Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf III nie równa praca na benzynie

Featured Replies

Napisano

Siema . Pacjent Golf 3 1.4 95r zeby.GIF. Na LPG pracuje bez zarzutów , jednak po przełączeniu na benzynę silnik wariuje , brak wolnych obrotów (po odjęciu gazu od razu gaśnie) jak się wkręci na obroty to niby jest ok . Po rozgrzaniu silnika objawy wydają się słabnąc ale i tak to nie jest to bo jechać się nie da . Filtr paliwa jest nowy . Przewody paliwowe są drożne . Pomocy panic.gif

Napisano

> Siema . Pacjent Golf 3 1.4 95r . Na LPG pracuje bez zarzutów , jednak po przełączeniu na benzynę

> silnik wariuje , brak wolnych obrotów (po odjęciu gazu od razu gaśnie) jak się wkręci na

> obroty to niby jest ok . Po rozgrzaniu silnika objawy wydają się słabnąc ale i tak to nie jest

> to bo jechać się nie da . Filtr paliwa jest nowy . Przewody paliwowe są drożne . Pomocy

sprawdz silnik krokowy, podstawe gaznika/wtrysku, czy nie lapie lewego powietrza, wezyki podcisnienia, elektryketypu swiece, kable, cewka, modul, sonde lambda

Napisano
  • Autor

Wydaje mi się ze zacznę od sondy lambda . jest to chyba najbardziej prawdopodobne .

Napisano

> Wydaje mi się ze zacznę od sondy lambda . jest to chyba najbardziej prawdopodobne .

odepnij i zpbacz

wtyczke macz kolo prawego amora, tam gdzies szukaj

krokowiec tez mozna wyjac i zamoczyc caly na noc w benzynie ekstrakcyjnej, ale uwaga na elektronike

Napisano
  • Autor

> krokowiec tez mozna wyjac i zamoczyc caly na noc w benzynie ekstrakcyjnej, ale uwaga na

> elektronike

A co to ma na celu ?

Napisano

> A co to ma na celu ?

wyplynie caly syf z krokowca

bedzie chodzil normalnie

jak mocno zniszczony to raczej male szanse, ale zawsze mozna sprobowac

troche mu pomoze, a koszt benzynki niewielki

--------------------------------

wez wieczorem w garazu odpal auto, podnies maske, absolutna ciemnosc wskazana

spryskiwaczem do kwiatow psiknij na przewody, elektryke w silniku

jak beda przebicia zobaczysz blyski

Napisano

Wyczyść przepustnice ok.gif

Napisano
  • Autor

> wyplynie caly syf z krokowca

> bedzie chodzil normalnie

> jak mocno zniszczony to raczej male szanse, ale zawsze mozna sprobowac

> troche mu pomoze, a koszt benzynki niewielki

> --------------------------------

Krokowiec rozebrany ale nie czyścilem bo nie bylo tam żadnego syfu przesmarowałem delikatnie choć i to nie bylo konieczne . Silniczek już musial być wymieniany bo to na pewno nie oryginal . No i sądzę ze gdyby to byla jego wina to i na gazie silnik by wariowal

Jestem w 99% pewien ze to sonda lambda bo po jej odłączeniu zimny silnik pracowal bez zmian .

Napisano

> Siema . Pacjent Golf 3 1.4 95r . Na LPG pracuje bez zarzutów , jednak po przełączeniu na benzynę

> silnik wariuje , brak wolnych obrotów (po odjęciu gazu od razu gaśnie) jak się wkręci na

> obroty to niby jest ok . Po rozgrzaniu silnika objawy wydają się słabnąc ale i tak to nie jest

> to bo jechać się nie da . Filtr paliwa jest nowy . Przewody paliwowe są drożne . Pomocy

trzeba sprawdzić czy emulacja sondy lambda jest prawidłowo ustawiona, a czy to jest na pewno to to łatwo sprawdzić, odłącz klemę poczekaj i odłącz. Sprawdź wtedy jak będzie pracował na benzynie. (nie przełączaj na gaz)

Napisano

> Wydaje mi się ze zacznę od sondy lambda . jest to chyba najbardziej prawdopodobne .

NIE, sona nie jest brana pod uwagę w pierwszym etapie pracy silnika więc to jest zły trop, jak pisałem już sprawdzić trzeba emulacje sondy.

Napisano

> Jestem w 99% pewien ze to sonda lambda bo po jej odłączeniu zimny silnik pracowal bez zmian .

To nie sonda. Jak napisał wyżej Krzysiek komputer pomija sygnał sondy na zimnym silniku.

Napisano
  • Autor

> NIE, sona nie jest brana pod uwagę w pierwszym etapie pracy silnika więc to jest zły trop, jak

> pisałem już sprawdzić trzeba emulacje sondy

Opisz mi jak możesz jak to mam zrobić smile.gif

Napisano
  • Autor

> To nie sonda. Jak napisał wyżej Krzysiek komputer pomija sygnał sondy na zimnym silniku.

A jeśli zrobię ten sam test na silniku rozgrzanym ??

Napisano

znajomy ma podobny problem tez 1.4 ABD,na benie ma nierówne obroty,czasam mu gasł i itp,ale on sie tym niepzrejmuje bo wiekszosci jezdzi na LPG,problem prawdopodbnie lezy w rozjeżdzaniu sie map przy jezdzie na lpg,kolega raz pojezdzil na benzynie w trasie i problem znikł,podobny problem ma szwagier ale w 1.8 ABS,zyje przekonaniem ze mu wtrysk pada skromny.gif

Napisano
  • Autor

> znajomy ma podobny problem tez 1.4 ABD,na benie ma nierówne obroty,czasam mu gasł i itp,ale on sie

> tym niepzrejmuje bo wiekszosci jezdzi na LPG,problem prawdopodbnie lezy w rozjeżdzaniu sie map

> przy jezdzie na lpg,kolega raz pojezdzil na benzynie w trasie i problem znikł,podobny problem

> ma szwagier ale w 1.8 ABS,zyje przekonaniem ze mu wtrysk pada

Być może to jest to . . . ale cały czas ta sonda mi chodzi po glowie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.