Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mikser soniczny

Featured Replies

Napisano

czy ktoś wie gdzie można zakupić takie ustrojstwo (mikser soniczny, strumieniowy)????

Napisano

> czy ktoś wie gdzie można zakupić takie ustrojstwo (mikser soniczny, strumieniowy)????

Miałem Rybackiego (podróba BRC) w Lanosie i nie za bardzo byłem w stanie zauważyć jakieś zalety vs. przyzwoity palnik.

Napisano

Bo rybaka trza przerzeźbić wink.gif Na wysokich obrotach wtedy można zauważyć różnicę.

Napisano
  • Autor

> Miałem Rybackiego (podróba BRC) w Lanosie i nie za bardzo byłem w stanie zauważyć jakieś zalety vs.

> przyzwoity palnik.

mi chodzi głównie o to żeby na benzynie był większy but ;-)

na gazie może być jak jest zlosnik.gif

Napisano

> Bo rybaka trza przerzeźbić Na wysokich obrotach wtedy można zauważyć różnicę.

To już lepiej samemu wystrugać sobie coś tego typu. Rybacki jest wg mnie wykonany strasznie lipnie. Wręcz zaprzeczenie aeorodynamiki.

Napisano

> To już lepiej samemu wystrugać sobie coś tego typu. Rybacki jest wg mnie wykonany strasznie lipnie.

> Wręcz zaprzeczenie aeorodynamiki.

Jeśli mnie pamięć nie myli, to ktoś kiedyś kombinował coś takiego na wzór rybackiego, do Lanosa albo Nubiry i chyba nawet zdało to egzamin, nie pamiętam tylko kto i jak nazywał się temat. oslabiony.gif

Napisano

> Jeśli mnie pamięć nie myli, to ktoś kiedyś kombinował coś takiego na wzór rybackiego, do Lanosa

> albo Nubiry i chyba nawet zdało to egzamin, nie pamiętam tylko kto i jak nazywał się temat.

maras77 "zamiast blosa do lanosa", czy jakoś tak. Ja też zrobiłem mieszalnik strumieniowy do Lanosa, ale jakoś brakło mi chęci, żeby go "wdrożyć" przed destrukcją auta. Leży gdzieś w piwnicy.

Napisano

> To już lepiej samemu wystrugać sobie coś tego typu.

Można i tak ale łatwiej coś przerobić.

>Rybacki jest wg mnie wykonany strasznie lipnie.

> Wręcz zaprzeczenie aeorodynamiki.

A taki? 284533973-rze%BCbarybackiego.jpg

Napisano

> maras77 "zamiast blosa do lanosa", czy jakoś tak. Ja też zrobiłem mieszalnik strumieniowy do

> Lanosa, ale jakoś brakło mi chęci, żeby go "wdrożyć" przed destrukcją auta. Leży gdzieś w

> piwnicy.

O właśnie właśnie, chyba o tym samym mówimy. Koszt śmieszny, wykonanie własne, a efekt chyba bdb.

Napisano

> O właśnie właśnie, chyba o tym samym mówimy. Koszt śmieszny, wykonanie własne, a efekt chyba bdb.

Ale z regulacją czegoś takiego wcale nie musi być łatwo.

Napisano

> Ale z regulacją czegoś takiego wcale nie musi być łatwo.

Coś tam było, że był lekki problem, ale wystarczyło dobrze dobrać redukcję miedzianą, która siedziała w strumieniu powietrza i chyba było ok. Ale nie pamiętam dokładnie.

Napisano
  • Autor

> Bo rybaka trza przerzeźbić Na wysokich obrotach wtedy można zauważyć różnicę.

a czy na benzynie jest lepiej???? icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Można i tak ale łatwiej coś przerobić.

> A taki?

rozumiem że to wyrzeźbiłeś z rybackiego????

Napisano

tak - na obydwa pytania

Napisano
  • Autor

rybacki zaproponował mi coś takiego:

mixxer.jpg

do BMW na L-jetronic.

Po co są dwa króćce ? ja mam jeden w palniku! czy można to jakoś zmostkować? czy lepiej zamówić z jednym króćcem???

Napisano

> rybacki zaproponował mi coś takiego:

Zwykły palnik chyba zostawi większy "przelot" dla powietrza. To strasznie zabudowane jest.

Napisano

> Zwykły palnik chyba zostawi większy "przelot" dla powietrza. To strasznie zabudowane jest.

Mikser dedykowany do łajnosa w swej istotnej dla przepływu powietrza części wygląda identycznie. smile.gif IMHO szkoda czasu i pieniędzy.

Napisano
  • Autor

> Mikser dedykowany do łajnosa w swej istotnej dla przepływu powietrza części wygląda identycznie.

> IMHO szkoda czasu i pieniędzy.

wyjdzie w praniu, jest to znacznie większej średnicy niż 37mm - palnik do BMW więc powierzchniowo na pewno jest lepiej, moim zdaniem, ma to TEORETYCZNIE szanse działać, ale - okaże się zlosnik.gif tak czy siak te 2 mniejsze poprzeczki odejdą w niebyt przed montażem ;-)

Napisano

Dawno temu po założeniu rybaka obliczałem pole powierzchni przelotu dla rybackiego i dla używanego wcześniej palnika. Korzystniej wypadał rybacki, nie pamiętam jednak o ile.

Napisano

> Dawno temu po założeniu rybaka obliczałem pole powierzchni przelotu dla rybackiego i dla używanego

> wcześniej palnika. Korzystniej wypadał rybacki, nie pamiętam jednak o ile.

Ten, którego miałem, miał pole równoważne palnikowi o średnicy chyba 32 mm. Tyle, że pole to jeszcze nie wszystko. Tzw. strat miejscowych przepływu na Rybaku jest na pewno więcej niż na mieszalniku palnikowym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.