Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoro nie monster to może Buell xB

Featured Replies

Napisano

> No własnie.

> Podoba mi sie to to strasznie, ale jest ich jak na lekarstwo i sa podejrzanei tanie.

> Np ten:

> http://otomoto.pl/buell-xb-12s-M2341544.html

> Gdzie tkwi haczyk?

> Pozdrawiam:)

Tani bo jakby był droższy to nikt by tego nie kupił:) Piękny jest:D ale niestety technologicznie daleko za Japończykami. 105km w silniku 1.2 (chociaż moment pewnie będzie spory). Nigdy takim czymś nie jechałem ale wydaje mi się że hamulce będą świetne. Tak biorąc na logikę powinny lepiej hamować, chyba że za mocne są.

Napisano

Proponuje karnij sie najpierw Buell'em zanim zaczniesz o nim marzyc. O ile nie przeszkadza Ci, ze na wolnych obrotach plomby z zebow wylatuja, wrazeniu towarzyszy rozkladanie sie motocykla na czynniku pierwsze.

Wkasciwosci jezdne jakos mnie na kolana nie powalaja, zreszta konstrukcja przewidziana gora do 120 km/h.

najwiekszy minus to jego ergonomia, jeszcze wiekszy minus to grzejaca sie niczym kaloryfer ustawiony na " 10 " - tke. w upalne jato ciezko w jeansach wytrzymac biglaugh.gif, w skorze jeszcze trodniej biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Jechałeś choć raz?

1. Lightning X1

2. XB 9R Firebolt

3. Lightning XB 12

4. Ulysses XB 12 X

i nie wokol komina.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Proponuje karnij sie najpierw Buell'em zanim zaczniesz o nim marzyc. O ile nie przeszkadza Ci, ze

> na wolnych obrotach plomby z zebow wylatuja, wrazeniu towarzyszy rozkladanie sie motocykla na

> czynniku pierwsze.

> Wkasciwosci jezdne jakos mnie na kolana nie powalaja, zreszta konstrukcja przewidziana gora do 120

> km/h.

> najwiekszy minus to jego ergonomia, jeszcze wiekszy minus to grzejaca sie niczym kaloryfer

> ustawiony na " 10 " - tke. w upalne jato ciezko w jeansach wytrzymac , w skorze jeszcze

> trodniej

Ma on byc tylko i wyłącznie do miasta, dluzszych tras nie zakładam.

A podoba mi sie strasznie, także pewne niedoskonałości moge wybaczyć;)

Nie wiesz jak jest z serwisem tego motocykla?

Czy przypadkiem na głupi pasek napedowy nei trzeba czekac 3 miesiące aż przypłynie zeby.GIF

Napisano

> Ma on byc tylko i wyłącznie do miasta, dluzszych tras nie zakładam.

> A podoba mi sie strasznie, także pewne niedoskonałości moge wybaczyć;)

> Nie wiesz jak jest z serwisem tego motocykla?

> Czy przypadkiem na głupi pasek napedowy nei trzeba czekac 3 miesiące aż przypłynie

Nie pamietam od ktorego roku, bodajze od 09 interwale service'owe sa co 8 000 km, wczesniejsze co 4 000 km. Co do padska to bodajze co 50 000 km wymiana, waatpie aby trzeba bylo czekac dluzej niz tydzien.

wink.gif

Napisano

>Co do padska to bodajze co 50 000 km wymiana, waatpie aby trzeba bylo czekac dluzej

> niz tydzien.

Najdalej 2-3 dni o ile nie serwisuje sie moto u Kazka w szopie.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Przepraszam, że odkopuję,ale:

> 4. Ulysses XB 12 X

> i nie wokol komina.

mógłbyś podzielić się wrażeniami i subiektywnymi odczuciami? cool.gif

dzięki ok.gif

EDIT W zasadzie to szukam opinii na temat XB12XT. Czy różni się czymś oprócz tego co można zauważyć od XB12X czyli niski przedni błotnik, inna kanapa, fabryczny zestaw kufrów montowany w standardzie?

Napisano

> mógłbyś podzielić się wrażeniami i subiektywnymi odczuciami?

> dzięki

Moje subjektywne wrazenia, hmmm, bedp jedynie moimi subjektywnymi. Musialbys sam sie tym sprzetem karnac.

Na luzie podczas postoju na swiatlach plomby z zebow wypadaja, masz wrazenie, ze zaraz cos sie urwie / odpadnie / wszystkie srobki sie poodkrecaja. Podobnie podczas jazdy.

Rama cholernie nagrzewa sie i parzy w nogi. Ergonomia, hmmmm nie dla kazdego, w moim przypadki powiedziano by

" Choragiew na psach siedzi "

Osiagi moto z nog nie powalaja - pod zadnym wzgledem.

wink.gif

Napisano

> Przepraszam, że odkopuję,ale:

> mógłbyś podzielić się wrażeniami i subiektywnymi odczuciami?

> dzięki

> EDIT W zasadzie to szukam opinii na temat XB12XT. Czy różni się czymś oprócz tego co można zauważyć

> od XB12X czyli niski przedni błotnik, inna kanapa, fabryczny zestaw kufrów montowany w

> standardzie?

Więc.

Latałem ale nie wiele.

Uderza mnie pozycja za kierownicą, siedzisz wysoko i nie widzisz przodu ( dla mnie to był szok po przesiadce z ZX czy enduro ) . Silnik faktycznie trzęsie - w porównaniu z 4 cylindrami w rzędzie to jak maluch z merolem.

Ale ich silniki z HD ( V2 ) podobają mi się charakterystyką, moment mają kosmiczny !

O ile rozumiem jeszcze taką konstrukcję na miasto jako funebike to model z kuframi to dziwne rozwiązanie.

Zbiornik oleju ma w tylnym wahaczu , wydech daje za blisko nogi ( w korkach czujesz po lewej stronie ciepłe powietrze aż do kasku ). Hamulce z tego co pamiętam ostre - mało amerykańskie.

Generalnie polecam do miasta bo to nie przysłowiowy focus dla rodziny do miasta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.