Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MiTo a zima

Featured Replies

Napisano

Jak właściciele MiTo radzą sobie w zimie? Koleiny ze śniegu w uliczkach osiedlowych nie mordują zderzaka? Bo boje się, że jak tylko wyjadę to urwę od razu grinser006.gif

Napisano

Ostatnio dostalem jako zastepcze MiTo z silnikiem diesla na...letnich oponach zlosnik.gif W takich warunkach jak obecnie a wiec na sniegu zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Spokojnie dawalem rade po miescie ok.gif

MiTo wisi chyba wyzej niz 159? hmm.gif

Napisano

> Jak właściciele MiTo radzą sobie w zimie? Koleiny ze śniegu w uliczkach osiedlowych nie mordują

> zderzaka? Bo boje się, że jak tylko wyjadę to urwę od razu

Stoi w garażu dopóki nie odśnieżą drogi do równa . Ryje spodem straszliwie !

Myślałem, że 166 z fabrycznym -15mm będzie tarła, a tu niby wysoka MiTo i nie radzi sobie z muldami hehe.gif

Napisano

Drzwi idzie chociaż otworzyć? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ostatnio dostalem jako zastepcze MiTo z silnikiem diesla na...letnich oponach W takich warunkach

> jak obecnie a wiec na sniegu

> Spokojnie dawalem rade po miescie

> MiTo wisi chyba wyzej niz 159?

hm mam jedynie odniesienie do Bravo które już za pług na osiedlu robi a wydaje mi się. że wyżej jest niż w MiTo

Napisano
  • Autor

> Stoi w garażu dopóki nie odśnieżą drogi do równa . Ryje spodem straszliwie !

> Myślałem, że 166 z fabrycznym -15mm będzie tarła, a tu niby wysoka MiTo i nie radzi sobie z muldami

A osłoną czy zderzakiem łapie? bo boje się, że te wystające cuda na zderzaku zaczepią o coś i urwie zderzaczek grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Drzwi idzie chociaż otworzyć?

w garażu pewnie grinser006.gif można wsiadać i wysiadać biglaugh.gif

Napisano

> w garażu pewnie można wsiadać i wysiadać

Chyba, że tak bo trochę się ludzie żalą, ze przymarza szyba - w niektórych starych BMW jest tak samo zlosnik.gif

Napisano

> Jak właściciele MiTo radzą sobie w zimie? Koleiny ze śniegu w uliczkach osiedlowych nie mordują

> zderzaka? Bo boje się, że jak tylko wyjadę to urwę od razu

trzesz dokładka w koleinach waytogo.gif

szyby mogą przymarznąć zlosnik.gif

Napisano

> A osłoną czy zderzakiem łapie? bo boje się, że te wystające cuda na zderzaku zaczepią o coś i urwie

> zderzaczek

najniżej jest dokładka, da się ją urwać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Chyba, że tak bo trochę się ludzie żalą, ze przymarza szyba - w niektórych starych BMW jest tak

> samo

a to nie kwestia braku zabezpieczenia uszczelek? w normalnych drzwiach też przymarznie jak się nic nie robi hmm.gif poważnie pytam smile.gif

sylikon powinien załatwić sprawę hmm.gif

Napisano
  • Autor

> najniżej jest dokładka, da się ją urwać

stoi już 3tyg to poczeka do wiosny hahaha.gif

Napisano

> A osłoną czy zderzakiem łapie? bo boje się, że te wystające cuda na zderzaku zaczepią o coś i urwie

> zderzaczek

Praktycznie całym podwoziem hehe.gif

Zderzak jest najbardziej obity .

Napisano

> a to nie kwestia braku zabezpieczenia uszczelek? w normalnych drzwiach też przymarznie jak się nic

> nie robi poważnie pytam

> sylikon powinien załatwić sprawę

Miałem w GT bezramkowe i nie przymarzały . W MiTo nie miałem problemu jeszcze.

Napisano

> Miałem w GT bezramkowe i nie przymarzały . W MiTo nie miałem problemu jeszcze.

A w mojej 155, to jak otworzysz po nocy drzwi, nie przymarzają, to nie możesz ich zamknąć, bo zamek zamarza. zakrecony.gif

Napisano
  • Autor

> Praktycznie całym podwoziem

> Zderzak jest najbardziej obity .

aha grinser006.gif taki poduszkowiec śniegowy hahaha.gif

Napisano

> Miałem w GT bezramkowe i nie przymarzały . W MiTo nie miałem problemu jeszcze.

W tym roku przymarzaly mi szyby przez pierwsze 2-3 dni ataku zimy. Zeby bylo smieszniej parkuje auto na parkingu zadaszonym i mozna sobie wyobrazic co musialem wyrabiac zeby wsadzic bilecik w czytnik przy wjezdzie i wyjezdzie z parkingu hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Szyby przymarzaly mi do tej uszczelki, w ktora wsuwa sie szyba w drzwi - czyli do dolnej zlosnik.gif

Napisano

> W tym roku przymarzaly mi szyby przez pierwsze 2-3 dni ataku zimy. Zeby bylo smieszniej parkuje

> auto na parkingu zadaszonym i mozna sobie wyobrazic co musialem wyrabiac zeby wsadzic bilecik

> w czytnik przy wjezdzie i wyjezdzie z parkingu

> Szyby przymarzaly mi do tej uszczelki, w ktora wsuwa sie szyba w drzwi - czyli do dolnej

no to tak jak u mnie zlosnik.gif

Napisano

> no to tak jak u mnie

Nie masz ramek?

Bo w zeszlym roku szyba przymarzla mi tak, ze nie moglem otworzyc drzwi i dostac sie do auta. Szyba przymarzla do uszczelki ktora jest w nwdwoziu zlosnik.gifhehe.gif

Tym razem jesli szyba przymarzla do dolnej uszczelki to odrobine przesuwala sie w dol podczas chwytania klamki i udawalo sie bez problemu wsiasc do samochodu zlosnik.gif

Napisano

> Nie masz ramek?

w mito niet zlosnik.gif

> Bo w zeszlym roku szyba przymarzla mi tak, ze nie moglem otworzyc drzwi i dostac sie do auta. Szyba

> przymarzla do uszczelki ktora jest w nwdwoziu

> Tym razem jesli szyba przymarzla do dolnej uszczelki to odrobine przesuwala sie w dol podczas

> chwytania klamki i udawalo sie bez problemu wsiasc do samochodu

o ile przesmarowanie uszczelek załatwia sprawę przymarzanie to zamarzniecie szyby które uniemożliwia jej ruch stanowi większy problem

Napisano

> w mito niet

Ladne auto ok.gif

Ale ile razy do niego wsiadam to nie moge pozbyc sie wrazenia, za radio jest odchylone w strone pasazera pad.gif

Napisano

> aha taki poduszkowiec śniegowy

Raczej orka z pługiem zlosnik.gif

Napisano

> A w mojej 155, to jak otworzysz po nocy drzwi, nie przymarzają, to nie możesz ich zamknąć, bo zamek

> zamarza.

O to to w GT miałem hehe.gif

Napisano

> a to nie kwestia braku zabezpieczenia uszczelek? w normalnych drzwiach też przymarznie jak się nic

> nie robi poważnie pytam

> sylikon powinien załatwić sprawę

Tak jak pisał tomekk, chodzi o ruch szyby w drzwiach.

Skoro jednak nie ma większego problemu to ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Tak jak pisał tomekk, chodzi o ruch szyby w drzwiach.

> Skoro jednak nie ma większego problemu to

no mam nadzieje, że silniczek od tego nie padnie zlosnik.gif

jeżeli nie ma mocnego lodu na zewnątrz to silniczek daje sobie radę waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Tak jak pisał tomekk, chodzi o ruch szyby w drzwiach.

> Skoro jednak nie ma większego problemu to

no nie ma problemu bo w garażu ogrzewanym stoi hahaha.gif

ale dzięki za info bo pojęcia o takim zagrożeniu nie miałem 20.GIF

Napisano

Ja codziennie szoruję tą gumową listwą pod zderzakiem, wyjeżdżając i wjeżdżając do garażu.

A droga, przy której mieszkam, to trzecia klasa odśnieżania więc robię za pług. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja codziennie szoruję tą gumową listwą pod zderzakiem, wyjeżdżając i wjeżdżając do garażu.

> A droga, przy której mieszkam, to trzecia klasa odśnieżania więc robię za pług.

I nic nie odpadło ? grinser006.gif

Napisano

> I nic nie odpadło ?

Nie, ale listwę na wiosnę planuję wymienić, bo ta będzie w strzępach. zlosnik.gif

A tak w ogóle, to auto sprawuje się świetnie - jestem mega zadowolony z mojej Funi. wink.gif

Na liczniku już 3350km.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.