Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nagrzewnica (farelka) z allegro

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich pisze bo chciałbym się coś dowiedzieć o tych nagrzewnicach co są na allegro za około 45zł czy one są dobre czy są wydajne czy nagrzewają szybko wnętrze samochodu itp. bo mam zamiar coś kupić takiego tylko nie wiem czy mi się to opłaci z góry dzięki unomaniacy za info cool.gif

Napisano

> Witam wszystkich pisze bo chciałbym się coś dowiedzieć o tych nagrzewnicach co są na allegro za

> około 45zł czy one są dobre czy są wydajne czy nagrzewają szybko wnętrze samochodu itp. bo mam

> zamiar coś kupić takiego tylko nie wiem czy mi się to opłaci z góry dzięki unomaniacy za info

jak co roku to samo pytanie zlosnik.gif

wiesz ile wat ma suszarka do włosów?

dajmy na to że ma 1500W

a wiesz ile wat ma to ustrojstwo które chcesz kupić?

150W

jest to 10 razy mniej niż suszarka

nie da rady tym cokolwiek nagrzać

wyczerpie Ci tylko niepotrzebnie akumulator i nadpali styki w zapalniczce

Napisano

jak Ci kiepsko grzeje, to przegoń auto i pokręć silnikiem przynajmniej w okolicy 3500obr/min i będzie cieplej, pod warunkiem, ze termostat masz sprawny

a jeśli masz naturalną wentylację w podłodze, to nic nie pomoże wink.gif

Napisano
  • Autor

> Witam wszystkich pisze bo chciałbym się coś dowiedzieć o tych nagrzewnicach co są na allegro za

> około 45zł czy one są dobre czy są wydajne czy nagrzewają szybko wnętrze samochodu itp. bo mam

> zamiar coś kupić takiego tylko nie wiem czy mi się to opłaci z góry dzięki unomaniacy za info

a pytam dlatego bo mi się jakiś czas temu spalił silniczek od nagrzewnicy i jak się nie jedzie to jest nieźle zimno wewnątrz, a żeby wymienić silnik to trzeba rozebrać cały środkowy panel że tak powiem z uniacza i jest trochę roboty przy tym

Napisano

> a pytam dlatego bo mi się jakiś czas temu spalił silniczek od nagrzewnicy i jak się nie jedzie to

> jest nieźle zimno wewnątrz, a żeby wymienić silnik to trzeba rozebrać cały środkowy panel że

> tak powiem z uniacza i jest trochę roboty przy tym

rozebrać tak dokładnie 10 minut

tyle samo poskręcać

Napisano

potwierdzam, 10 minut smile.gif

Napisano
  • Autor

> potwierdzam, 10 minut

To więc kto mi powie jak wyciągnąć całą nagrzewnicę z uniacza mk1 bo dłużej tak jeździć nie zamierzam a znowu bez samochodu jak bez ręki więc pomóżcie bo nawet tego nigdy nie wykręcałem z góry dziękuję

Napisano

Zrobiłem se poprzedniej zimy instalkę 220V(wtyczka na zewnątrz,w środku farelka 2000 W).Po to by nie skrobać szyb.Zamierzenie było takie:ogrzać wnętrze i szyby by od szyb lód sam zaczął odpadać.Praktycznie prze minus 10 stopniach potrzeba było 10 ...15 minut by lód od szyby zaczął odłazić.Jak farelka była na podłodze to nawet 25 minut było mało.Potem stawiałem fareke na tylnej kanapie lub półce nad bagażnikem nadmuvhem skerowanym ma przednią szybę.Po 10 minutach lód na przedniej szybie delikatnie skrobaczką można było usuwać(po wcześniejszym nacięciu kratki 15 na 15 cm)potem przednie boczne po 15 minutach potem tylna po 20 minutach.To było przy mocy 2000W.Co by było przy mocy 150W-raczej nic.

Napisano

> Zrobiłem se poprzedniej zimy instalkę 220V(wtyczka na zewnątrz,w środku farelka 2000 W).Po to by

> nie skrobać szyb.Zamierzenie było takie:ogrzać wnętrze i szyby by od szyb lód sam zaczął

Jesteś wyjątkowo pomysłowy. Zawsze podziwiałem twoje wynalazki zlosnik.gif

Napisano

> Jesteś wyjątkowo pomysłowy. Zawsze podziwiałem twoje wynalazki

Zeby tylko auto z dymem nie poszlo. Mimo sentymentu do "Farelek" zawsze mialem obawy co do bezpieczenstwa ich uzytkowania, zbyt wiele razy slyszalem w telewizji o nastepstwach ich niesprawnosci... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Zeby tylko auto z dymem nie poszlo. Mimo sentymentu do "Farelek" zawsze mialem obawy co do

> bezpieczenstwa ich uzytkowania, zbyt wiele razy slyszalem w telewizji o nastepstwach ich

> niesprawnosci...

Następstwa ich niesprawności podczas nieobecności.To jest sprzęt ,który podczas pracy musi być na widoku(obserwowany)po to by w razie plucia przez farelkę ogniem szybko odłączyć prąd i ugasić pożar.

Napisano

> Jesteś wyjątkowo pomysłowy. Zawsze podziwiałem twoje wynalazki

Z powodu krzywizny przedniej szyby lud od wewnątrz auta skrobaczką nie dawał się zeskrobać.Więc trzeba było znalezć na to jakiś sposób.

Nie robiąc przy tym smrodu spalinami przed domem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.