Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termometr czujnik oleju zamiast korka wlewu ?

Featured Replies

Napisano

Witam . Czy ktoś z Was używa takiego termometru wkręcanego zamiast korka wlewu oleju w silnikach 4T chłodzonych powietrzem? Czy warto zainwestować w coś takiego np do crossa ? Jak to się sparwuje. Widziałem że jest tego dużo na alledrogo... Nie wiem tylo skąd takie różnice w cenie.

Napisano

mam w fazerze i spełnia tylko rolę korka

w wakacje z tego co pamiętam był wątek na ten temat hmm.gif

Napisano
  • Autor

> mam w fazerze i spełnia tylko rolę korka

tzn. co nie działa? zepsuł się , czy co bo nie wiem...

Napisano

> tzn. co nie działa? zepsuł się , czy co bo nie wiem...

ztcp. w tamtym wakacyjnym watku konkluzja byla taka, ze po zamontowaniu i tak nikt na to nie zwraca uwagi na postoju, a w czasie jazdy sie nie da sprawdzic temperatury - bo nic nie widac

Napisano

> tzn. co nie działa? zepsuł się , czy co bo nie wiem...

działa, ale na postoju można sobie popatrzeć co najwyżej

Napisano

> działa, ale na postoju można sobie popatrzeć co najwyżej

ja w lc4 nie mam problemu z szybkim rzuceniem okiem na termometr w trakcie jazdy

Napisano

Powiem Ci tylko, że u mnie ludzie poinstalowali takie cuda, co chwila patrzą i im się silniki czasami grzeją... ja nie mam i mi się nie grzeje zeby.GIF

Napisano
  • Autor

To może powiedźcie chociaż jaka temperatura panuje w silniku podczas normalnej jazdy . Gdzieś czytałem że 80st C to minimum które każdy silnik powinien mieć a jak jest z maximum ... ale takim które jeszcze nie szkodzi silnikowi.

Napisano

nie wiem jak jest max ale wiem że ci moi jak widzą 100-110 to zatrzymują się na chłodzenie...

ciekawi mnie jeszcze (moze ktoś wie) co będzie jak się przegrzeje silnik...?

Napisano

> nie wiem jak jest max ale wiem że ci moi jak widzą 100-110 to zatrzymują się na chłodzenie...

> ciekawi mnie jeszcze (moze ktoś wie) co będzie jak się przegrzeje silnik...?

Gdyby tej zabawki nie mieli to jeździliby normalnie a tak wkręcają sobie filmy o przegrzanym czy zatartym silniku i sami sobie psują przyjemność z jazdy. smile.gif

Podczas normalnej eksploatacji silnik się nie przegrzeje, jest tak skonstruowany, że nawet podczas jazdy w miejskich korkach nic złego mu się nie przydarzy.

Pomijam zachowania niedouczonych ćwoków, którzy stojąc na światłach czy w korku pałują maszynę bez sensu zamiast pozwolić silnikowi pracować na wolnych obrotach!

Olej swoje właściwości smarne zachowuje do 130 a nawet niektóre ponad 160 stopni C ! Olej to nie woda i nie zagotuje się przy 100 stopniach! smile.gif

Napisano

> To może powiedźcie chociaż jaka temperatura panuje w silniku podczas normalnej jazdy . Gdzieś

> czytałem że 80st C to minimum które każdy silnik powinien mieć a jak jest z maximum ... ale

> takim które jeszcze nie szkodzi silnikowi.

przy jezdzie spokojnej mam ok 85 st. C a teren itd, to podchodzi pod 100

Napisano

> Gdyby tej zabawki nie mieli to jeździliby normalnie a tak wkręcają sobie filmy o przegrzanym czy

> zatartym silniku i sami sobie psują przyjemność z jazdy.

Dlatego ja tego nie zakładam... szkoda sobie zdrowie psuć smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.