Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podgrzewanie tylnej szyby - jedna 'nitka' nie grzeje ;)

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ostatnio zauwarzyłem że na tylnej szybie nie grzeje jedna 'nitka' oczywiście idealnie po środku szyby sciana.gif olałem to bo myślałem że ta wyżej i niżej zajmnie się tym paskiem.... niestety myliłem się, jest to tak idealnie wyliczone że ogrzewanie jednej nitki nie zachodzi na drugą i mam piękny pasek nie odparowany po środku szyby..... widocznych gołym okiem przerwań w nitce nie ma.... da się to jakoś naprawić? Ktoś się tym zajmuje? Ktoś przerabiał?

Pozdrawiam.

Napisano

da sie naprawić kup sobie lakier miedziowy i namaluj scieżkę

Napisano
  • Autor

> da sie naprawić kup sobie lakier miedziowy i namaluj scieżkę

Całą ? No chyba że tak... myślałem że gdzieś się przetarła, ale oglądalem dokładnie i jest cała wink.gif

Dzięki za info, nie wiedziałem że takie cudo istnieje jak miedz w płynie wink.gif

Napisano

Szkło powiększające, ciepły garaż, coś na trzęsące się ręce, wykałaczka, zestaw do naprawy.

(lakier przewodzący)

Jak mała przerwa na jakiś czas powinno dać radę

Napisano

> Całą ? No chyba że tak... myślałem że gdzieś się przetarła, ale oglądalem dokładnie i jest cała

> Dzięki za info, nie wiedziałem że takie cudo istnieje jak miedz w płynie

ja u siebie regenerowałem, najlepiej mieć próbówkę (12V)i szukać przerwy w ten sposób że: włączamy zapłon lub silnik, włączamy ogrzewanie tylnej szyby, lokalizujemy która ścieżka nam nie grzeje, jeden koniec próbówki przykładamy np. z lewej strony a drugim końcem zaczynamy pomiar ścieżki czyli z prawej strony i tym jednym końcem "idziemy" w kierunku lewej strony (próbnik powinien świecić) w momencie kiedy próbnik się nie zapali zlokalizowaliśmy przerwę, obklejamy miejsce przerwy taśmą malarską i lakierem przewodzącym malujemy tak aby nanieść trochę na oryginalną ścieżkę ok 0.5 cm po każdej stronie (mi grzała tylko jedna ścieżka, obecnie 2 dolnych nie mogę zregenerować prawie całe ścieżki są wypalone angryfire.gif)

klnie.gif ścieżka może być poprzepalana w kilku miejscach old.gif

UWAGA boje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gif

przed naniesieniem lakieru wyłączyć ogrzewanie tylnej szyby, odczekać ok 2-3 min aby wysechł banana-wave.gif

Napisano

Zależy jakie ci się trafi uszkodzenie. Kiedyś zamiast malowania miedzią, zrobiłem szlaczek miękkim ołówkiem i co dziwne działało aż sprzedałem padlinę.

Napisano
  • Autor

> Zależy jakie ci się trafi uszkodzenie. Kiedyś zamiast malowania miedzią, zrobiłem szlaczek miękkim

> ołówkiem i co dziwne działało aż sprzedałem padlinę.

Hmmmm na to nie wpadłem, dobra myśl waytogo.gif właśnie zlokalicowałem przerwę, jest minimalna, widoczna tylko przez szkło powiększające.

Pozdrawiam.

Napisano

> Szkło powiększające, ciepły garaż, coś na trzęsące się ręce, wykałaczka, zestaw do naprawy.

> (lakier przewodzący)

Ja kiedyś naprawiałem coś takiego zlosnik.gif- malowałem pędzelkiem, ale ścieżkę z obu stron okleiłem taśmą izolacyjną, taka taśma daje się dobrze formować i przy pewnej staranności można okleić to tak, że po zamalowaniu i szybkim usunięciu taśmy nie widać róznic między naprawianą ścieżką a pozostałymi. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.