Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dół 1.2 8v a 16 v

Featured Replies

Napisano

tak z ciekawości bo czeka mnie remont dołu i się zastanawiam czy lepszy 8v czy 16v , cenowo pewnie 16 tka drozsza do remontu?? a koni pewnie jest to samo ???? z góry dziękuje za odpowiedzi smile.gif i jak coś będzie góra 8 mka smile.gif

Napisano

> tak z ciekawości bo czeka mnie remont dołu i się zastanawiam czy lepszy 8v czy 16v , cenowo pewnie

> 16 tka drozsza do remontu?? a koni pewnie jest to samo ???? z góry dziękuje za odpowiedzi i

> jak coś będzie góra 8 mka

Dół niby lepszy. Lepsze korby, ale tłoki wklesłe to przy górze 8v odpreży motor.

Napisano

> Dół niby lepszy. Lepsze korby, ale tłoki wklesłe to przy górze 8v odpreży motor.

czyli ideał pod T smile.gif

Napisano

> czyli ideał pod T

Niby tak, ale dla doświadczonego stroiciela zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ja nie będe mieć turbo tylko prawie serie mam dół 8mkowy w garażu i chyba jego wyremontuje smile.gif no nic tak tylko z ciekawości pytałem dziekuje wszystkim smile.gif

Napisano

> ja nie będe mieć turbo tylko prawie serie mam dół 8mkowy w garażu i chyba jego wyremontuje no nic

> tak tylko z ciekawości pytałem dziekuje wszystkim

A na czym ma polegać remont ?

Napisano
  • Autor

pierscienie, panewki wszystkie oringi , i inne pierdółki smile.gif bo chce miec prawie nówke 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A na czym ma polegać remont ?

mam dol silnika 16v w piwnicy ...czy moge z niego przelozyc tylko korby do mojego 1.2 8V? (korby z 16V sa lzejsze od 8V...bedzie to odczuwalna roznica?)

Napisano

> pierscienie, panewki wszystkie oringi , i inne pierdółki bo chce miec prawie nówke

Jak chcesz mieć prawie nówkę to trzeba wymienić tłoki na nadwymiar i zrobić szlif cylindrów. W innym wypadku to tylko maskowanie strupa pudrem zlosnik.gif

Napisano

> mam dol silnika 16v w piwnicy ...czy moge z niego przelozyc tylko korby do mojego 1.2 8V? (korby z

> 16V sa lzejsze od 8V...bedzie to odczuwalna roznica?)

Mysle, że nie warto rozbierać silnika tylko po to żeby przełożyć korby. Różnica nie jest duza.

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz mieć prawie nówkę to trzeba wymienić tłoki na nadwymiar i zrobić szlif cylindrów. W

> innym wypadku to tylko maskowanie strupa pudrem

hmmm pomyśle smile.gif jutro popytam ile taka operacja smile.gif

Napisano

> Mysle, że nie warto rozbierać silnika tylko po to żeby przełożyć korby. Różnica nie jest duza.

a jak juz bym rozbieral to co mu zrobic by sie lepiej wkrecal?

korby z 16V

podobno mozna 'poscinac' przeciwwagi ...i potem koniecznie wywazyc cfaniaczek.gif

co tam jeszcze robic?

Napisano

> a jak juz bym rozbieral to co mu zrobic by sie lepiej wkrecal?

> korby z 16V

> podobno mozna 'poscinac' przeciwwagi ...i potem koniecznie wywazyc

> co tam jeszcze robic?

Zamach...

Napisano
  • Autor

własnie ja też może cos zrobie z zamachem smile.gif o ile go odelżyć to ma byc prawie seria silnik więc niechce jakoś za mocno by nie popsuć smile.gif

Napisano

> własnie ja też może cos zrobie z zamachem o ile go odelżyć to ma byc prawie seria silnik więc

> niechce jakoś za mocno by nie popsuć

do seri to 1kg nie wiecej...

Napisano
  • Autor

> do seri to 1kg nie wiecej...

tzn odelżyć go do 1 kg czy tylko o 1 kg 270751858-jezyk.gif silnik bedzie miec kolo 80 paru koni smile.gif

Napisano
  • Autor

ja to chyba do Ciebie się zgłosze bo ty wiesz co gdzie i ile smile.gif

Napisano

chyba wszelkie namiary masz, tel, gg, mail, rozmiar buta wink.gif

możemy pogawędzić ok.gif

Napisano

Pytanko

Mam pekniety blok w 8v i mam drugi caly goly i chce wszystko do niego przelozyc ze starej 8v jak sadzicie tloki dac nowe? czy te stare wpasowac?

Napisano

> Pytanko

> Mam pekniety blok w 8v i mam drugi caly goly i chce wszystko do niego przelozyc ze starej 8v jak

> sadzicie tloki dac nowe? czy te stare wpasowac?

Tu nie ma co myśleć, to trzeba zmierzyć, obadać na żywo. Jeśli kwalifikuje się do szlifu to szlif i nowe tłoki a jeśli zużycie mieści się w normie to stare tłoki...

Napisano

> podobno mozna 'poscinac' przeciwwagi ...i potem koniecznie wywazyc

> co tam jeszcze robic?

Jak nie planujesz kręcić bardzo wysoko to myślę, że nie ma sensu.

Napisano

> Jak nie planujesz kręcić bardzo wysoko to myślę, że nie ma sensu.

Na sezon 2011 biore sie za wyglad a w 2012 na jakies T bym sie szykowal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.