Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czym najszybciej wyczyścić zaciski ?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie wink.gif

zaciski są mocno skorodowane, pewnie dłuższy czas leżały w jakimś "dziwnym" miejscu.

powiem szczerze, że nie uśmiecha mi się czyszczenie ich ręcznie przy pomocy szczotki drucianej czy papieru ściernego sick.gif

może ktoś polecić jakiś preparat ? wszystkie gumki, uszczelki itp będą nowe, więc może być coś bardziej żrące mulher.gifwink.gif

Napisano

> powiem szczerze, że nie uśmiecha mi się czyszczenie ich ręcznie >przy pomocy szczotki drucianej czy papieru ściernego

> może ktoś polecić jakiś preparat ?

Piaskowanie, bądź ale to z głową aby nie poniszczyć gładzi cylinderka śrutowanie, później pomalowanie przykładowo Hammeraitem i baja.

Moje zaciski tak zrobiłem i elegancko się trzymają.

PZDR VEN

Napisano

Najtaniej to szczotka druciana na dremel albo wiertarkę, gładzie cylinderków jeśli tego wymagają traktujesz drobnym papierem ściernym a później porządnie odtłuścić rozcieńczalnikiem, wymaskować wnętrze cylinderka i albo farbą do zacisków albo tak jak kolega radzi. Rozważyłbym jeszcze jakiś podkład reaktywny+podkład+lakier.

Droższe opcje to np. piaskowanie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

ostatnio na tvn turbo widziałem jak gościu zacisk od motocykla moczył w płynie hamulcowym moze to zadziała??

w jego przypadku nie było widać rdzy tylko zaniczyszczenia frown.gif więc nie jestem pewien czy to zadziała

Napisano
  • Autor

> Piaskowanie

zaciski idą do piaskowania (pewien kolega z forum zrobi za przysłowiową flaszkę wink.gif ) bo ręcznie to się można zajechać sick.gif

Napisano

> zaciski idą do piaskowania (pewien kolega z forum zrobi za przysłowiową flaszkę ) bo ręcznie to

> się można zajechać

szkiełkowanie najlepsze - cała rdza odpada - reszta jest nienaruszona (nawet gumki zostają całe).

pozdr

Napisano
  • Autor

> szkiełkowanie najlepsze - cała rdza odpada - reszta jest nienaruszona (nawet gumki zostają całe).

> pozdr

w moim przypadku gumki i prowadnice i tak muszą iść nowe wink.gif

Napisano

> w moim przypadku gumki i prowadnice i tak muszą iść nowe

przerabiałem temat na wiosnę, zdemontować zacisk z auta, rozebrać i drucianka na wiertarkę, na koniec wymyć, odtłuścić i hammerite, potem już tylko smar, nowe uszczelki malina ok.gifsmile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.