Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z zapłonem

Featured Replies

Napisano

pacjent: Bmw e32 3 litry 6 zyl

objawy: przerywa przy ok 2-3000 obr (szczególnie na LPG)

opis problemu:

auto działało super ale podkusiło mnie żeby zmienić sonde lambde bo mi mówili na forum że mi troche za dużo pali...

po wyjeździe od mechanika auto zaczęło szarpać, uznałem że prawdopodobnie potrzebuje adaptacji do nowej sondy. Adaptacje na benzynie przeprowadziłem sam, a dziś byłem u mechanika od gazu i kolo stwierdził że wszystko jest ok z regulacją....

i nagle mi coś zaświtało... mechanik który zakładał lambde podspawywał mi wydech na aucie w jednym miejscu, poprawiał spaw... bez odpięcia akumulatora...

od razu uprzedzam - świece(NGK), kable(champion), kopółka, palec(BREMI) i cewka(Bosch) są nowe i wszystko było SUPER przed wymianą sondy...

czy coś sie mogło zjarać od tego spawania ??

Napisano

Zacznij gnębić gazownika. Oni specjalizują się wyłącznie w montażu instalacji a gdy przychodzi do problemów z autem defaultowo zwalają winę na układ WN. Akurat to przerabiam (wiem że nieco OT). U mnie auto szarpie podczas jazdy na lpg oczywiście gazownik stwierdził autorytatywnie że to wina cewki...Wymieniłem cewkę, przewody WN i świece i co? DUPA. Przedwczoraj odstawiłem do nich auto z prikazem że mają coś z tym zrobić - mechanik przejechał się wozem po czym stwierdził "auto chodzi zajebiście". No to mu w żołnierskich słowach powiedziałem co sądzę o jego fachowości i znajomości terminu "usterka sporadyczna" bo zdarza się nieregularnie. Auta oczywiście nie odebrałem.

Dobra rada - zacznij od gnębienia tych od gazu. Albo może i nie - podmień sondę bo może faktycznie coś się zjarało przy spawaniu. A swojemu specowi powiedz że są takie zabezpieczenia, które zakłada się na klemy na czas spawania. facepalm.gif

Napisano
  • Autor

ok, zmieniłem cewke bo akurat mi lezała druga i jest OK, a mechanika to chyba ubije!

Napisano

> ok, zmieniłem cewke bo akurat mi lezała druga i jest OK, a mechanika to chyba ubije!

Mialem kiedys identyko problem. Dwa tygodnie barany nie mogli dojsc co padło rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Mialem kiedys identyko problem. Dwa tygodnie barany nie mogli dojsc co padło

ja ostatnio mam dość partaczy mechaników, powiem szczerze palacz.gif

Napisano

Marcin ma takie podejscie ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.