Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ocena - Seat Leon

Featured Replies

Napisano

Sprzedajesz i chcesz sie zareklamować? smile.gif

Co w nim takiego szczególnego, co uzasadniałoby tak wysoką cenę za 10 letni szrot?

Napisano

Za co tyle kasy? Zwykły dziesięcioletni kompakt. Raczej już wyeksploatowany...

Napisano
  • Autor

> Sprzedajesz i chcesz sie zareklamować?

> Co w nim takiego szczególnego, co uzasadniałoby tak wysoką cenę za 10 letni szrot?

Nie sprzedaję, tylko mój brat jest zainteresowany kupnem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ach ten magiczny przebieg 183 000 km

Też na to zwróciłem uwagę, 10 lat i tylko 18kk hmm.gif

Na Seatach się nie znam, dlatego chciałem zaczerpnąć infa na co zwrócić uwagę kupując ten model niewiem.gif

Napisano

Na LeonClubie też ktoś o niego pytał.

Widać, że deska rozdzielcza krzywo zmontowana.

178229-113920101213121250.jpg

Napisano
  • Autor

> Anglik

Quote:

Kraj pochodzenia: BELGIA

Chyba jednak nie grinser006.gif

Napisano

> Quote:

> Kraj pochodzenia: BELGIA

> Chyba jednak nie

Ale do Belgii mógł być sprowadzony z UK, a z Belgii do Polski.

Napisano

> Witam. Prosiłbym o Waszą ocenę Seata.

> Pacjent:

> http://www.sprzedamgo.pl/oferta_1139__seat_leon_1_9_tdi_110_km_2001r_.html#oferta

Prawe lusterko powinno być małe bo to wersja przed liftowa i kierownica chyba jest nie od tej wersji. Dziwnie też wygląda deska, jakby była krzywa.

Napisano

O ile sie nie myle to jak na ten rocznik to nieorginalna kierownica.

Napisano

> O ile sie nie myle to jak na ten rocznik to nieorginalna kierownica.

Mylisz sie. To jest pakiet Sport i ma fetekle kubełkowe i kierownice z takiej wersji.

Napisano

> Quote:

> Kraj pochodzenia: BELGIA

> Chyba jednak nie

Wiesz teraz to bardzo często stosowany chwyt sprowadzic auto z angli zrobić przekładke. Jedziesz do innego kraju np Niemeic czy gdzie Ci wygodnie. Rejestrujesz je tam a później sprowadzasz i masz auto sprowadzone z Niemeic smile.gif

Napisano

> Prawe lusterko powinno być małe bo to wersja przed liftowa i kierownica chyba jest nie od tej

> wersji. Dziwnie też wygląda deska, jakby była krzywa.

ok.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj oglądałem to auto z zewnątrz, lakier jest oryginalny (mierzone miernikiem), ale silnik poci się w niektórych miejscach. Koleś wymieniał uszczelkę pod głowicą, bo podobno silnik się przegrzał od wadliwej chłodnicy.

Napisano

> Wiesz teraz to bardzo często stosowany chwyt sprowadzic auto z angli zrobić przekładke. Jedziesz do

> innego kraju np Niemeic czy gdzie Ci wygodnie. Rejestrujesz je tam a później sprowadzasz i

> masz auto sprowadzone z Niemeic

Zapomniałes o jednym waznym szczególe. Kazdy debil moze isc sprawdzic VIN i tam jest zapisane na jaki rynek auto wyszlo. Wiec jak masz troche oleju pod kopuła to pierwsze co idziesz i sprawdzasz VIN i czy sie wyposazenie zgadza z stanem faktcznym. Inna sprawa ze z tego co pamietam w lusterku od anglika nic nie bedzie widac bo ma inny zasieg i go nie ustawisz.

Napisano
  • Autor

Napiszę jeszcze kilka słów od mojego brata grinser006.gif

-------------------------------------------------

Silnik przy 160 tys (obecnie ma 180 tys) miał wymienianą uszczelkę pod głowicą ponieważ przegrzał się (podobno niedużo) w skutek ubytku płynu przez dziurę w chłodnicy.

Wrzucę zdjęcia i powiedzcie, czy takie pocenie silnika to coś poważnego

dsc00245zmienazw.th.jpg

dsc00246zmienazw.th.jpgdsc00247zmienazw.th.jpgdsc00249zmienazw.th.jpgdsc00249zmienazw2.th.jpg

Dodatkowo jak jechałem i dotknąłem nogą sprzęgła to czuć było drgania, silnik pracuje równo i nie trzęsie nim, czuć przyspieszenie po rozgrzaniu.

Komputer wskazał padnięty czujnik temperatury płynu, "strona kierowcy błąd" oraz okresowe problemy z centralnym zamkiem, ale to chyba przez te mrozy, reszta była w porządku.

Oceńcie czy te wycieki w silniku dyskwalifikują pojazd czy raczej jest to do naprawy

Napisano

> Dodatkowo jak jechałem i dotknąłem nogą sprzęgła to czuć było drgania, silnik pracuje równo i nie

> trzęsie nim, czuć przyspieszenie po rozgrzaniu.

Delikatnie moze trzaść. Oczywiscie w ramach rozsadku,

> Komputer wskazał padnięty czujnik temperatury płynu, "strona kierowcy błąd" oraz okresowe problemy

> z centralnym zamkiem, ale to chyba przez te mrozy, reszta była w porządku.

Z zamkami uwarzaj. Sprawdz dokladnie czy jak otworzysz drzwi czy zapala sie lampka w drzwiach. Jak nie to ma uwalony mikrostyk jest to standard w VW.

> Oceńcie czy te wycieki w silniku dyskwalifikują pojazd czy raczej jest to do naprawy

Wg mnie wycieki w normie. Do wymiany uszczelka pod pokrywa zaworow. Zastanawia mnie tylko ten piasek co on tam robi confused.gif

Osobiscie pojechal bym tym autem na diagnostyke zeby ktos rozgarniety zrobil logi dynamiczne i sprawdzi to autko od A do Z. Oczywiscie jesli blacharsko niema zastrzezen.

Napisano
  • Autor

> Z zamkami uwarzaj. Sprawdz dokladnie czy jak otworzysz drzwi czy zapala sie lampka w drzwiach. Jak

> nie to ma uwalony mikrostyk jest to standard w VW.

Zapalała się.

> Wg mnie wycieki w normie. Do wymiany uszczelka pod pokrywa zaworow. Zastanawia mnie tylko ten

> piasek co on tam robi

To nie piasek, tylko resztki takiej gąbki co jest doklejona do tej plastikowej osłony, pewnie ze statości się sypie grinser006.gif

> Osobiscie pojechal bym tym autem na diagnostyke zeby ktos rozgarniety zrobil logi dynamiczne i

> sprawdzi to autko od A do Z. Oczywiscie jesli blacharsko niema zastrzezen.

Sęk w tym, że w pobliżu nie było żadnej stacji diagnostycznej, jakieś zadupie w lesie niewiem.gif

Blacharka waytogo.gif Już szukamy z bratem innej sztuki, ale tą nadal ma w rezerwie.

Napisano

> Zapomniałes o jednym waznym szczególe. Kazdy debil moze isc sprawdzic VIN i tam jest zapisane na

> jaki rynek auto wyszlo.

Z VIN z tego co wiem to tego się nie dowiesz. Dopiero z wklejki z bagarka, na której są kody wyposażenia i pierwszy kod to rynek przeznaczenia.

Napisano

> Zapomniałes o jednym waznym szczególe. Kazdy debil moze isc sprawdzic VIN i tam jest zapisane na

> jaki rynek auto wyszlo. Wiec jak masz troche oleju pod kopuła to pierwsze co idziesz i

> sprawdzasz VIN i czy sie wyposazenie zgadza z stanem faktcznym. Inna sprawa ze z tego co

> pamietam w lusterku od anglika nic nie bedzie widac bo ma inny zasieg i go nie ustawisz.

Zapomniałeś o drugiej ważnej rzeczy. "Każdy debil" jest mądry w słowach a jak przychodzi co do czego to pewnie 80% osób w ogóle nie weryfikuje auta po nr VIN. ot...taki przysłowiowy Polak mądry po szkodzie.

Co do lusterek....myślisz, że handlarzy to obchodzi że nie można go ustawić prawidłowo? albo że coś innego się nie zgadza.... Standardowa odpowiedź pewnie będzie "ten model tak ma" itp itd Ich celem jest sprzedać samochód po jak najmniejszych kosztach własnych i jak największym zysku a nie uszczęśliwianie kogoś dobrym stanem samochodu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.