Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto z okolic Warszawy lub najlepiej Pruszkowa wymieni mi...

Featured Replies

Napisano

Kto z okolic Warszawy lub najlepiej Pruszkowa wymieni mi zbiornik gazu.

Mam świetną instalację Koltec Necam, zbiornik torioidalny z płytą wielootworową. Zbiornikowi dzie 10 roczek i chciałbym go zmienić na nowy, ale bez zmiany reszty instalacji.

Chciałbym Stako G14, ale jak pytałem u jednego gaziarza, to stwierdził, że takie zbiorniki w Polsce są nielegalne i mi nie zamontuje.

Może za to mi wymienić całą instalację od wlewu po zawór w komorze silnika.

O taki zbiornik:

g14_menu.png

Napisano

> Chciałbym Stako G14, ale jak pytałem u jednego gaziarza, to stwierdził, że takie zbiorniki w Polsce

> są nielegalne i mi nie zamontuje.

Dlaczego nielegalne?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Dlaczego nielegalne?

> Pozdrawiam BAS

Gazownik stwierdził, że jest nielegalne, bo w Polsce nie robi się zbiorników wielootworowych, tylko wielozawory.

I tyle.

I żadne homologacje go nie interesują.

Napisano

> Chciałbym Stako G14, ale jak pytałem u jednego gaziarza, to stwierdził, że takie zbiorniki w Polsce

> są nielegalne

Dlaczego hmm.gif

Napisano

a nie możesz dać do legalizacji ?

jak miałem Vectre z kolteckiem to dałem do UDT chyba do Płocka i za 220 zł sprawdzili i zalegalizowali na 8 lat smile.gif

Napisano

> za 220 zł sprawdzili i zalegalizowali na 8 lat

równie dobrze mogą zalegalizować na jeden rok, tu to akurat loteria jest palacz.gif

Napisano
  • Autor

> a nie możesz dać do legalizacji ?

> jak miałem Vectre z kolteckiem to dałem do UDT chyba do Płocka i za 220 zł sprawdzili i

> zalegalizowali na 8 lat

To też rozważałem, ale kusi mnie ten właśnie stako, bo przy tej samej pojemności i średnicy jest niższy o kilka cm, a ja mam podniesioną podłogę w bagażniku, co go dość zmniejsza.

Napisano

> Gazownik stwierdził, że jest nielegalne, bo w Polsce nie robi się zbiorników wielootworowych, tylko

> wielozawory.

> I tyle.

> I żadne homologacje go nie interesują.

Przerabiałem taki temat. Chciałem wymienić zbiornik czterootworowy pełny fi 600 wysoki na 270 na taki o wysokości chyba 230, bo niższych już nie było. Bagażnika w Nubirze III też w nadmiarze nie mam. smile.gif

W Stako powiedzieli mi cenę 200 Euro netto za zbiornik +50 zł kurier, czyli w sumie lepiej jak 1000 zł. Do tego trzeba czekać, bo nie mają tego na półce.

Koniec końców upchnąłem do swojego wozu Stako fi 630x200 z wielozaowrem. Wyszło w sumie dwa razy taniej.

Gdybyś był zainteresowany (albo może ktoś inny), to mam do zbycia zbiornik czterootworowy 62L z armaturą, wężem i stelażem. Jest ważny do listopada 2015 roku, więc jeszcze 5 lat. Powinien do Twojego wozu pasować plug'n'play, bo moje auto też przyjechało z Francji z holenderskim LPG. (w zasadzie GPL smile.gif ).

Napisano
  • Autor

> Przerabiałem taki temat. Chciałem wymienić zbiornik czterootworowy pełny fi 600 wysoki na 270 na

> taki o wysokości chyba 230, bo niższych już nie było. Bagażnika w Nubirze III też w nadmiarze

> nie mam.

> W Stako powiedzieli mi cenę 200 Euro netto za zbiornik +50 zł kurier, czyli w sumie lepiej jak 1000

> zł. Do tego trzeba czekać, bo nie mają tego na półce.

> Koniec końców upchnąłem do swojego wozu Stako fi 630x200 z wielozaowrem. Wyszło w sumie dwa razy

> taniej.

> Gdybyś był zainteresowany (albo może ktoś inny), to mam do zbycia zbiornik czterootworowy 62L z

> armaturą, wężem i stelażem. Jest ważny do listopada 2015 roku, więc jeszcze 5 lat. Powinien do

> Twojego wozu pasować plug'n'play, bo moje auto też przyjechało z Francji z holenderskim LPG.

> (w zasadzie GPL ).

Super.

Pewnie wezme.

Czy wymieniałeś wąż giętki do tankowania na rurke miedzianą?

Napisano

> Super.

> Pewnie wezme.

> Czy wymieniałeś wąż giętki do tankowania na rurke miedzianą?

Tak. Do wielozaworu wewnątrz zbiornika nie bardzo dałoby się to podłączyć.

Napisano

> Kto z okolic Warszawy lub najlepiej Pruszkowa wymieni mi zbiornik gazu.

> Mam świetną instalację Koltec Necam, zbiornik torioidalny z płytą wielootworową. Zbiornikowi dzie

> 10 roczek i chciałbym go zmienić na nowy, ale bez zmiany reszty instalacji.

> są nielegalne i mi nie zamontuje.

> Może za to mi wymienić całą instalację od wlewu po zawór w komorze silnika.

> O taki zbiornik:

Myślę, że to nie problem. Zadzwoń (14) 627 13 57. Pod tym numerem uzyskasz wszelkie info.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.