Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Wrocław szukam] mechanika ktory umie pospawac alternator

Featured Replies

Napisano

niestety musze pospawac peknieta obudowe alternatora we Wrocławiu, a nie moge znalezc kogos kto umie wyjac rozebrac pospawac i zamontowac z powrotem, bede wdzieczny za namiary

chodzi o Fiata Bravo 1.9 JTD 2000rok

Napisano

nie słyszałem aby ktoś to robił i do tego niedrogo .....

koszt wyjęcia, rozebrania, wyczyszczenia, pospawania obudowy, złożenia a następnie zamontowania......to pewnie tyle co nowy......

Napisano

> niestety musze pospawac peknieta obudowe alternatora we Wrocławiu, a

> nie moge znalezc kogos kto umie wyjac rozebrac pospawac i

> zamontowac z powrotem, bede wdzieczny za namiary

> chodzi o Fiata Bravo 1.9 JTD 2000rok

jest taki gość w gorzowie wlkp co spawa niedrogo palacz.gif

Napisano

Na skrzyzowaniu Sienkiewicza z Nowowiejska jest firma ktora robi cos w mechanice samochodowej (obrobka) - mozesz tam sprobowac.

Napisano

> jest taki gość w gorzowie wlkp co spawa niedrogo

No to ma niedaleko. z_lol1.gif Jak doliczy bęzynę i sczas to jeszcze wyjdzie na swoje. grinser006.gif

Napisano

> No to ma niedaleko. Jak doliczy bęzynę i sczas to jeszcze wyjdzie na

> swoje.

... wpysk.gif .. foch.gif

Napisano

> ... ..

Twoje rady, powalają mnie na kolana, szczególnie ta, którą mi dałeś, odnośnie wymiany klamek. no.gif Dobrze, że Cię nie posłuchałem. sciana.gif

Napisano

> Twoje rady, powalają mnie na kolana, szczególnie ta, którą mi dałeś,

> odnośnie wymiany klamek. Dobrze, że Cię nie posłuchałem.

witam kolegow poprawcie mnie jak cos pokrece ale ja kiedys pytalem goscia jaki jest problem z alternatorem do fiata brawa 1,4 12vbo takowego posiadam pytalem z ciekawosci bo wyczytalem ze pekaja najczesciej po otrzymaniu dawki wody na rozgrzany silniki facet powiedzial ze on ma czesci calego alternatora czyli ze mozna kupic kazda czesc osobno nawet mi pokazywal to mysle ze lepiej sie rozejzec i wymienic peknieta czesc i bog mi swiadkiem to nie wychodzilo drogo a gostek napewno nie sciemnial bo ja u niego caly czas kupuje jak mam jakis problem to tyle pozdrawiam yay.gif

Napisano

> Twoje rady, powalają mnie na kolana, szczególnie ta, którą mi dałeś,

> odnośnie wymiany klamek. Dobrze, że Cię nie posłuchałem.

.. a które jeszcze konkretnie za klamke przepraszam specjalnie zszedłem zobaczyć po ciemku na starą klamkę swieca.gif i ramię to co podciąga cięgno i orwiera było u góry źle to zinterpretowałem że jak jest u góry to pociąga do góry logicznie myśląc jak jest w górze po pociągnięciu klamki pcha cięgno na dół MÓJ BŁĄD PRZEPRASZAM bow.gif NAJMOCNIEJ

powiedz które moje porady Cię tak powalaja niech sie inni po śmieją ...

Napisano

> .. a które jeszcze

Z tym Gorzowem wyskoczyłeś, a to trochę daleko z Wrocławia

konkretnie za klamke przepraszam

Ok, chciałeś dobrze, nie ma tematu.

Napisano

Wiem, ze spawaniem aluminium zajmuje sie firma BJB (regeneracja glowic silnikowych). Siedzibe maja na ul. Gazowej- tereny gazowni.

Gdyby nie udalo sie zespawac, moze uda Ci sie kupic sama obudowe alternatora. Sprobuj w hurtowni PECO-MOT- zajmuja sie czesciami Magneti Marelli ul. Robotnicza 72 (obok Archimedesu), tel. 373-56-70 lub sklep Bendiks ul. Gajowa 8-10 tel. 373-39-43- sklep zajmuje sie elektryka do aut zachodnich. Jeszcze na ul. Pieknej naprzeciw salonu VW jest hurtownia EuroMotoFan- oni zajmuja sie tylko wloskimi autkami, niestety nie ma telefonu do nich.

Napisano
  • Autor

dzieki Lysy

problem jest z jakby caloscia uslugi, w jednym miejscu mozna kupic obudowe sama, w drugim jest podobno jedyny elektryk we Wrocławiu, ktory ma jakies specjalne oprzyrzadowanie do "wyciskania" stojana z obudowy tak, zeby go nie uszkodzic, w kolejnych dwoch miejscach mechanicy chca 200-300zl za rozpiecie calego dolu auta zeby wyjac alternator, bo mowia, ze od gory w JTD to ni chuchu bo jest pompa wspomagnia itd itp w kolejnych dwoch mowia na odwrot

wczoraj wydalem 60zl na taxowki, zostawilem w jednej firmie auto i nic z tego nie wyszlo tylko zmarnowalem dzien

niestety w czwartek musze zrobic 800km do wawy i z powrotem do wrocka i teraz wiedzac o tym peknieciu bede sie bal cala droge :/ chodzi mi o kompleksowa usluge np. zostawiam auto na 2-3 dni i odbieram alternator albo pospawany, albo z wymieniana obudowa i juz, sprobuje zadzwonic tam gdzie mowicie

Napisano

> w kolejnych dwoch miejscach mechanicy chca 200-300zl za rozpiecie

> calego dolu auta zeby wyjac alternator, bo mowia, ze od gory w

> JTD to ni chuchu bo jest pompa wspomagnia itd itp w kolejnych

> dwoch mowia na odwrot

Dobry fachowiec , którego znam wyciągnął alternator w Brava JTD w dodatku w wersji z klimą bez ruszania zawiechy , itp. - co prawda nieźle się przy tym nagimnastykował - ale jak widać jest to możliwe .

Potem zamontował sprawny i za robotę wział 150 PLN .

Da się ?

Napisano
  • Autor

nikt nie watpi ze sie da, tylko ja wlasnie szukam takiego we Wroclawiu, po to dalem ten topik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.