Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

miga check trzęsie silnikiem

Featured Replies

Napisano

coś niedobrego się dzieje

zaczął mi migac check engine no i silnikiem trzęsie na wolnych obrotach dość mocno

dokładnie jak na filmie

http://w316.wrzuta.pl/film/9xmU6r0L8pW/wideo004

zgasiłem silnik odczekałem chwilę i dalej to samo

check nie miga cały czas powiedzmy miga minute i znika i po chwili zn ów ... auto jedzie normalnie.

wiem że na forum nie ma wróżek ale może ktoś miał podobne objawy ...

Napisano

miganie oznacza problem z zapłonem mieszanki. Przyczyn może być wiele. Np. uszkodzenie cewki, świecy, wtryskiwacza, zasilania tych elementów, uszkodzenie koła fonicznego na wale korbowym (odkształcenie mechaniczne), bardzo niski stan paliwa w baku.

Napisano

Masz 1,6 - stawiam na cewke ok.gif

Napisano

Padła cewka... Przerabiałem to samo pod koniec zeszłego tygodnia. Auto odebrałem w poniedziałek i jeździ jak nowe smile.gif Te same objawy co kolega i nawet ten sam silnik tongue.gif Nie jeździj samochodem tylko od razu do mechanika... Taka moja mała rada smile.gif

Napisano

100% cewka

Napisano

> Dzięki Panowie też obstawiałem że to cewka

> tylko teraz pytanie czy moge tak jeździć te kilka dni zanim nie kupię cewki ?

Odradzam, teoria mówi, że możesz uszkodzić katalizator niespaloną mieszanką z jednego gara.

> na allegro znalazłem cewki magneti marelli po 90 zł

> http://allegro.pl/cewka-zaplonowa-fiat-stilo-doblo-1-6-16v-nowa-i1337292625.html

> Firma chyba ok ?

Firma OK, cena jeszcze lepsza ok.gif

Za takie pieniądze to bym na Twoim miejscu sprawdził, ile jeszcze w aucie siedzi cewek Sagema i wymienił od razu wszystkie. Ja swoją kupowałem 2 lata temu za 260 zł angryfire.gif Na szczęście u mnie to był ostatni Sagem, pozostałe wymienił poprzedni właściciel. Kolejno, jedna po drugiej w dwumiesięcznych odstępach zlosnik.gif

Napisano

Proponuję wymienić na championy i to syćkie 4 sztuki ok.gif

Koszt cewek +- 600 pln . ok.gif

Wymienisz sam ok.gif

Aha jeszcze jedno cewki do 1,6 różnia sie długością nono.gif

Musisz zapytać rocznikowo albo wyjąć jedną zmierzyć i zapytać o długość cewki sprzedająćego ok.gif

Napisano
  • Autor

cewka wymieniona cena w ASIO 184 zł Magnetii marelli jak się okazało jest to champion smile.gif

resztę zamawiam na alledrogo

ciekawi mnie tylko dlaczego musiałem na komputer jechać? myślałem, że jak wymienię cewkę to błąd zniknie, a check się dalej palił więc wsumie zabawa kosztowała mnie 234 zł grrr no ale zrobić jak auto potrzebne.

Napisano

> cewka wymieniona cena w ASIO 184 zł Magnetii marelli jak się okazało jest to champion

> resztę zamawiam na alledrogo

> ciekawi mnie tylko dlaczego musiałem na komputer jechać? myślałem, że jak wymienię cewkę to błąd

> zniknie, a check się dalej palił więc wsumie zabawa kosztowała mnie 234 zł grrr no ale zrobić

> jak auto potrzebne.

Ale kolejne trzy sam zamontuj bo szkoda kasy na ASiO ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> ciekawi mnie tylko dlaczego musiałem na komputer jechać? myślałem, że jak wymienię cewkę to błąd

> zniknie, a check się dalej palił.

Bodajże po 3-4 odpaleniu, komputer nic nie będzie wywalał - zapewne zapisze to w pamięci, ale przestanie cię informować o błędzie.

Napisano

> Bodajże po 3-4 odpaleniu, komputer nic nie będzie wywalał - zapewne zapisze to w pamięci, ale

> przestanie cię informować o błędzie.

Zgadza sie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Bodajże po 3-4 odpaleniu, komputer nic nie będzie wywalał - zapewne zapisze to w pamięci, ale

> przestanie cię informować o błędzie.

odpalałem fiuta z 10 razy i check się dalej palił tyle że już nie migał i po odpaleniu pikało że awaria

> Ale kolejne trzy sam zamontuj bo szkoda kasy na ASiO

ale ja sam montowałem a ASiO tylko kupiłem cewkę 270751858-jezyk.gif pozostałe 3 cewki kupiłem juz na alledrogo a że w ASiO kupiłem cóż ... z allegro pewnie nie dojdzie do świąt a auto potrzebne jest .

Napisano

> odpalałem fiuta z 10 razy i check się dalej palił tyle że już nie migał i po odpaleniu pikało że

> awaria

wymieniałem sam i wystarczypojeździć kilka km i zniknie - sprawdzone przeze mnie waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.