Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Temperatura ????

Featured Replies

Napisano

Chciałbym się dowiedzieć gdzie mniej więcej powinien znajdować się wskaźnik od temperatury płynu ja mam lekko przed 2 kreską przed środkiem czy to oznacza niedogrzanie silnika ???

Napisano

> Chciałbym się dowiedzieć gdzie mniej więcej powinien znajdować się wskaźnik od temperatury płynu ja

> mam lekko przed 2 kreską przed środkiem czy to oznacza niedogrzanie silnika ???

jaki masz licznik?

do 140*C czy 130*C?

Napisano

jeśli masz wskaźnik 130*C, to gruba środkowa kreska to 90*C i około tego powinna być wskazówka, jeśli 140*C, to gruba środkowa jest 100*C i wskazówka powinna byc około dwie cienkie wcześniej

jeśli podczas jazdy spada niżej, a na postoju wraca, wymień termostat

Napisano

> Chciałbym się dowiedzieć gdzie mniej więcej powinien znajdować się wskaźnik od temperatury płynu ja

> mam lekko przed 2 kreską przed środkiem

tak jak kolega kudłaty napisał - zależy, jaki masz wskaźnik: na obu fotkach na zielono zaznaczono optymalną temperaturę (innymi kolorami się nie przejmuj biglaugh.gif)

284408472-DSC01560A.JPG

284408472-DSC01015.JPG

post-109606-143525105066_thumb.jpg

Napisano

> mam lekko przed 2 kreską przed środkiem czy to oznacza niedogrzanie silnika ???

jeśli masz na trasie 80+ to dobrze

Napisano

> jeśli masz na trasie 80+ to dobrze

nie wprowadzaj kolegi w błąd: dobrze to ma mieć ~90* (powiedzmy 88~92) niezależnie, czy zima, lato trasa, miasto - no może w korku dobijać do 100, ale to wyjątek...

Napisano

> nie wprowadzaj kolegi w błąd: dobrze to ma mieć ~90* (powiedzmy 88~92) niezależnie, czy zima, lato

> trasa, miasto - no może w korku dobijać do 100, ale to wyjątek...

stary mój od nowości nie miał 90*C na trasie więc jest zepsuty? rotfl.gif

90*C osiągam jak postoję gdzieś na światełkach ale zaraz po rozpędzeniu się do prędkości przelotowej temperatura spada do okolic 80*C

błąd czujnika + błąd wskaźnika i mamy taki efekt

stałą temperature jak drut to zobaczyć możemy na wskaźnikach które działają nieliniowo - czyli dajmy na to że od 80 do 100*C wskaźnik pokazuje cały czas 90*C dopiero powyżej tych wartości (przykładowych) porusza się w dół lub górę

Napisano

czyli mój wskaźnik też jest do bani, bo pokazuje stale w okolicach 90* ? niewiem.gifhmm.gif w korku poskoczy, ale po za tym tak, jak pisałem, nie chce być inaczej, ale "winię" za takie wskazania sprawny układ chłodzenia waytogo.gif

Napisano

> czyli mój wskaźnik też jest do bani, bo pokazuje stale w okolicach 90* ? w korku poskoczy, ale

> po za tym tak, jak pisałem, nie chce być inaczej, ale "winię" za takie wskazania sprawny układ

> chłodzenia

Weź pod uwagę, że powietrze podczas jazdy nie tylko opływa chłodnicę ale też silnik, misę olejową...

Napisano

Mój też (po ciężkich bojach grinser006.gif) pokazuje zawsze 90°C niezależnie czy jest trzaskający mróz, czy ciepło. Jedynie w korkach temperatura się podnosi i podczas miejskiej jazdy w upałach jest odrobinę wyższa niż te 90°C. A tak to zawsze równo stoi na środkowej kresce, nawet nie drgnie grinser006.gifok.gif

Napisano

> Mój też (po ciężkich bojach ) pokazuje zawsze 90°C niezależnie czy jest trzaskający mróz, czy

> ciepło. Jedynie w korkach temperatura się podnosi i podczas miejskiej jazdy w upałach jest

> odrobinę wyższa niż te 90°C. A tak to zawsze równo stoi na środkowej kresce, nawet nie drgnie

mówimy tu o 1.0 które nie wydala z siebie tyle ciepła co T biglaugh.gif

Napisano

> mówimy tu o 1.0 które nie wydala z siebie tyle ciepła co T

Przy ostrożnej jeździe T też nie wydziela jakichś zatrważających ilości ciepła skromny.gifgrinser006.gif

Napisano

> Przy ostrożnej jeździe T też nie wydziela jakichś zatrważających ilości ciepła

patząc jakie ilości paliwa spala to musi być 1/3 więcej zlosnik.gif

Napisano

> patząc jakie ilości paliwa spala to musi być 1/3 więcej

W sumie tak, ale T w końcu też ma dodatkowe chłodzenie oleju, także częściowo tamtędy ciepło jest oddawane ok.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie mam licznik do 140 stopni zawsze miałem miedzy środkową a pierwszą przed środkiem i strzelił mi wentylator od chłodnicy pare razy się zagrzał został wymieniony z całym płynem od razu i właśnie są 2 kreski przed i myślałem że strzelił termostat.

Dzięki wielkie jeszcze raz biglaugh.gif teraz będę się męczył z innymi usterkami frown.gif

Napisano

po co ta smutna mina na końcu? icon_eek.gif kolego, uszy do góry, masz Uno i wszystko da się zrobić zlosnik2.gif

pilnujcie temperatury!!! ostatnio klient mi przyjechał, że mu się zapala jakaś czerwona kontrolka podczas jazdy i piszczyk się odzywa, okazało się, że wskazówka temperatury była na skraju czerwonego pola, a kolo nawet nie raczył się tym zainteresować i dwa tygodnie tak auto męczył

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.