Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpalaniem i jazdą - nie akumulator

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegów! Moje kochane CC doskonale sprawowało się...aż przyszedł pierwszy śnieg. Od wczoraj mam taki problem - przy odpalaniu silnik startuje przy pierwszym dotknięciu, ale po 3-4 sekundach gaśnie - próby dodawania gazu tylko dławią jednostkę napędową. Po 15-20 takich próbach wreszcie silnik zaskakuje, ale jazda jest możliwa właściwie tylko na obrotach biegu jałowego na ssaniu, a szybszą jazdę wymuszam w ten sposób, że na przemian z dużą szybkością wciskam gaz i go puszczam - jak szalony perkusista: wówczas jestem w stanie rozpędzić się na "4" do 55-60 km/h. Próba wciśnięcia mocniej gazu kończy się utratą mocy i dławieniem silnika. Dodam, że w zbiorniku paliwa mam 1/3 Pb...Czy zatankowałem paliwo z "uszlachetniaczami" typu lakiery, olej opałowy, czy też mam wodę w baku? Proszę o podpowiedzi:)

Napisano

> Witam Kolegów! Moje kochane CC doskonale sprawowało się...aż przyszedł pierwszy śnieg. Od wczoraj

> mam taki problem - przy odpalaniu silnik startuje przy pierwszym dotknięciu, ale po 3-4

> sekundach gaśnie - próby dodawania gazu tylko dławią jednostkę napędową. Po 15-20 takich

> próbach wreszcie silnik zaskakuje, ale jazda jest możliwa właściwie tylko na obrotach biegu

> jałowego na ssaniu, a szybszą jazdę wymuszam w ten sposób, że na przemian z dużą szybkością

> wciskam gaz i go puszczam - jak szalony perkusista: wówczas jestem w stanie rozpędzić się na

> "4" do 55-60 km/h. Próba wciśnięcia mocniej gazu kończy się utratą mocy i dławieniem silnika.

> Dodam, że w zbiorniku paliwa mam 1/3 Pb...Czy zatankowałem paliwo z "uszlachetniaczami" typu

> lakiery, olej opałowy, czy też mam wodę w baku? Proszę o podpowiedzi:)

Sprawdź wężyki gumowe do map sensora. Odepnij krokowca i zobacz czy coś się zmieni.

Napisano

a ja wpierw prosił bym o podanie jaki motor masz u siebie, bo mi się kula zbiła i nie bardzo mam jak się dowiedzieć

Napisano
  • Autor

> a ja wpierw prosił bym o podanie jaki motor masz u siebie, bo mi się kula zbiła i nie bardzo mam

> jak się dowiedzieć

sorry, to 704 z 1997 roku

Napisano

> sorry, to 704 z 1997 roku

na aisanie? podejrzewam że tak. Rada:

Wszystkie wężyki posprawdzaj dokładnie. Miałem ten sam objaw jak wężyk od korkowca odpadł.

Napisano
  • Autor

> na aisanie? podejrzewam że tak. Rada:

> Wszystkie wężyki posprawdzaj dokładnie. Miałem ten sam objaw jak wężyk od korkowca odpadł.

dziś już ciemno - jutro mam więcej czasu to się za to wezmę. a tego gaźnika jeszcze nigdy nie oglądałem, więc nie wiem czy aisan. tak jakoś wyszło, że nie było potrzeby o nim myśleć zlosnik.gif

Napisano

> dziś już ciemno - jutro mam więcej czasu to się za to wezmę. a tego gaźnika jeszcze nigdy nie

> oglądałem, więc nie wiem czy aisan. tak jakoś wyszło, że nie było potrzeby o nim myśleć

na pewno aisan (sądząc po roku prod i wersji 'jang'), no chyba, że ktoś zmieniał na inny, ale raczej mało prawdopodobne.

a z tymi wężykami to są jaja, ja u siebie już ładnych pare razy wtykałem bo spadały i nie dało się jeździć.

Napisano

> na pewno aisan (sądząc po roku prod i wersji 'jang'), no chyba, że ktoś zmieniał na inny, ale

> raczej mało prawdopodobne.

> a z tymi wężykami to są jaja, ja u siebie już ładnych pare razy wtykałem bo spadały i nie dało się

> jeździć.

wymień wszystkie wężyki koszt około 10zł, sprawdzanie za dużo nie da bo wystarczy 1mm otwor i już problemy (średenio ja wymieniałem profilaktycznie co 3 lata ) i nie było problemów.

Dla mnie aisan to jeden z lepszych gaźników (duże możliwości konfiguracyjne) mało ktory mechanik je potrafi, ale ja sam sie nauczyłem po 2 tygodniach doszedłem do perfekty w regulacji małe spalanie dynamizny itd

Napisano

Witam

Mam ten sam problem tylko w 1.2 16V

Problem jest taki ze moj uniak po wystawieniu przed wczoraj na dwor w celu przyjechania nim z miejsca budowy przestal pracowac dobrze....zapala,popracuje 5-10 sekund po czym objaw jest taki jakby pompa paliwa odcinala doplyw....dzien wczesneij jak auto stalo w cieplym garazu to takiego cyrku nie bylo....czy jest mozliwe ze jakas resztka wody gdzies zatkala sie w filtrze i o ile na poczatku to co pompka zassie przed uruchomieniem silnika trafia do listwy , o tyle potem juz nie ma sily przepychac paliwa dalej...czy tak jak poleciliscie koledze posprawdzac wszystkie wezyki podcisnieniowe ?

Napisano
  • Autor

u mnie pomogła wymiana kabli WN i regulacja gaźnika. Teraz CC pali od pierwszego dotknięcia i silniczek pracuje aż miło:) Dzięki Koledzy za pomysły:))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.