Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwne ,,terkotanie"

Featured Replies

Napisano

witam, jakiś czas temu pojawił sie w moim stilaku dziwny dzwiek, jakby terkotanie, równe, z przodu, z prawej strony (tak to słysze).. w zasadzie caly czas jest to taka sama glośność, raczej nic z silnika bo na postoju tego nie ma, jak dadam gazu to tez nie....., nie ma znaczenia czy auto na biegu czy na luzie... z kołami tez tego nie łącze bo to nie pisk, czy grzechoczące przeguby....

ma ktos jakiś pomysl? czy jezdzic i czekac az sie cos wysypie..;] pozdrawiam

Napisano

od koła same piski nie idą ... ale skoro nie zauważyłeś zmian wysokości dźwięku zależnie od prędkości to pewnie też nie to...

silniczek regulacji reflektora?

Napisano

> od koła same piski nie idą ... ale skoro nie zauważyłeś zmian wysokości dźwięku zależnie od

> prędkości to pewnie też nie to...

> silniczek regulacji reflektora?

Jak ma klimatyzację automatyczną to mógł się wściec jakiś aktywator.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jak ma klimatyzację automatyczną to mógł się wściec jakiś aktywator.

> Pozdrawiam BAS

ale to wtedy chyba z wewnątrz by słyszał? poza tym one raczej się nie zacinają w czasie ruchu wink.gif raczej mają tendencję do nieruszania się swiety.gif

Napisano
  • Autor

klime mam manualna... to terkotanie słychać w środku.. nie mam pojecia co to może byc...

Napisano

> klime mam manualna... to terkotanie słychać w środku.. nie mam pojecia co to może byc...

jakiś przekaźnik dostał szału? suche liście w wentylatorze?

z przodu po prawej wewnątrz niespecjalnie co ma terkotać ... bo chyba nie CD wink.gif

Napisano
  • Autor

> jakiś przekaźnik dostał szału? suche liście w wentylatorze?

> z przodu po prawej wewnątrz niespecjalnie co ma terkotać ... bo chyba nie CD

to nie cykanie przełacznika, liści nie ma.. moze to nie po prawej, tak tylko slysze jak siedze w srodku..., ale moim zdaniem slychac to z komory silnika... cos mechanicznego...

Napisano

A spróbuj włączyć i wyłączyć wewnętrzny obieg powietrza i zobacz wtedy.

Napisano

ty z bn jestes... spikniemy sie gdzies pod ktorym tesko czy inna biedronka - co 2 pary uszu to zadna wrozka nie pomoze ok.gif

Napisano
  • Autor

tesco to ja tu nie kojarze ale spotkać sie gdzieś możemy.. bo właśnie cieżko wytlumaczyc te odglosy... może to nic powaznego ale mnie troche denerwuje...

Napisano

> tesco to ja tu nie kojarze ale spotkać sie gdzieś możemy.. bo właśnie cieżko wytlumaczyc te

> odglosy... może to nic powaznego ale mnie troche denerwuje...

ja tez nie wink.gif tak palnalem wink.gif kaufland / lidl w "centrum" badz na syberce biedrona ok.gif

Napisano
  • Autor

to chetnie, kiedy Ci pasuje? chyba ze spota ogłaszamy heh

Napisano

Sprawdzałeś z włącz/wyłącz obieg wewnętrzny?

Napisano
  • Autor

> Sprawdzałeś z włącz/wyłącz obieg wewnętrzny?

sprawdzałem, nic nie zmienia...

musze na kanale popatrzec na podwozie..., jakis czas temu robiłem plecionke w wydechu, moze tam cos puscilo, ale dziwi mnie ze zawsze jest taki sam dzwiek, czestotliwosc...

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

a wiecie może gdzie w silniku 1,4 jest i jak wyglada elektrozawór sterujący przepływem par paliwa? bo taki trop mi ktos podsunął...

Napisano

W/g schematu gdzieś pod maską na prawym nadkolu, ale ja go u siebie jakoś nie widziałem. Z ciekawości przy najblizszej okazji posprawdzam gdzie faktycznie jest..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.