Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JTD koło pasowe silnika.

Featured Replies

Napisano

Kolega wczoraj wjechał chyba na jakiś większy zmarznięty śnieg i zrobiła się buba zlosnik.gif w postaci urwanego paska rowkowego i rozwalonego koła pasowego. Koło pracuje mimośrodowo i widać że jakaś guma podarta wylazła. Co za wynalazek facepalm.gif, pasowa dwumasa hahaha.gif.

Pytanie - z czym się trzeba liczyć do wymiany, czy potrzebne są jakieś nadzwyczajne narzędzia i da się to zrobić "pod domem". Poza tym czy mamy kupić po prostu koło do JTD 115, czy szukać jednego z wersji po VIN-ie?

Pozdro Paweł grinser006.gifhehe.gifbiglaugh.gif

Napisano

> . Co za wynalazek facepalm.gif , pasowa dwumasa hahaha.gif.

To się nazywa tłumik drgań skrętnych.

Napisano

było, na szukajce znajdziesz.

robota do garażu, ktoś opisywał chyba będzie na "DIY"-u

Napisano

Wymieniałem jak było jeszcze ciepło, odkręcasz koło, potem prawą osłonę silnika, luzujesz napinacz ściągasz pasek wielorowkowy, koło pasowe wału korbowego jest przymocowane na czterech śrubach torx, pradziłem sobie przy odkręcaniu dwoma kluczami torx, jednym blokowałem drugim odkręcałem. Ja kupiłem koło Dayco , ma trochę inną konstrukcję i w zestawie są nowe śruby. Robiłem to na lewarku.

Napisano

Czesc!!

Jakby kto potrzebowal, to za niewielkie pieniazki moze oddac moje stare kolo pasowe. Wymienialem je wraz z rozrzadem i poduszka pod silnikiem tak profilaktycznie i okazalo sie ze jest w 98% sprawne. W 100% nie moze byc bo to jednak uzywka. Mechanicy z ASO powiedzieli ze nie trzeba bylo go wymieniac. Komplet ze srubami.

Polecam

Napisano

> Pytanie - z czym się trzeba liczyć do wymiany, czy potrzebne są jakieś nadzwyczajne narzędzia i da

> się to zrobić "pod domem". Poza tym czy mamy kupić po prostu koło do JTD 115, czy szukać

> jednego z wersji po VIN-ie?

Tutaj coś opisywałem, szczególnie zwróć uwagę na klucz do napinacza, tam jest 15.

klik

Napisano

Jak nie były wymieniane napinacze i reszta osprzętu to polecam przy okazji.

Ja wymieniałem koło, pasek i wszystkie napinacze. Koło pasowe i napinacze ruville, pasek nie pamiętam. 2h roboty na podnosniku pod domem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.