Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] 1,7 CDTI problem z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif moja astra od 3 dni odmawia mi posłuszeństwa mad.gif

Na zimnym silniku ciężko ja odpalić kreci kreci kreci i nic. dopiero po 2 3 próbie odpala.(z początku leci czarny dym, później już normalny)

Przejadę się gdzieś, silnik zagrzeje się do 80*c. wył silnik i ponowna próba odpalenia silnika. Bez problemu odpala za 1 razem.

Co może być przyczyną problemowego odpalania na zimnym silniku??

Proszę o pomoc wink.gif

P.S Szczęśliwego nowego roku pub2.gif

Napisano

Możesz podpiąć gdzieś pod tester aby odczytać błędy ??? Bez tego to wróżenie ..... może świece a może coś innego.

Napisano

> Na zimnym silniku ciężko ja odpalić kreci kreci kreci i nic. dopiero po 2 3 próbie odpala.

Ja mam tak samo z tym że w 1,7 DTI, wymieniłem świece i nic nie pomogło, błędów nie ma, przyzwyczaiłem się że ten typ tak ma.

Napisano

> Co może być przyczyną problemowego odpalania na zimnym silniku??

Być może spada ciśnienie paliwa w listwie i jest problem z odpaleniem zanim ciśnienie nie osiągnie odpowiedniej wartości. Należałoby w tym przypadku podłączyć diagnoskop i zobaczyć jakie jest ciśnienie paliwa w listwie zanim zimny silnik zostanie uruchomiony.

Napisano

> Ja mam tak samo z tym że w 1,7 DTI, wymieniłem świece i nic nie pomogło, błędów nie ma,

> przyzwyczaiłem się że ten typ tak ma.

A gdzie tam "ten typ tak ma". Mój odpala jak benzyniak, więc u Ciebie jest jakiś problem.

Napisano

Popraw zimne luty na sterowniku pompy i powinno pomóc. Każdy sterownik w 1.7DTI i silnika Y17DTL pada (wcześniej czy później} poprzez nie. Pozdrawiam.

Napisano

> Popraw zimne luty na sterowniku pompy i powinno pomóc. Każdy sterownik w 1.7DTI i silnika Y17DTL

> pada (wcześniej czy później} poprzez nie. Pozdrawiam.

A czemu ja mam poprawiać luty w sterowniku, skoro wszystko jest ok? Kolega chyba nie zauważył, że temat dotyczy silnika CDTI, a tam nie ma sterownika pompy spineyes.gif

Napisano

Sie czepiasz.......... zlosnik.gif

Zjadło koledze literke C i tyle zlosnik.gif

Napisano

> Sie czepiasz..........

Sorry nie zacytowałem Ja mam tak samo z tym że w 1,7 DTI, wymieniłem świece i nic nie pomogło, błędów nie ma, przyzwyczaiłem się że ten typ tak ma.

Ten kolega na 99,9999 procent ma już zimne luty wokół nóżek robi się obrączka brak styku i dlatego diagnozuję, że to sterownik. Wcześniej czy później jeżeli w tym sterowniku 1.7DTI nie poprawimy lutów to siada sterownik to jest zaprogramowane. Na początku nie ma błędów. Widziałem już parę i kolega naprawiał je lub tylko poprawiał luty to jest standardem. Powinienem zacytować. Pozdrawiam.

Napisano

> błędów nie ma, przyzwyczaiłem się że ten typ tak ma.

> Ten kolega na 99,9999 procent ma już zimne luty wokół nóżek robi się obrączka brak styku i dlatego

> diagnozuję, że to sterownik. Wcześniej czy później jeżeli w tym sterowniku 1.7DTI nie

> poprawimy lutów to siada sterownik to jest zaprogramowane. Na początku nie ma błędów.

> Widziałem już parę i kolega naprawiał je lub tylko poprawiał luty to jest standardem.

Sterownik miałem regenerowany rok temu bo padł, może coś źle zrobili ?

Napisano
  • Autor

teraz na dworze mamy około -1*c i odpala bez problemu problemy zaczynają się przy około -8*C. Wiec jakby to były zimne luty na sterowniku to teraz tez by były problemy z odpalaniem, a ich nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.