Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno fire problem ze skrzynia biegów

Featured Replies

Napisano

witam mam taki problem uruchomiłem uno po długim postoju na parkingu około 1.5 roku wymieniłem w nim sprzęgło i mechanik uzupełnił olej w skrzyni ale zauważyłem ze skrzynia strasznie cieżko chodzi co moze byc tego powodem?? drugi problem to gnijace progi widziałem na allegro gotowe elementy ile mogła by kosztowac naprawa u blacharza mniej wiecej ?? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrwiam

Napisano

może zamarza olej w skrzyni. co do progów to zależy czy w kolorze czy nie... w kolorze chyba ze 400 zł bez wiele taniej ale pewien nie jestem

Napisano

jak auto stało 1,5 roku, to musisz pojeździć nim trochę

na mechaniźmie wybierania zrobił się nalot z resztek oleju i pewnie korozja, więc musisz powachlować biegami i zmienić znów za jakiś czas olej na nowy jak zacznie chodzić lekko

a progi, to już sprawa do oceny przez blacharza, bo wymiana progu wymienie progu nierówna jak każda inna taka blacharska sprawa

Napisano
  • Autor

yhm czyli to normalna sprawa z ta skrzynia? mechanik coś wspominał ze nie było oleju i uzupełnił dlaczego olej ubywa poza tym jak zaczyna ruszać to słysze jak olej bulgocze moze winna jest jakas uszczelka??

Napisano

> jak zaczyna ruszać to słysze jak olej bulgocze

boje_sie.gif masz słuch absolutny? słyszysz, jak bulgocze olej w skrzyni? icon_eek.gifhmm.giffaint.gif

Napisano
  • Autor

Czyli jest za mało płynu a przez to zapowietrzony ?? a z ta skrzynia nie ma lepszego ?? nigdy wczesniej nie jezdziłem fiatem i jestem zdziwiony ze biegi wchodza az tak ciezko

Napisano
  • Autor

A co zrobic ze skrzynia bo tak nie da sie jezdzic mechanik moze wykonac jakies czyszczenie lub moze kupić jakas uzywaną??

Napisano

jak kupisz to nie wiadomo na jaką trafisz... zrób tak jak pisał kolega kudłaty... pojeździj troche i wymień olej w skrzyni ok.gif

Napisano

> A co zrobic ze skrzynia bo tak nie da sie jezdzic mechanik moze wykonac jakies czyszczenie lub moze

> kupić jakas uzywaną??

w moim starym Uno skrzynia była czyszczona,w jaki sposób to nie wiem,ale po odebraniu auta od mechanika biegi zmieniało się bardzo lekko waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.