Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolejny meczyswapowy temat

Featured Replies

Napisano

Siema

Z gory sory za kolejny meczy-swapowy temat biglaugh.gif Sprawa wyglada tak: mam vana 1.1mpi 2007 (duzy komp) i chce do niego wrzucic 1.2mpi 8V 75KM (duzy komp) na wiazce z 900. Kiedys widzialem temat z poopisywanymi wejsciami do przepustnicy, ma ktos to moze? Pytania:

1. Czy moge podlaczyc na jakis czas 1.2 pod instalacje 1.1mpi? Wszystkie wtyczki pasuja itp? nie ogarne pewnie odrazu lutowania wiachy z 900 (no chyba, ze ktos mi napisze co z czym polaczyc)

2. Co mam zrobic z powrotem z listwy? Tylko nie mowcie zeby zaslepic zeby.GIF

3. Impulsator predkosci w skrzyni bedzie wspolpracowal z nowa instalacja? Bo cos czytalem, ze nie :/

4. Jakie problemy moge napotkac podczas swapowania?

Napisano

> 2. Co mam zrobic z powrotem z listwy? Tylko nie mowcie zeby zaslepic

Ja mam zaslepione:)

Impulsator musi pasowac do skrzyni z reszta ja nie mialem problemow(odnosnie impulsatora). Na problemy szykuj sie zawsze:)

Napisano
  • Autor

> Ja mam zaslepione:)

I wszystko jest ok?

> Impulsator musi pasowac do skrzyni z reszta ja nie mialem problemow(odnosnie impulsatora).

Chodzilo mi o odczytywanie wskazan impulsatora przez komputer.

Napisano

z tego co rozmawialem z mechanikiem to mozna tak zostawic i tak u mnie jest i hula bez problemu. Impulsator u siebie (mam skrzynie 6 ze stilo) to bralem z punciaka bodajze i po schematach podpialem i dziala bez problemow.

Napisano

> I wszystko jest ok?

> Chodzilo mi o odczytywanie wskazan impulsatora przez komputer.

normalny" komputer z 1.2 8v MPI nie potrzebuje impulsów. Impulsy potrzebne są do liczniki i ewentualnie wspomagania jak masz.

Napisano
  • Autor

> normalny" komputer z 1.2 8v MPI nie potrzebuje impulsów. Impulsy potrzebne są do liczniki i

> ewentualnie wspomagania jak masz.

Aha, dzieki smile.gif Bo ktos mi kiedys powiedzial ze impulsy najpierw przechodza przez kompa a dopiero potem do licznika zlosnik.gif

Napisano

> jeszcze Marew prawdę Ci powie bo On też to robił

prawdy nie powiem bo ja sam swapa nie robiłem

Napisano
  • Autor

> 1. Czy moge podlaczyc na jakis czas 1.2 pod instalacje 1.1mpi? Wszystkie wtyczki pasuja itp? nie

> ogarne pewnie odrazu lutowania wiachy z 900 (no chyba, ze ktos mi napisze co z czym polaczyc)

> 4. Jakie problemy moge napotkac podczas swapowania?

Wie ktos na jakim forum dostane odpowiedzi na te pytania? sick.gif

Napisano

no to lipa

Zelot powiem Ci tak jak wszyscy co do mnie pisali masz schematy to nie ma problemu.

Ale powiem Ci że mają racje schematy znam na pamięć i to co na nich jest to się zgadza 270751858-jezyk.gif Jak nie będziesz czegoś wiedział to ich wymęczysz to w końcu jakiś miły gość pomoże 'na odległość'

Napisano

> Siema

> Z gory sory za kolejny meczy-swapowy temat Sprawa wyglada tak: mam vana 1.1mpi 2007 (duzy komp) i

> chce do niego wrzucic 1.2mpi 8V 75KM (duzy komp) na wiazce z 900. Kiedys widzialem temat z

> poopisywanymi wejsciami do przepustnicy, ma ktos to moze? Pytania:

> 1. Czy moge podlaczyc na jakis czas 1.2 pod instalacje 1.1mpi? Wszystkie wtyczki pasuja itp? nie

> ogarne pewnie odrazu lutowania wiachy z 900 (no chyba, ze ktos mi napisze co z czym polaczyc)

Mozna tak zrobić, w takim wypadku należy zostawić listwę wtryskową z sc 1.1 mpi - po drobnych modyfikacjach podejdzie do kolektora ssacego 1.2 75. Kolejny problem to mapsensor - możesz albo zastosować ten z 1.2 75 (ale nie obejdzie sie bez lutowania wiązki) albo mapsensor z 1.1 mpi zamontować w kolektorze ssacym 1.2 75 (kwestia wywiercenia 3 dziur)

Jeśli przejdziesz na komputer z 1.2 75 wtedy dajesz listwe + wtryski z 1.2 75 - powrót z listwy trzeba dociagnać wężyk do zbiornika (najbezpieczniej użyć miedzianej rurki do lpg) i wprowadzić do obudowy pompy paliwa. Zostaje jeszcze oryginalny zaworek przelewowy w pompie - trzeba go zaślepić.

> 3. Impulsator predkosci w skrzyni bedzie wspolpracowal z nowa instalacja? Bo cos czytalem, ze nie

> :/

Impulsator nie idzie wogole do kompa - podlaczasz do licznika zgodnie ze schematem - 3 kable o ile pamietam.

Problemów może być bardzo dużo, a może nie być wcale. Generalnie to wszystko pasuje.

Napisano

> Siema

> Z gory sory za kolejny meczy-swapowy temat Sprawa wyglada tak: mam vana 1.1mpi 2007 (duzy komp) i

> chce do niego wrzucic 1.2mpi 8V 75KM (duzy komp) na wiazce z 900. Kiedys widzialem temat z

> poopisywanymi wejsciami do przepustnicy, ma ktos to moze? Pytania:

> 3. Impulsator predkosci w skrzyni bedzie wspolpracowal z nowa instalacja? Bo cos czytalem, ze nie

> :/

Ad 2 ja kupiłem pompę 3 bar z powrotem, bo nie chciało mi sie bawić w zaślepianie albo wiercenie powrotu do zbiornika

ad 3 u mnie po zmianie na instalację z 900 wszystko działa

ad 4 w chłodnicy z mpi nie masz czujnika od włączania wentylatora: są 3 wyjścia: wstawiasz trójnik i w tym trójniku czujnik, opcja 2 kupujesz wskaźnik temp i sam włączasz wentylator, z tym że trzeba cały czas o tym myśleć

opcja 3 zmieniasz chłodnicę na taką z SPI

z problemów to wiem, że musisz mieć mapsensor z spi, chyba że tego z Mpi zdrutujesz w swoim kolektorze

jak cos jeszcze mi się przypomni to napiszę smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ad 2 ja kupiłem pompę 3 bar z powrotem, bo nie chciało mi sie bawić w zaślepianie albo wiercenie

> powrotu do zbiornika

Cala kompletna pompe od 1.1 mpi z powrotem?

> ad 3 u mnie po zmianie na instalację z 900 wszystko działa

Razem z silnikiem dostalem wiazke od CC900SPI w ktorym jezdzilo to 1.2 8V tylko teraz nie wiem jak to polaczyc z 1.1mpi bo w schematach sie gubie... ale lutowac umiem 270751858-jezyk.gif

> ad 4 w chłodnicy z mpi nie masz czujnika od włączania wentylatora: są 3 wyjścia: wstawiasz trójnik

> i w tym trójniku czujnik, opcja 2 kupujesz wskaźnik temp i sam włączasz wentylator, z tym że

> trzeba cały czas o tym myśleć

> opcja 3 zmieniasz chłodnicę na taką z SPI

Z tego co patrzylem to jakis czujnik jest w glowicy. Jakby co to moge sie podpiac pod czujnik autogauge? Bo mam cos takiego wpietego w obieg biglaugh.gif

Napisano

> Cala kompletna pompe od 1.1 mpi z powrotem?

kupiłem od punto 3 barową z powrotem

Jakby co to moge sie podpiac pod czujnik

> autogauge? Bo mam cos takiego wpietego w obieg

miałem tak pół roku,ale znudziło mi się włączanie , teraz się samo włącza ;p

Napisano

> A to nie jest przypadkiem czujnik temp? http://dl.dropbox.com/u/7787497/czujnik%20temp.JPG

> Czyli 1.2mpi 8v z punto mial czujnik w chlodnicy? Dziwne, ze nikt o tym nie pisal wczesniej :/

MPI z mk1 jedyny czujnik jaki ma w chłodnicy to do włączania wentylatora. Na pewno nie ma tam czujnika temperatury.

Napisano
  • Autor

> ten jest do kontrolki na desce rozdzielczej, a do włączenia wentylatora jest w chłodnicy

Czyli najlepiej kupic czujnik, zrobic otwor w glowicy i pociagnac do niego kabel.

Napisano

> Czyli najlepiej kupic czujnik, zrobic otwor w glowicy i pociagnac do niego kabel.

lepiej wstawić trójnik jak najbliżej chłodnicy na górnym wężu

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Sory za odkopywanie ale powoli sie zabieram za swap. Czujnik ktory mam wkrecic w trojnik przy chlodnicy moge uzyc z 1.1mpi?

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

> Sory za odkopywanie ale powoli sie zabieram za swap. Czujnik ktory mam wkrecic w trojnik przy

> chlodnicy moge uzyc z 1.1mpi?

Jak nikt nie zna odpowiedzi to niech chociaz pokaze ktory czujnik kupic bo ich jest pelno na alledrogo :\

Napisano

> Sory za odkopywanie ale powoli sie zabieram za swap. Czujnik ktory mam wkrecic w trojnik przy

> chlodnicy moge uzyc z 1.1mpi?

jesli chodzi o wyjscie wodne przez kolektor ssacy to ja dalem ten z 1.1 mpi bo nie chcialo mi sie lutowac wtyczki

Napisano
  • Autor

Chodzi mi o czujnik ktory oryginalnie jest w chlodnicy i zalacza wentylator. Juz sie dowiedzialem, ze potrzebuje z 1.1SPI ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.