Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie przy hamowaniu

Featured Replies

Napisano

Witajcie.Zawsze w moim aucie miałem problem z nierówną pracą na PB-mówiono mi,że łapie lewego powietrza i zalecono coś zrobić z obudową filtra powietrza.Jakiś czas temu miałem regulowany gaz u dobrego gazownika.Wymieniłem cały końcowy wydech.Jeździło się super-chwila moment pedał w podłogę i była prędkość.

Obecnie przy dojeźdżaniu np do skrzyżowania auto porafi zgasnąć bądź zaczyna mi się świecić kontrolka ładowania-podświetlenie deski rozdzielczej przygasa.Przy ruszaniu trzeba dodać sporo gazu bo po prostu pierdnie mi z rury i dopiero ma siłę ruszyć.A wszystko zaczęło się od zatankowania gazu na stacji u "pana ryśka"

Prawdopodobnie winne są temu za wolne obroty na jałowym,możnaby jakoś samemu podkręcić dawkowanie gazu?!

Instalacja wygląda jak na zdjęciu poniżej:

20100721207.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

wykręć trochę tądużąśrubę na przewodzie między parownikiem a mikserem

Napisano

tak przy ciepłym silniku odkręć trochę w lewo tą śrubę z sprężyną na wężu gumowym,

Napisano

[ciach]

> Instalacja wygląda jak na zdjęciu poniżej:

Kiedy ostatnio wymieniałeś filtr gazu i spuszczałeś olej z parownika?

Jeśli objawy zaczęły występować po tankowaniu na stacji "u wuja Toma" to raczej w tych dwóch miejscach szukałbym przyczyny...

Napisano
  • Autor

> [ciach]

> Kiedy ostatnio wymieniałeś filtr gazu i spuszczałeś olej z parownika?

> Jeśli objawy zaczęły występować po tankowaniu na stacji "u wuja Toma" to raczej w tych dwóch

> miejscach szukałbym przyczyny...

Filtr był wymieniany jakieś 5.000 km temu.W spuszczanie oleju się nie bawiłem.Można prosić o jakieś instrukcje nakierowujące jak tego dokonać?! 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Filtr był wymieniany jakieś 5.000 km temu.W spuszczanie oleju się nie bawiłem.Można prosić o jakieś

> instrukcje nakierowujące jak tego dokonać?!

W dolnej części parownika po stronie tych wszystkich króćców jest śruba na imbus... po wykręceniu jej jeśli jest jakiś syf w parowniku to wypłynie...

Napisano

> W dolnej części parownika po stronie tych wszystkich króćców jest śruba na imbus... po wykręceniu

> jej jeśli jest jakiś syf w parowniku to wypłynie...

Należy to robić gdy parownik jest gorący.

Napisano

> Należy to robić gdy parownik jest gorący.

Sądzisz, że przy sposobie w jaki u kolegi autora jest umieszczony będzie w stanie wsadzić tam ręce gdy parownik(silnik) będzie gorący?

Napisano

> Sądzisz, że przy sposobie w jaki u kolegi autora jest umieszczony będzie w stanie wsadzić tam ręce

> gdy parownik(silnik) będzie gorący?

Gdy jest zimny prawdopodobnie nic z niego nie wyleci.

Napisano

> Gdy jest zimny prawdopodobnie nic z niego nie wyleci.

U mnie jak było, to wypłynęło na zimno...

Napisano

> U mnie jak było, to wypłynęło na zimno...

A co takiego było u ciebie że wypłynęło na zimno?

Napisano

> A co takiego było u ciebie że wypłynęło na zimno?

Olej... taki brązowy... a co innego miało być?

Napisano

> Olej... taki brązowy...

U mnie wypływał czasami przy gorącym parowniku, na zimno nigdy.

Na zimno robi się tak gęsty, że przy wymianie membran musiałem go wyskrobać nożem.

Napisano

Witam. Nie chce zakładac nowego tematu bo moje pytanie jest chyba związane z tym. Zauważyłem że co jakiś czas w wężyku przy obudowie filtra powietrza (taki waski wezyk, przychodzi od tyłu po lewej stronie zaraz kolo gumowej rury do pokrywy zaworów) zbiera się jakiś biały żel/syf/szlam. Po jego

wyczyszczeniu uno lepiej jeździ. Chciałem zapytać dlaczego się tam to coś gromadzi, skąd i po co w ogóle jest ten wężyk? Pozdrawiam!

Napisano

> Witam. Nie chce zakładac nowego tematu bo moje pytanie jest chyba związane z tym. Zauważyłem że co

> jakiś czas w wężyku przy obudowie filtra powietrza (taki waski wezyk, przychodzi od tyłu po

> lewej stronie zaraz kolo gumowej rury do pokrywy zaworów) zbiera się jakiś biały

> żel/syf/szlam. Po jego

> wyczyszczeniu uno lepiej jeździ. Chciałem zapytać dlaczego się tam to coś gromadzi, skąd i po co w

> ogóle jest ten wężyk? Pozdrawiam!

Odma olejowa, ale nie pytaj mnie co to, po co i jak działa.

Napisano

> Odma olejowa, ale nie pytaj mnie co to, po co i jak działa.

ekologia - chodzi o to aby nie było emisji par oleju ze skrzyni korbowej do atmosfery.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.