Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprezynowe sprawy - moze mi ktos zmierzyc swoje JTD ?

Featured Replies

Napisano

mam taka przypadlosc ze przod w moim traktorze siedzi dosyc nisko - praktycznie opony sa na rowno z blotnikami - ale nic nie ociera

za to z tylu sporo wyzej - na szerokosc dloni siedzi tylek w gorze (mozna wsadzic dlon pomiedzy kolo a rant blotnika)

moze mi ktos zmierzyc ile jest od rantu blotnika do ziemi ? z przodu i z tylu ?

wydaje mi sie ze to cholernw kowadlo zwane turboklekotem popsulo sprezyny nieco i przod siadl

prowadzenie w porownaniu do 1,4 jest IMHO gorsze - z zamiast w miare neutralnej JTD jest silnie nadsterowne - czuc jak to kowadlo ciagnie na zewnatrz zakretu - moze to kwestia sprezyn/amorow - wszak lata juz swoje maja

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> mam taka przypadlosc ze przod w moim traktorze siedzi dosyc nisko - praktycznie opony sa na rowno z

> blotnikami - ale nic nie ociera

> za to z tylu sporo wyzej - na szerokosc dloni siedzi tylek w gorze (mozna wsadzic dlon pomiedzy

> kolo a rant blotnika)

> moze mi ktos zmierzyc ile jest od rantu blotnika do ziemi ? z przodu i z tylu ?

> wydaje mi sie ze to cholernw kowadlo zwane turboklekotem popsulo sprezyny nieco i przod siadl

> prowadzenie w porownaniu do 1,4 jest IMHO gorsze - z zamiast w miare neutralnej JTD jest silnie

> nadsterowne - czuc jak to kowadlo ciagnie na zewnatrz zakretu - moze to kwestia

> sprezyn/amorow - wszak lata juz swoje maja

nikto miarki w doma ni mo ?

co prawda do wiosny daleko - ale ja sie juz psychicznie na wymiane nastawiam - chyba ze sie cos popsuje wczesniej czego mi zycza koledzy z pracy - jeden z zatarta pompa wody w astrze a drugi z zatartym dCI w Scenicu

Napisano

> nikto miarki w doma ni mo ?

> co prawda do wiosny daleko - ale ja sie juz psychicznie na wymiane nastawiam - chyba ze sie cos

> popsuje wczesniej czego mi zycza koledzy z pracy - jeden z zatarta pompa wody w astrze a

> drugi z zatartym dCI w Scenicu

raz juz mierzylem i mialem zapisane, ale pojde zmierzyc jeszcze raz, tylko u mnie sa zalozone sprezyny -35(chyba) porownujac do innego jtd.

inaczej sie zachowuje w zakrecie to moze byc wiele rzeczy wink.gif wyzszy NM, gorsza opona, gorsze amorki. amory mozesz pojechac i sprawdzic.

mowisz ze twoj siedzi nisko moze masz zalozone sprezynki -xx ? twoj pomiar ile wynosi? jaki masz rozmiar opony?

wyniki smile.gif znalazlem stary pomiar smile.gif

wartosci usrednione:

przod: 56,65

tyl: 59,25

mierzone prostopadle do podłoza, przez sam srodek koła. przy takich wymiarach miska olejowa od ziemi jest 12cm, wysokosc płyty CD.

opona 185/60/14

Napisano
  • Autor

> raz juz mierzylem i mialem zapisane, ale pojde zmierzyc jeszcze raz, tylko u mnie sa zalozone

> sprezyny -35(chyba) porownujac do innego jtd.

> inaczej sie zachowuje w zakrecie to moze byc wiele rzeczy wyzszy NM, gorsza opona, gorsze amorki.

> amory mozesz pojechac i sprawdzic.

> mowisz ze twoj siedzi nisko moze masz zalozone sprezynki -xx ? twoj pomiar ile wynosi? jaki masz

> rozmiar opony?

> wyniki znalazlem stary pomiar

> wartosci usrednione:

> przod: 56,65

> tyl: 59,25

> mierzone prostopadle do podłoza, przez sam srodek koła. przy takich wymiarach miska olejowa od

> ziemi jest 12cm, wysokosc płyty CD.

> opona 185/60/14

no ja tez na zimowkach 185/60r14 mam cos w ten desen 57 przod a tyl 62-64cm

wyglada to tak ze miedzy opone a nadkole z przodu wloze gora dwa palce - jakies 4cm

a z tylu ponad 3 - mniej wiecej 8cm luzu

co prawda jak wladowalem 1m3 drewna to dupsko siadlo smile.gif

troche mnie zastawnawia ten przod - bo widac ze nisko siedzi (moze byc to subiektywne w porownaniu z tylem

jak jednak patrze na nowe samochody to przednie nadkola maja sporo miejsca i przod tyl jest w rownych odleglosciach

letnie gumy 195/50r15 nie tra o ranty ani nadkola

Napisano

sprawdz jakie masz sprezyny zalozone wink.gif musisz miec krotsze, tyl bedzie seryjny. nowe wozki to kanapy na kolkach.

Napisano
  • Autor

> sprawdz jakie masz sprezyny zalozone musisz miec krotsze, tyl bedzie seryjny. nowe wozki to kanapy

> na kolkach.

hmm czarne smile.gif

cos ty u mnie to wszystko orginanlne prawie - poza termostatem i swieczkami 270751858-jezyk.gif

284558088-kola.jpg

nie sprawdze sprezyn bez ich wyjecia - a jak juz mam je wyjac to lepiej je zmienic 270751858-jezyk.gif

post-4789-14352511074667_thumb.jpg

Napisano

U mnie z przodu jest podobnie. Kambinowałem też podobnie, ze jak wymienię sprężyny i amortyzatory na nowe to się podniesie.

Nie podniósł się zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie z przodu jest podobnie. Kambinowałem też podobnie, ze jak wymienię sprężyny i amortyzatory

> na nowe to się podniesie.

> Nie podniósł się

ech crapp czyli do wiosny bede pluzyl osiedlowke zderzakiem frown.gif

na razie kosze czesciowo po chodniku bo w koleinach to bym osiadl chyba

Napisano

ja mam identycznie jak na zdjeciach ... JTD tak chyba mają smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.