Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nawiew

Featured Replies

Napisano

Witam. Niedawno nabyłem mondeo 1.8 2003r po lifcie. Mam problem z nawiewem (nie wiem czy to problem ale wydaje sie ze coś nie gra). W samochodzie jest klimatronik. Klimatyzacja działa ok, ale gdy jest mi niepotrzebna sam nawiew dziwnie działa. Raz przy ustawionych 22 stopniach leci ciepłe a raz zimne. I tak w zasadzie w mniejszym lub większym stopniu mógłbym powiedzieć o każdej temperaturze ustawionej. Nie wiem czy coś źle robie, nie moge tego rozgryźć. Robiłem oczywiście test klimatronika a nie pokazało zadnych błędów. Czy w mondeo normalne jest że manualny nawiew tak dziwnie działa?

Napisano

błędów. Czy w mondeo normalne jest że

> manualny nawiew tak dziwnie działa?

co to znaczy manualny nawiew?

Napisano

że na zwykłych pokrętłach? jeśli tak to u mnie działa jak powinien, co nastawie to leci z nawiewów ok.gif

Pozdrawiam

Napisano

> w sensie nie AUTO i nie AC

nie kombinuj. Ustaw auto i jezdzij.

Kompletnie nie rozumiem jak Ci sie udalo ustawic 22 stopnie i reczne sterowanie.

Nie da sie. Albo auto i ustawienie temperatury albo wylaczasz klime i bawisz sie przyciskami.

Ustaw auto. Kiedy bedzie potrzebna klima to sie zalaczy. Kiedy bedzie potrzebne ogrzewanie to bedzie. Bedziesz mial stabilna temperature niezaleznie od pory roku. Od czasu jak mam to auto nie wylaczylem tego nigdy i jakos dziala zlosnik.gif

Napisano

> nie kombinuj. Ustaw auto i jezdzij.

> Kompletnie nie rozumiem jak Ci sie udalo ustawic 22 stopnie i reczne sterowanie.

W obecnych warunkach to chyba nie trudne.

Włączasz tryb "eco" - tym samym klima nie jest włączona - wyłączasz tryb "auto" i ręcznie regulujesz sobie temperaturę, siłę nawiewu oraz jego kierunek.

Ja tak właśnie jeżdżę.

Napisano
  • Autor

> W obecnych warunkach to chyba nie trudne.

> Włączasz tryb "eco" - tym samym klima nie jest włączona - wyłączasz tryb "auto" i ręcznie

> regulujesz sobie temperaturę, siłę nawiewu oraz jego kierunek.

> Ja tak właśnie jeżdżę.

no właśnie i coś lipa to u mnie działa. siła nawiewu jest ok ale temperatury nie da sie ustabilizować. raz przy 22 jest ciepłe a raz zimne

Napisano

> no właśnie i coś lipa to u mnie działa. siła nawiewu jest ok ale temperatury nie da sie

> ustabilizować. raz przy 22 jest ciepłe a raz zimne

Mam identyczne objawy. To jest całkiem normalne - jak czujnik ciepła wyłapie, że są 22 stopnie, to z nawiewu będzie leciało chłodne powietrze. Jeżeli temperatura w samochodzie spadnie poniżej ustawionej, wówczas będzie leciało Ci ciepłe powietrze.

Napisano
  • Autor

> Mam identyczne objawy. To jest całkiem normalne - jak czujnik ciepła wyłapie, że są 22 stopnie, to

> z nawiewu będzie leciało chłodne powietrze. Jeżeli temperatura w samochodzie spadnie poniżej

> ustawionej, wówczas będzie leciało Ci ciepłe powietrze.

No i gitara. Dopiero uczę się tego samochodu więc tak mnie to zaciekawiło:) piwo.gif

Napisano

> no właśnie i coś lipa to u mnie działa. siła nawiewu jest ok ale temperatury nie da sie

> ustabilizować. raz przy 22 jest ciepłe a raz zimne

Te 22st to zadana temperatura we wnetrzu, a nie temperatura wylatujacego powietrza ok.gif

Tak jak eMdzeJ napisal - ustaw na 21 albo 22 w trybie auto i zapomnij zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.