Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.1 niedogrzewa się

Featured Replies

Napisano

panowie co jest nie tak

1.1 spi, silnik sie nie dogrzewa, temp podczas normalnej jazdy nie jest wieksza niz 65-70 stopni, wnetylator sie wlacza przy ok 80 ? w srodku jest ciepełko itp, ale dane ze wskaźnika , oraz spalanie mnie martwi sciana.gif

ogolnie wsio sie zaczęło po zrobieniu upg

Napisano

> panowie co jest nie tak

> 1.1 spi, silnik sie nie dogrzewa, temp podczas normalnej jazdy nie jest wieksza niz 65-70 stopni,

> wnetylator sie wlacza przy ok 80 ? w srodku jest ciepełko itp, ale dane ze wskaźnika , oraz

> spalanie mnie martwi

> ogolnie wsio sie zaczęło po zrobieniu upg

u mnie efekt podobny z tym, że jak się nagrzeje (z zasłonieta chłodnicą) do ok 90 stopni po odsłonięciu podczas jazdy schładza się poniżej 50, u mnie termostat do wymiany u ciebie może czujnik ten w chłodnicy który załącza wentylator??

modziłeś coś przy liczniku ostatnio??

Napisano
  • Autor

> u mnie efekt podobny z tym, że jak się nagrzeje (z zasłonieta chłodnicą) do ok 90 stopni po

> odsłonięciu podczas jazdy schładza się poniżej 50, u mnie termostat do wymiany u ciebie może

> czujnik ten w chłodnicy który załącza wentylator??

> modziłeś coś przy liczniku ostatnio??

czujnik w chłodnicy w maju nowy zakładałem, liczniki nie ruszane, termostat wymieniany w zeszłym roku oslabiony.gif

Napisano

a mi sie wydaje ze to zima 270751858-jezyk.gif bo zauwazylem ze teraz przy temp ok -2* u mnie przy spokojnej jezdzie po miescie nie przekracza ok 75* :>

Napisano
  • Autor

> a mi sie wydaje ze to zima bo zauwazylem ze teraz przy temp ok -2* u mnie przy spokojnej jezdzie

> po miescie nie przekracza ok 75* :

a mi sie wydaje ze nie, upg robilem we wrzesniu i od tamtej pory dzieją mi sie takie rzeczy

od tamtej pory było wiele ciepłych a nawet upalnych dni wiec wpływ zimy raczej mozna wykluczyć

Napisano

a ja zadam takie pytanie, zakładał ktoś termostat z ASO ?czy to dało jakiś efekt?

Napisano

myślałem ze teraz Ci sie tak zrobiło 270751858-jezyk.gif .... to w takim razie moze odwrotnie UPG założona ? :>

Napisano
  • Autor

> myślałem ze teraz Ci sie tak zrobiło .... to w takim razie moze odwrotnie UPG założona ? :

takiej mozliwości też nie dopuszczam ;-)

Napisano

u mnie bylo podobnie przy 1.2 16v. Tyle ze wentyl wlaczal mi sie przy ok 90.

Po swapie ( zmieniłem chłodnice) wentyl zalacza mi sie przy 99. I strasznie szybko sie grzeje. Moze wina czujnika. Slyszalem ze jest kilka rodzajow. Jedne zalaczaja sie wczensiej. Drugie pozniej

Napisano

> myślałem ze teraz Ci sie tak zrobiło .... to w takim razie moze odwrotnie UPG założona ? :

to juz dawno zatarlby silnik. Odwrotnie zalozaona UPG powoduje zatkanie jednego z kanalow olejowych ok.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie bylo podobnie przy 1.2 16v. Tyle ze wentyl wlaczal mi sie przy ok 90.

> Po swapie ( zmieniłem chłodnice) wentyl zalacza mi sie przy 99. I strasznie szybko sie grzeje. Moze

> wina czujnika. Slyszalem ze jest kilka rodzajow. Jedne zalaczaja sie wczensiej. Drugie pozniej

no to wiadomo, ale czemu nie chce złapac wyższej temp, jeżdże z zasłoniętą chłodnica i wciąż ok 70 stopni

Napisano

> no to wiadomo, ale czemu nie chce złapac wyższej temp, jeżdże z zasłoniętą chłodnica i wciąż ok 70

> stopni

może czujnik temp. płynu podmień i sprawdź czy bedzie różnica na liczniku. a pod kompem temperaturę pokazuje??

Napisano

u mnie w 1.4 po trasie w chłodniejsze dni około 80 stopni a w ciepłe niedużo powyżej 80 natomiast po wjechaniu do miasta od razu 90 a nawet i więcej i wentyl się włącza

Napisano

> no to wiadomo, ale czemu nie chce złapac wyższej temp, jeżdże z zasłoniętą chłodnica i wciąż ok 70

> stopni

a może po prostu zegar źle wskazuje

spróbuj podłączyć się gdzieś pod kompa i porównać dane

Napisano

dobrze słyszałeś nawet o tym na forum było. Nie jestem pewien czy czasem Taquito nie pisał coś na ten temat. Jeden załączał wentyl coś przed 90, a drugi powyżej.

Napisano
  • Autor

> a może po prostu zegar źle wskazuje

> spróbuj podłączyć się gdzieś pod kompa i porównać dane

podłacze inne zegary i zobacze ok.gif

Napisano

dkladnie mam to samo wymienilem termostat i jak stoi dochodzi do prawie 90 wlacza sie wentylator itp. jak zaczynam jechac temp spada momentalnie ale w kabinie jest cieplo... trzeba odpowietrzyc uklad jak to zrobic ???

Napisano

Ja już dwa razy wymieniałem termostat bo podczas jazdy mam ok. 60 stopni zimą ale dalej to samo. Latem, wiosna i jesienią jest ok więc po prostu wkładam kartonik przed chłodnice :/ nie chce mi się winnego już szukać ;p wentylator włącza się przy 90 kilku stopni według kompa gdzie w tym momencie jest trochę pod 90 stopni na zegarach, wiec czujnik pokazuje w miarę dobrze :/ może to i faktycznie termostat ale 3 raz nie będę go na razie wymieniał ;p

Napisano

> Ja już dwa razy wymieniałem termostat bo podczas jazdy mam ok. 60 stopni zimą ale dalej to samo.

> Latem, wiosna i jesienią jest ok więc po prostu wkładam kartonik przed chłodnice :/ nie chce

> mi się winnego już szukać ;p wentylator włącza się przy 90 kilku stopni według kompa gdzie w

> tym momencie jest trochę pod 90 stopni na zegarach, wiec czujnik pokazuje w miarę dobrze :/

> może to i faktycznie termostat ale 3 raz nie będę go na razie wymieniał ;p

kiedyś miałem podobny problem jak nagrzewnicę miałem uszkodzoną

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.