Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat kombi ok. 2002, 1,9TDI - 2 czerwone, 130km, 6 biegow

Featured Replies

Napisano

Cos podobnego zona chce kupic. Znajomi wlasnie maja i chwala sobie, kiedys sie tu o to pytalem. Nie chce wydac na auto wiecej niz max 25 tysi i mam nadzieje, ze cos godnego uwagi za ta kasiurke kupie. Sa tu jakies typy silnika do wyboru? Na co uwazac? Moze do Niemcowni pojechac po takie cos? Co byscie doradzili? Moze jakies specjalne edycje tego auta, jakies wersje itd? Moze inny silnik?

Prosze o porady bo chOplem jezdzimy i nie mamy doswiadczenia w tej marce ...

Napisano

Przy tym roczniku należy liczyć się z realnym przebiegiem rzędu 250kkm, ale ważniejszy jest stan danego egzemplarza. waytogo.gif

Napisano

> kupujemy B5

Jak kolega napisał wink.gif wiele mądrych rzeczy tam jest. Od siebie dodam że 80% pasków jest kręcona, jak kupować to tylko i wyłącznie ze zweryfikowanym przebiegiem w aso. Podpowiem też że lepiej kupić paska który ma przejechane 200 tysiecy niż takiego co ma 179. Sprawa jest prosta, jest to czas kiedy w paska należy włożyć w przeciągu 10k około 2-3 tysiące złotych (jak dobrze pójdzie) więc lepiej kupić takiego który jest już zrobiony. Za kwotę jaką sobie przyjąłeś możesz spokojnie kupić b5 po lifcie. Oprócz standardowych rzeczy sprawdź jeszcze bardzo dokładnie wahacze czy były robione a jeśli tak to na jakich częściach bo niestety jest tak że jak się zrobi na lemforderach to można 300k przejechać a na chińskim szicie o połowe tańszym może czekac znowu wymiana za 10-15 tysięcy km. Głupio zaliczyć taką wtope i na dzień dobry 1200zł wydać na zawieszenie ^^

Jeśli chodzi o silnik to ja jestem fanem dizla i dla mnie optimum to 130 koni 1.9tdi. Cenię go sobie za spory zapas mocy i dobre przyśpieszenie przy wyższych prędkościach jako ze duzo autostradami jeżdże. Przy mojej umiarkowanie agresywnej jezdzie pali mi 7,1l w lecie i okolo 6,8 w zimie zeby.GIF w cyklu mieszanym.

Napisano

> Jak kolega napisał wiele mądrych rzeczy tam jest. Od siebie dodam że 80% pasków jest kręcona, jak

> kupować to tylko i wyłącznie ze zweryfikowanym przebiegiem w aso. Podpowiem też że lepiej

> kupić paska który ma przejechane 200 tysiecy niż takiego co ma 179. Sprawa jest prosta, jest

> to czas kiedy w paska należy włożyć w przeciągu 10k około 2-3 tysiące złotych (jak dobrze

> pójdzie) więc lepiej kupić takiego który jest już zrobiony. Za kwotę jaką sobie przyjąłeś

> możesz spokojnie kupić b5 po lifcie. Oprócz standardowych rzeczy sprawdź jeszcze bardzo

> dokładnie wahacze czy były robione a jeśli tak to na jakich częściach bo niestety jest tak że

> jak się zrobi na lemforderach to można 300k przejechać a na chińskim szicie o połowe tańszym

> może czekac znowu wymiana za 10-15 tysięcy km. Głupio zaliczyć taką wtope i na dzień dobry

> 1200zł wydać na zawieszenie ^^

> Jeśli chodzi o silnik to ja jestem fanem dizla i dla mnie optimum to 130 koni 1.9tdi. Cenię go

> sobie za spory zapas mocy i dobre przyśpieszenie przy wyższych prędkościach jako ze duzo

> autostradami jeżdże. Przy mojej umiarkowanie agresywnej jezdzie pali mi 7,1l w lecie i okolo

> 6,8 w zimie w cyklu mieszanym.

2-3k to rozrzad i dwumasa w najgorszym ukladzie.

Chociaz dwumase mozna zamienic na normalne za jakies 1.5k. Na forum jest manual.

Dmuchawka jak sie sypnie to nastepne 1.5k.

Tymbardziej, ze B5FL jest na pompowtryskach, a to tez pare plnow kosztuje.

Spokojnie mozesz na 160 PS czipowac i podniesc moment.

Oki dosc czarnowidztwa.

Swojego B4 kombi TDI AFN automat szukalem rok.

Kupilem w PL.

Napisano

> Cos podobnego zona chce kupic. Znajomi wlasnie maja i chwala sobie, kiedys sie tu o to pytalem. Nie

> chce wydac na auto wiecej niz max 25 tysi...

Za tą kasiurę, to może w stronę A4 rzucisz okiem? wink.gif

Napisano

> Za tą kasiurę, to może w stronę A4 rzucisz okiem?

Ale za taką kasiurę to kupisz A4 w podobnym designie co B5... W B5FL jednak widać (zwłaszcza w środku) spory przeskok w porównaniu do starszej wersji wink.gif

Napisano

> Cos podobnego zona chce kupic. Znajomi wlasnie maja i chwala sobie, kiedys sie tu o to pytalem. Nie

> chce wydac na auto wiecej niz max 25 tysi i mam nadzieje, ze cos godnego uwagi za ta kasiurke

> kupie. Sa tu jakies typy silnika do wyboru? Na co uwazac? Moze do Niemcowni pojechac po takie

> cos? Co byscie doradzili? Moze jakies specjalne edycje tego auta, jakies wersje itd? Moze inny

> silnik?

> Prosze o porady bo chOplem jezdzimy i nie mamy doswiadczenia w tej marce ...

B5 FL 2001 rok kupilem ostatnio za 16 tys zl (TDI , wyposazenie pelna opcja bez skory), bylo pare rzeczy w nim do zrobienia , jakies drobnostki. Nie wiem jaki ma przebieg bo nie ma zadnej dokumentacji, ale wg mnie pod 300kkm (na liczniku oczywiscie duzo mniej). Jedyna wada jaka wyszla po kupnie to turbina oczywiscie (300zł regeneracja) i smiga bezproblemowo, zakupilem go praktycznie w ciemno na zasadzie "za taka kase to bez ogladania biore" i jezdzi jak marzenie cool.gif

Na co uwazac? Zeby nie byl anglikiem no.gif

Napisano

> Za tą kasiurę, to może w stronę A4 rzucisz okiem?

rocznik 00 biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Dziekuje za wszelkie uwagi

Napisano

> Ale za taką kasiurę to kupisz A4 w podobnym designie co B5... W B5FL jednak widać (zwłaszcza w

> środku) spory przeskok w porównaniu do starszej wersji

Akurat mam do czynienia z wszystkimi wymienionymi autami i różnicę widać - znacząco na korzyść Audi B5. Zresztą i tam wnętrze 1994 różni się znacząco od 2001. Powiem tylko tyle, że Passat po FL jakoś tam starał się równać do Audi. Ale tylko się starał. Nadal to nie to.

Napisano

> rocznik 00

Klasyk biglaugh.gif

Napisano

> Akurat mam do czynienia z wszystkimi wymienionymi autami i różnicę widać - znacząco na korzyść Audi

> B5. Zresztą i tam wnętrze 1994 różni się znacząco od 2001. Powiem tylko tyle, że Passat po FL

> jakoś tam starał się równać do Audi. Ale tylko się starał. Nadal to nie to.

No to już raczej tylko kwestia gustu, widać mam inny smile.gif

Napisano

> Ale już śmierdzący starością.

Mój pachnie w środku jak nowy, a pod rurą wydechową nie wąchałem biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.