Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Urwana świeca żarowa

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem, przy odkręcaniu świec żarowych dwie znich się urwał. W głowicy został sam żarnik, i teraz pytanie macie jakieś pomysły jak je wyjąć bez demontażu głowicy?

Pacjent to Peugot406 2.0hdi 2003rocznik.

Pozdro

Napisano

> Witam

> Mam problem, przy odkręcaniu świec żarowych dwie znich się urwał. W głowicy został sam żarnik, i

> teraz pytanie macie jakieś pomysły jak je wyjąć bez demontażu głowicy?

> Pacjent to Peugot406 2.0hdi 2003rocznik.

> Pozdro

moze wykrętaki ?

wykretaki-do-srub-3-3-19_1359.jpg

Napisano
  • Autor

> moze wykrętaki ?

Właśnie nie wiem i boję się że opiłki padną do cylindra, mogły by narobić szkód.

Na razie zalałem je preparatem i czekam do jutra może pod wpływem ciśnienia z kompresora podanego przez otwór wtrysku same wyskoczy.

Napisano

poszukaj fachmana po necie który zajmuje sie takimi rzeczami ale tanio nie będzie. Generalnie jak nie znajdziesz to czapka z głowy frown.gif

Napisano
  • Autor

> poszukaj fachmana po necie który zajmuje sie takimi rzeczami ale tanio nie będzie. Generalnie jak

> nie znajdziesz to czapka z głowy

Właśnie tego bym nie chciał, ale zrzucenie czapki taniej mnie wyjdzie niż fachman

Napisano

> Właśnie tego bym nie chciał, ale zrzucenie czapki taniej mnie wyjdzie niż fachman

jak doliczysz koszty UPG, obróbki głowicy i wszystkich innych uszczelnień to raczej nie sądzę....

pozdr

Napisano
  • Autor

> jak doliczysz koszty UPG, obróbki głowicy i wszystkich innych uszczelnień to raczej nie sądzę....

> pozdr

czekam aż kumpel wróci z wolnego, jutro coś więcej będę wiedział

Napisano

> Właśnie tego bym nie chciał, ale zrzucenie czapki taniej mnie wyjdzie niż fachman

skontaktuj sie z tą firmą , mają mobilna ekipe i jezdzą po polsce , oferuja oslugi wyjecia zappieczonego wtryski , urawanego wtrysku i urwanej swiecy , na silnku w aucie bez demontarzu glowicy, maja dobry sprzet

byli u mnie w warsztacie z ofetą biorą od 500 do 800 za usluge , za swiece chyba 500zl

Napisano
  • Autor

> Witam

> Mam problem, przy odkręcaniu świec żarowych dwie znich się urwał. W głowicy został sam żarnik, i

> teraz pytanie macie jakieś pomysły jak je wyjąć bez demontażu głowicy?

> Pacjent to Peugot406 2.0hdi 2003rocznik.

Oki temat opanowany bez zrzucania czapki.

Dzięki

Pozdro

> Pozdro

Napisano

Pochwal się jak i za ile???

nech potomni wiedza ile ryzykują robiąc to samemu yikes.gif?????

Napisano
  • Autor

> Pochwal się jak i za ile???

> nech potomni wiedza ile ryzykują robiąc to samemu ?????

Robił mi to dobry znajomy więc cena nie adekwatna do roboty. Ale z tego co czytałem to nie jest to tania impreza.

Napisano

> Robił mi to dobry znajomy więc cena nie adekwatna do roboty. Ale z tego co czytałem to nie jest to

> tania impreza.

Opisz jak to zrobił smile.gif.

Napisano
  • Autor

> Opisz jak to zrobił .

Rozwiertaki + podanie przez otwór wtryskiwacza powietrza pod ciśnieniem i oczywiście tłok w górnej pozycji, i tak delikatnie rozwiercał aż żarnik sam wyskoczył.Wcześniej przez dwa dni końcówki zalane zostały penetratorem.

Do końca nie znam szczegółów gdyż auto zastałem pod domem a kluczyki w domu a jeszcze osobiście nie spotkałem się z kumplem.

Najważniejsze że jest git.

A jeśli ktoś zna Trabanciaża z Siemianowic to właśnie on mi to robił (miał jako jeden z pierwszych trabanta limuzynę).

Napisano
  • Autor

> A jak po wymianie swiec, lepiej:)>?

Od odbioru autka nie było takich mrozów, generalnie z czterech świec grzała tylko jedna więc myślę że będzie lepiej biglaugh.gif

Napisano

> Od odbioru autka nie było takich mrozów, generalnie z czterech świec grzała tylko jedna więc myślę

> że będzie lepiej

A spalone swiece dawaly jakis blad na kompa?

Ja przymierzam sie w srode do wymiany swiec zarowych w peugocie zony, auto odpala ale przy duzych mrozach troszke gorzej chociaz od strzala tylko ze przez 2-3 sekundy byl sporo glosniejszy i pracowal troszke nierowno.

Wiec zmienie swiece i zobaczymy co bedzie.

Czy przy wymianie swiec przydaloby sie wymienic jakies podkladki albo jakies inne cuda?

Napisano
  • Autor

> A spalone swiece dawaly jakis blad na kompa?

406 nie ma jakotakiego kompa.

Najprostrzym sposobem odpiołem wszystkie świece i podawałem prąd na każdą z osobna, z czterech tylko na jednej zaiskrzyło co oznaczało pobór prądu.

> Ja przymierzam sie w srode do wymiany swiec zarowych w peugocie zony, auto odpala ale przy duzych

> mrozach troszke gorzej chociaz od strzala tylko ze przez 2-3 sekundy byl sporo glosniejszy i

> pracowal troszke nierowno.

> Wiec zmienie swiece i zobaczymy co bedzie.

> Czy przy wymianie swiec przydaloby sie wymienic jakies podkladki albo jakies inne cuda?

Nic nie trza wymieniać, wykręcasz stare i wkręcasz nowe, ot tak.

Napisano

> Nic nie trza wymieniać, wykręcasz stare i wkręcasz nowe, ot tak.

taaaa szczególnie czytając cały wątek hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> taaaa szczególnie czytając cały wątek

rotfl.gif

No tak, ale miałem na myśli dodatkowe części biglaugh.gif

Napisano

> No tak, ale miałem na myśli dodatkowe części

Ja zaopatrzylem sie w wykretaki juz przed wymiana. Zeby nie meczyc sie jak cos urwe.

Napisano
  • Autor

> Ja zaopatrzylem sie w wykretaki juz przed wymiana. Zeby nie meczyc sie jak cos urwe.

Ja na szczęście mam kolegów którzy mają, co prawda musiałem czekać do poniedziałku aż kumpel wróci ale był i zrobił.

Napisano

> Ja na szczęście mam kolegów którzy mają, co prawda musiałem czekać do poniedziałku aż kumpel wróci

> ale był i zrobił.

ja naszczescie potrafie sam to zrobic zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja naszczescie potrafie sam to zrobic

nie śmiem wątpić waytogo.gif

Ja się tym nie zajmuję więc ie są mi potrzebne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.