Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wymienic przy 190 tkm??

Featured Replies

Napisano

Prosze o info co nalezy wymienic przy przebiegu 190 tkm oczywiscie poza olejem, filtrem powietrza i filtrem oleju. Chodzi o cc 900 z 98 roku. Z gory serdecznie dzieki za rady.

Napisano
  • Autor

> to co się zuzyło

he he to raczej oczywiste, pytam bardziej pod katem rozrzadu, pompy wody, paska ?? przy jakim przebiegu to wymieniac ??

Napisano

Jeśli rozrząd nie dzwoni to jeszcze jeździj. A kiedy rozrząd robiłeś lub kiedy był robiony?

Napisano
  • Autor

> Jeśli rozrząd nie dzwoni to jeszcze jeździj. A kiedy rozrząd robiłeś lub kiedy był robiony?

nie mam pojecia, poprzedni własciciel nic mi o tym nie mowil, cieknie mi plyn z pompy wody wiec pewnie dosc dawno bylo cos robione

Napisano

> nie mam pojecia, poprzedni własciciel nic mi o tym nie mowil, cieknie mi plyn z pompy wody wiec

> pewnie dosc dawno bylo cos robione

No to podstawa żeby samemu rozrząd wymienić tym bardziej w 16v cfaniak.gif pompa, pasek, łożysko dociskowe, pasek od razu od alternatora będzie na wierzchu plus płyny oleje, świece i filtry ok.gif

Napisano
  • Autor

> No to podstawa żeby samemu rozrząd wymienić tym bardziej w 16v pompa, pasek, łożysko dociskowe,

> pasek od razu od alternatora będzie na wierzchu plus płyny oleje, świece i filtry

ale mowa o cc 900 wiec nie 16v smile.gif

Napisano

a po co na raty rozkladac wymiane?? bedziesz mial wszystko rozlozone wiec wymieniaj wszystko

Napisano

> a po co na raty rozkladac wymiane?? bedziesz mial wszystko rozlozone wiec wymieniaj wszystko

Dokładnie, zrób raz i konkretnie to będziesz miał spokój na następne kkm ok.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie, zrób raz i konkretnie to będziesz miał spokój na następne kkm

ok rozumiem, w takim razie prosze o podpowiedz jaki rozrza i pompe kupic?? Kupowac to przez allegro czy lepiej w sklepie?? Moze macie jakis sprawdzonych sprzedawcow internetowych??

Napisano
  • Autor

> ok rozumiem, w takim razie prosze o podpowiedz jaki rozrza i pompe kupic?? Kupowac to przez allegro

> czy lepiej w sklepie?? Moze macie jakis sprawdzonych sprzedawcow internetowych??

http://allegro.pl/pompa-wody-seicento-900-cinquecento-gratis-hit-i1313659779.html

http://allegro.pl/rozrzad-cinquecento-seicento-napinacz-900-okazja-i1347957466.html

czy takie połączenie bedzie ok????

Napisano

Jak rozrząd nie daje o sobie znać, to go nie dotykaj. Pompke możesz sobie zmienić, bo nie wymaga to rozmontowywania silnika, tylko pompa jest przykręcona do bloku i napędzana paskiem alternatora. A rozrządy w 899 są praktycznie dożywotnie.

Napisano
  • Autor

> Ale jesteś tego pewien ?

to co robic sama pompe?? może ktoś jeszcze sie wypowie??

Napisano

> to co robic sama pompe?? może ktoś jeszcze sie wypowie??

jeżeli cieknie ci z pompy to rób samą pompę, nie słuchaj porad nt. wymiany paska w silniku 900, wymień lub uszczelnij samą pompę i zmień pasek klinowy, który ją napędza wspólnie z alternatorem, a rozrząd w 900 jest na łańcuchu i tak jak ktoś pisał jak go nie słychać tzn. nie dzwoni lub nie rzęzi to jeździć

Napisano

> Ale jesteś tego pewien ?

Jak cieknie pompa wody no to kwalifikuje się do wymiany a żeby stwierdzić czy zużyty rozrząd to i tak trzeba rozebrać żeby się dowiedzieć no ale jak nie dzwoni to nie ruszać ok.gif

Napisano

> Jak cieknie pompa wody no to kwalifikuje się do wymiany a żeby stwierdzić czy zużyty rozrząd to i

> tak trzeba rozebrać żeby się dowiedzieć no ale jak nie dzwoni to nie ruszać

Ja pytam, czy jesteś pewien że to jedna robota.

Bo o ile w silnikach FIRE takie stwierdzenie jest jak najbardziej prawdziwe, o tyle w 899 to już ma się nijak do rzeczywistości.

Napisano
  • Autor

OK, dzieki wszystkim za sugestie. Stanelo na pompie i dodatkowo sprzegle :-) Juz czesci kupione teraz tylko jakiegos mechaniora wyszukam i wymiana :-)

pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> OK, dzieki wszystkim za sugestie. Stanelo na pompie i dodatkowo sprzegle :-) Juz czesci kupione

> teraz tylko jakiegos mechaniora wyszukam i wymiana :-)

> pozdrawiam

Jak już ruszasz sprzęgło, zmień uszczelniacz na waleok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak już ruszasz sprzęgło, zmień uszczelniacz na wale

ok, podziekował pieknie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.