Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziurawa chłodnica.. jakieś tipsy jak nie zatrzeć silnika?

Featured Replies

Napisano

Do mechanika mam klika km po mieście. Planuję zalać nowego jakiegoś taniego płynu zimowego z marketu i spokojnie jechać. Ogrzewanie na full i jazda. Leje się jak ze świniaka z niej więc pewnie i tak pusta będzie przed dojechaniem. Jakieś pomysły by nie zatrzeć serducha?

Napisano

A po co płynu, szkoda kasy zalej wody destylowanej zatrzymaj się z raz dolej i będzie git ok.gif

Napisano

może lepiej nie ryzykować i holować?

albo stawaj co chwilę i dolewaj wody, chyba szkoda kasy na płyn bo i tak nie zdąży woda zamarznąć zlosnik.gif zanim wyleci

Napisano

jeśli wiesz w którym miejscu leje, to spróbuj jakiegoś klina wbić w to miejsce by nie wyciekało aż tak bardzo. Następnie zalej to tak jak wcześniej pisano zwykłą wodą destylowaną, nadmuch na max z załączonym ciepłym powietrzem i jazda oczywiście spokojna by nie grzać za bardzo silnika.

Napisano
  • Autor

> A po co płynu, szkoda kasy zalej wody destylowanej zatrzymaj się z raz dolej i będzie git

W sumie racja. Przebita była tydzień temu jak były te mega mrozy dlatego myślałem o płynie. Teraz faktycznie woda wystarczy.

Klina nie wiem nawet gdzie wbić. Nie widać dziury.

Napisano

> W sumie racja. Przebita była tydzień temu jak były te mega mrozy dlatego myślałem o płynie. Teraz

> faktycznie woda wystarczy.

> Klina nie wiem nawet gdzie wbić. Nie widać dziury.

A wiesz że to z chłodnicy wali? hmm.gif Może przewód któryś?

Napisano

mi jak chłodnica sie rozleciało to ok 7 km do domu bez problemu przyjechałem, temperatura wtedy kilka stopni poniżej zera, możesz próbować jechać, ale chyba lepiej będzie zaholować auto

Napisano
  • Autor

> A wiesz że to z chłodnicy wali? Może przewód któryś?

Podejrzewam chłodnicę bo chłop mi na światłach wycofał w zderzak wink.gif Jak będzie jak się schylić to sprawdzę.

Napisano

pewnie poszła na łączeniu aluminium z plastikiem. Zobacz to dokładnie

Napisano

sam sobie zmień chłodnicę a nie cudujesz z jazdą i dolewaniem towaru facepalm.gif, jak złapiesz gumę to też założysz temat co masz robić i się posłuchasz kogoś żeby jechać i co chwile koło pompować, litości mlotek.gif

Napisano
  • Autor

> sam sobie zmień chłodnicę a nie cudujesz z jazdą i dolewaniem towaru , jak złapiesz gumę to też

> założysz temat co masz robić i się posłuchasz kogoś żeby jechać i co chwile koło pompować,

> litości

Maleńki człowieczku.. następnym razem zaproszę Cię do mnie pod blok byś się tarzał w śniegu i błocie zlosnik.gif

Napisano

> Maleńki człowieczku.. następnym razem zaproszę Cię do mnie pod blok byś się tarzał w śniegu i

> błocie

jakie tarzanie, roboty na godzine srubokret, klucz 13, klucz 10 i imbusy i zmienisz chwila moment

Napisano

> Maleńki człowieczku.. następnym razem zaproszę Cię do mnie pod blok byś się tarzał w śniegu i

> błocie

Ja dzisiaj zmienilem gorny waz od termostatu do chlodnicy (demontaz kola, nadkola, zderzaka) pod blokiem.

Napisano
  • Autor

> Ja dzisiaj zmienilem gorny waz od termostatu do chlodnicy (demontaz kola, nadkola, zderzaka) pod

> blokiem.

A ja ułożyłem pół piwnicy kafelkami.. tylko co z tego?

Nie chciałem zatrzeć silnika po drodze do mechanika i tyle. Gdybym miał ciepły garaż to bym sobie któregoś wieczoru zmienił, ale z pieprzenia się godzinę czy dwie zimą pod blokiem, by zmienić chłodnicę w wózku na zakupy wyrosłem zlosnik.gif

Napisano

> A ja ułożyłem pół piwnicy kafelkami.. tylko co z tego?

> Nie chciałem zatrzeć silnika po drodze do mechanika i tyle. Gdybym miał ciepły garaż to bym sobie

> któregoś wieczoru zmienił, ale z pieprzenia się godzinę czy dwie zimą pod blokiem, by zmienić

> chłodnicę w wózku na zakupy wyrosłem

zabierz kilka butelek z wodą, odkręć ogrzewanie na max, wybierz porę kiedy będzie mały ruch i dzida przez miasto. Nie zatrzymuj się tylko wal cały czas jak najszybciej bez wchodzenia na wysokie obroty. Z Dexterem dojechaliśmy całą pętlę rajdu z pękniętą chłodnicą w lecie, bez oszczędzania, pełną dzidą. Co się nabiegałem z butelkami to moje. Da się. ok.gif

Napisano
  • Autor

> zabierz kilka butelek z wodą, odkręć ogrzewanie na max, wybierz porę kiedy będzie mały ruch i dzida

> przez miasto. Nie zatrzymuj się tylko wal cały czas jak najszybciej bez wchodzenia na wysokie

> obroty. Z Dexterem dojechaliśmy całą pętlę rajdu z pękniętą chłodnicą w lecie, bez

> oszczędzania, pełną dzidą. Co się nabiegałem z butelkami to moje. Da się.

Dałem radę właśnie tak jak mówisz ok.gif 50zł i chłodnica zmieniona razem z płynami. Gra i buczy. Dzięki wszystkim za rady ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.