Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprytnego sposobu potrzebuję...

Featured Replies

Napisano

... na wymianę żarówki przedniej reflektora mijania od strony kierowcy w avensisie 1 generacji.

Było ponad 2 lata spokoju od ostatniej wymiany, ostatnia skończyła sie zadrapaniami ręki aż po łokieć i czasem wymiany ponad 1h. Dzisiaj zastartowałem do wymiany ale po 15 min zrezygnowałem bo nie chciało mi się wyciągać akumulatora. Poza tym kupiłem żarówkę w Tesco więc doszedłem do wniosku, że zainwestuję w cos lepszego coby za kilka tygodni znowu nie wymieniać. Jak to sprytnie zrobić bo wtajemniczeni wiedzą, że nie jest to łatwe..... confused.gifniewiem.gifblagam.gif

Napisano

Nie wiem nie miałem do czynienia ...ale w corolli wolałem odkręcić 2 śrubki i jeden kołek plastikowy i wyjąć cały reflektor niż bawić się w wyjmowanie akumulatora i innych tam rzeczy . Wtedy dostęp do żarówek idealny ... Moze tu też się tak da...?

Napisano

> Nie wiem nie miałem do czynienia ...ale w corolli wolałem odkręcić 2 śrubki i jeden kołek

> plastikowy i wyjąć cały reflektor niż bawić się w wyjmowanie akumulatora i innych tam rzeczy .

> Wtedy dostęp do żarówek idealny ... Moze tu też się tak da...?

podobnie robię w Lacetti ok.gif

Napisano

> ... na wymianę żarówki przedniej reflektora mijania od strony kierowcy w avensisie 1 generacji.

"Zdejmujesz gumową osłonę, odpinasz kostkę, odpinasz sprężynkę, wyjmujesz żarówkę, wkładasz nową, zapinasz sprężynkę, przypinasz kostkę, sprawdzasz czy działa, jak działa zakładasz osłonę - góra minuta." - słowa elektryka z ASO ... I rzeczywiście robi to w niecałą minutę ...

Napisano
  • Autor

> "Zdejmujesz gumową osłonę, odpinasz kostkę, odpinasz sprężynkę, wyjmujesz żarówkę, wkładasz nową,

> zapinasz sprężynkę, przypinasz kostkę, sprawdzasz czy działa, jak działa zakładasz osłonę -

> góra minuta." - słowa elektryka z ASO ... I rzeczywiście robi to w niecałą minutę ...

Może i tak jest jak piszesz, ale to chyba dotyczy strony pasażera - przynajmniej mnie to tyle zajmuje.

Natomiast bedąc dzisiaj w FueVercie gosciowi to zajęło 0,5h, wybuliłem 30 zeta za wymianę ale żarówki lepsiejsze philipsa wiec myślę, że na 2 albo 3 lata spokoju, a do serwisu toyoty nie pojechałem bo tam strach mnie ogarnia jak słyszę ceny.

Napisano

> Może i tak jest jak piszesz, ale to chyba dotyczy strony pasażera - przynajmniej mnie to tyle

> zajmuje.

Gdybym nie widział tego na własne oczy to bym nie wierzył - gość wkłada łapę, wyciąga żarówkę, bierze w łapę dobrą żarówkę, wkłada łapę, pstryk, wyciąga pustą i wszystko działa.

> Natomiast bedąc dzisiaj w FueVercie gosciowi to zajęło 0,5h, wybuliłem 30 zeta za wymianę ale

> żarówki lepsiejsze philipsa wiec myślę, że na 2 albo 3 lata spokoju,

Ostatnio właśnie wymieniałem Philipsa po dokładnie 7 miesiącach (co do dnia) więc byłbym ostrożnym optymistą.

> a do serwisu toyoty nie

> pojechałem bo tam strach mnie ogarnia jak słyszę ceny.

A w Toyocie pewnie byś zapłacił 30 zł za żarówkę i wymianę miałbyś gratis.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.