Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dokumenty wymagane do zarejestrowania instalacji?

Featured Replies

Napisano

Czy instalacje lpg można założyć sobie samemu i ją legalnie zarejestrować? Tzn. posiadając dokumenty od zbiornika oraz fakturę na pozostałe elementy instalacji? Czy jednak bezwzględnie wymagana jest faktura na montaż ?

Napisano

> Czy instalacje lpg można założyć sobie samemu i ją legalnie zarejestrować? Tzn. posiadając

> dokumenty od zbiornika oraz fakturę na pozostałe elementy instalacji? Czy jednak bezwzględnie

> wymagana jest faktura na montaż ?

Nie, musisz mieć fakturę od uprawnionego zakładu montażowego za wykonaną usługę sciana.gif

Napisano

> Nie, musisz mieć fakturę od uprawnionego zakładu montażowego za wykonaną usługę

+ homologacja

Napisano

> jakiś tekst

tylko problemy moga byc gdy urzad bedzie wymagal rachunku lub faktury na podzespoly uzyte do LPG jesli byly kupowane przez wlasciciela, a ten by ich nie mial

Napisano

> tylko problemy moga byc gdy urzad bedzie wymagal rachunku lub faktury na podzespoly uzyte do LPG jesli byly kupowane przez wlasciciela, a ten by ich nie mial

No właśnie o to chodzi, że jak jest faktura za montaż, to WK nie interesuje rachunek za części, bo z założenia pozostaje w gestii montażysty.

Ja tak zrobiłem u siebie, a gazownik zabezpieczył się prosząc o napisanie oświadczenia, że montaż odbył się z wykorzystaniem części powierzonych przez właściciela auta.

Napisano

> No właśnie o to chodzi, że jak jest faktura za montaż, to WK nie interesuje rachunek za części, bo

> z założenia pozostaje w gestii montażysty.

> Ja tak zrobiłem u siebie, a gazownik zabezpieczył się prosząc o napisanie oświadczenia, że montaż

> odbył się z wykorzystaniem części powierzonych przez właściciela auta.

ale jak zobacza fakture za montaz na np 300zl to moga sie przyczepic, zalezy kto za okienkiem siedzi

Napisano

> tylko problemy moga byc gdy urzad bedzie wymagal rachunku lub faktury na podzespoly uzyte do LPG

> jesli byly kupowane przez wlasciciela, a ten by ich nie mial

Urząd się nie będzie raczej czepiał.

Pytanie, czy warsztat/przedstawiciel wystawi taki kwit i wpisze tam dane części.

280921296-homologacja.jpg

Napisano
  • Autor

> Urząd się nie będzie raczej czepiał.

> Pytanie, czy warsztat/przedstawiciel wystawi taki kwit i wpisze tam dane części.

Czyli teoretycznie mogę sobie sam kupić wszystkie części na fakturę na mnie, zamontować to samemu, znaleźć zakład, który mi wystawi fakturę na montaż i legalnie mi to zarejestrują ?

Napisano

> Czyli teoretycznie mogę sobie sam kupić wszystkie części na fakturę na mnie, zamontować to samemu,

> znaleźć zakład, który mi wystawi fakturę na montaż i legalnie mi to zarejestrują ?

fakture za montaz i homologacje. Mozesz tak zrobic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.