montowane są Goodyear Eagle 225 R17 ? (takie ma zamontowane, ale wyglądają na trochę używane i

> biją pow. 100 km/h )

> Dynamic 1.4 120 km, Estiva B&Me, pakiet sport

Mam takie oponki u siebie, auto z 2009 roku ok.gif

Napisano

> auto w salonie ma prawo mieć kilkanaście kilometrów przebiegu (on jest zerowany przed wydaniem

> auta), pewnie zależnie w jakich warunkach (pogoda plus rodzaj nawierzchni u dealera) może

> dawać wrażenie, że były używane.

Mam 4-te z salonu auto, zawsze przebieg na liczniku był 15-20 km i nigdy nie słyszałem że się zeruje licznik, a egzaminerem można dać tylko w górę.

A opony zawsze mają wygląd nówek, przecież te km na liczniku to zrobione są raczej na rolkach po montażu. Do dilera to są wiezione a nie jadą na własnych kołach.

Napisano

> Mam 4-te z salonu auto, zawsze przebieg na liczniku był 15-20 km i nigdy nie słyszałem że się

> zeruje licznik, a egzaminerem można dać tylko w górę.

> A opony zawsze mają wygląd nówek, przecież te km na liczniku to zrobione są raczej na rolkach po

> montażu. Do dilera to są wiezione a nie jadą na własnych kołach.

też mam 4-te auto z salonu i przy trzech poprzednich zawsze dostawałem auto z przebiegiem jak u Ciebie ok 15-20 a tym razem przy Bravo dostałem z idealnie 0km bo jak mi powiedział sprzedawca (kolega zresztą) to auto przyjeźdzą z komputerem w "factory mode" i dopiero gdy u końcowego dealera jest przygotowywane do sprzedaży jest przestawiane na "user mode" i to jest jednorazowe i nieodwracalne i od wtedy zaczyna liczyć licznik od zera (spytałme bo tez się zdziwiłem).

W fabryce na rolkach ale potem to już na kołach - pociąg do Tychów, z bocznicy i po placu FAP w Tychach, laweta (czasem jedna, druga) i plac u dealera - często nieutwardzony z tyłu salonu. Mój jak przyjechał z Tychów do KR w maju 2009 (kolega zadzwonił po mnie cobym sobie zobaczył jak zjeżdżał z lawety) to był siwy od kurzu i opony były mocno zakurzone od żwiru i na co zwróciłem uwagę również pod maską był zakurzony. Jak odbierałem parę dni później to był odpicowany idealnie i pod maską też był umyty (nie wiem tylko czy pod maską był myty na mokro czy sprężonym powietrzem ale nie miał ani pyłka bo na to zwróciłem uwagę).

A to było zalewdie 17 dni od daty zjechania z linii produkcyjnej bo wziąłem sobie te wydruki fabryczne ze wszystkimi danymi, które są wrzucone do auta jeszcze w fabryce a dealer to wyrzuca (data i godzina zjazdu z linii, checkout, szczegółowe dane zamówienia i wersji). Niestety mam poniedziałkowe auto i to zjechało z linii o godz. 13:13 smile.gif

Napisano
  • Autor

> z tematem bicia opon obowiązkowo do ASO

Poprawiono wyważenie (po makaronach cyt. wg serwisu) ok.gif

(konto velklemenso dalej niezatwierdzone)

Klimek

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Mam 4-te z salonu auto, zawsze przebieg na liczniku był 15-20 km i nigdy nie słyszałem że się

> zeruje licznik, a egzaminerem można dać tylko w górę.

> A opony zawsze mają wygląd nówek, przecież te km na liczniku to zrobione są raczej na rolkach po

> montażu. Do dilera to są wiezione a nie jadą na własnych kołach.

zeruje sie zlosnik.gif

w alfach niektówych hmm.gif kombinacją klawiszy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.