Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"AMORY"...Jakie wybrać..:)

Featured Replies

Napisano

Gdy "doszedłem" do siebie po sywestrze, pub2.gif zacząłem się zastanawiać nad AMORKAMI do mojej "ASI".. Zachodzi juz koniecznosc wymiany ("buja się") i nie wiem co mam wybrać... Wiem tylko to, że mają być KAYABY olejowe... "Rozglądałem" się trochę w internecie, ale tam podane sa rózne numery, różne ceny, i nie wiem, które są najwłasciwsze do mojego autka...

A moja "AŚKA" "urodziła się" w 1996 roku, a na imię ma x16xel.... Kto mi poda jakies numery katalogowe amorków przód i tył..?

Propozycję przyjmuję tylko od TYCH, co to już są wyleczeni z Sylwestrowej nocy... zlosnik.gif

Napisano

Bilsteina bym Ci rekomendował ok.gif

W przypadku olejówek to teraz teoretycznie możesz odczuć że auto jest twardsze - minusowe temp i gęsty jest w nich olej, ale przy odwilży odczucie będzie inne zlosnik.gif

Kup co uważasz za dobre zlosnik.gif dla kieszeni i auta, ale pamiętaj że wymiana przednich amorków to nie taka łatwa sprawa i lepiej żeby posłużyły Ci jak najdłużej ok.gif

Dodatkowo sprawdź górne mocowania kolumny Macphersona + stan osłon i odbojników - bałwanków oraz stan osłon gumowych na przegubach i łożysk w kołach przednich - wszystko można za jednym zamachem wymienić.

Napisano

> Dodatkowo sprawdź (..)

dorzuciłbym sprawdzenie i ewentualnie nawet przedwczesną wymianę łożysk przy poduchach, koszt niewielki, a w razie co to oszczędzasz jeden demontarz

Napisano

> Kto mi poda jakies numery katalogowe amorków przód i tył..?

IMHO podawanie tych numerów nie ma sensu. Amortyzatorów tylko na jedną stronę jest w katalogu kilkanaście rodzajów. Bez VIN-u nawet nie ma co zaczynać.

Poszukaj dokładnie w katalogach producentów. Z pewnością są różnice ze względu na silnik, nadwozie, wielkość hamulców itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.