Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak zamocować pasy 3 pkt w seju?

Featured Replies

Napisano

Zakupiłem sobie pasy i zabieram się do mocowania. Na przykładzie fotela kierowcy. Jedno mocowanie jest tuż za fotelem. Tam gdzie chyba w zwykłym seju mocuje się fotele (ja mam vanne i tak jest poprostu dziura w podłodze). Drugi punkt to fabryczne mocowanie pasa bezpieczeństwa. Gdzie natomiast przyczepić 3pkt? Ten od strony tunelu środkowego.

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

> Zakupiłem sobie pasy i zabieram się do mocowania. Na przykładzie fotela kierowcy. Jedno mocowanie

> jest tuż za fotelem. Tam gdzie chyba w zwykłym seju mocuje się fotele (ja mam vanne i tak jest

> poprostu dziura w podłodze). Drugi punkt to fabryczne mocowanie pasa bezpieczeństwa. Gdzie

> natomiast przyczepić 3pkt? Ten od strony tunelu środkowego.

> Z góry dzięki za pomoc.

jak masz vanne, to na przykładzie fotela kierowcy:

1: lewa strona wywalasz seryjny pas i w tomiejsce szelke,

2: tył nie do mocowań kanapy tylko do mocowania tylnych pasów seryjnych

3: prawa strona obok fotela: najsensowniej jest pzewiercić otwory w tunelu na wylot i od spodu

blachę z nakrętką

w którą wkręcasz śruby od pasów waytogo.gif

Napisano

> jak masz vanne, to na przykładzie fotela kierowcy:

> 1: lewa strona wywalasz seryjny pas i w tomiejsce szelke,

> 2: tył nie do mocowań kanapy tylko do mocowania tylnych pasów seryjnych

> 3: prawa strona obok fotela: najsensowniej jest pzewiercić otwory w tunelu na wylot i od spodu

> blachę z nakrętką

> w którą wkręcasz śruby od pasów

np. taką

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie Panowie.

Napisano

> Dzięki wielkie Panowie.

a gdybyś sam chciał robić taką blachę to trzeba pamiętać, ze musi ona mieć odpowiednią powierzchnię zeby.GIF

Poza tym jak byś używał oryginalnych śrub do pasów pamiętaj, że mają nie typowy gwint M11 270751858-jezyk.gif

Napisano

> jak masz vanne, to na przykładzie fotela kierowcy:

> 1: lewa strona wywalasz seryjny pas i w tomiejsce szelke,

> 2: tył nie do mocowań kanapy tylko do mocowania tylnych pasów seryjnych

> 3: prawa strona obok fotela: najsensowniej jest pzewiercić otwory w tunelu na wylot i od spodu

> blachę z nakrętką

> w którą wkręcasz śruby od pasów

A do szyny nie mozna? Przeciez tak seryjnie jest smile.gif a z tego co pamietam zal. J mowi ze najlepiej do seryjnych mocowan... chociaz z drugiej strony zabrania do szyn oink.gif

Napisano

> A do szyny nie mozna? Przeciez tak seryjnie jest a z tego co pamietam zal. J mowi ze najlepiej do

> seryjnych mocowan... chociaz z drugiej strony zabrania do szyn

Wygląda na to że seryjne mocowania nie powinny być dopuszczone zeby.GIF Ja mam pas przykręcony do tunelu środkowego, przewiercić sie to pikuś - tylko ta blaszka to naprawde ważna rzecz... bo jak bedzie dzwonek to może wyrwać

Napisano

> a gdybyś sam chciał robić taką blachę to trzeba pamiętać, ze musi ona mieć odpowiednią powierzchnię

a przede wszystkim nakrętkę zlosnik.gif

> Poza tym jak byś używał oryginalnych śrub do pasów pamiętaj, że mają nie typowy gwint M11

old.gif gwint jest calowy

3/8" 16 zwojów/cal

Napisano

> A do szyny nie mozna? Przeciez tak seryjnie jest a z tego co pamietam zal. J mowi ze najlepiej do

> seryjnych mocowan... chociaz z drugiej strony zabrania do szyn

załącznik J podaje powierzchnie blaszki... I nie poleca mocowania szelki w otwór w szynie

Napisano

> a gdybyś sam chciał robić taką blachę to trzeba pamiętać, ze musi ona mieć odpowiednią powierzchnię

> Poza tym jak byś używał oryginalnych śrub do pasów pamiętaj, że mają nie typowy gwint M11

śrubyb kupisz nakrętek już nie, gwint 7/16, 20 zwoi na cal smile.gif Przerabiałem niedawno ten temat hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.