Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spojler wycieraczki; drgania kierownicy

Featured Replies

Napisano

Czesc wszystkim w nowym roku!

Dzis czyszczac auto ze sniegu odpadl mi spojler od wycieraczki od strony kierowcy. Probowalem go zamontowac ale jeden z zaczepow polamal sie od tak. Widze ze sa tam tez zaczepy na śrubki.

Pytanie: czy stilo ogolnie ma na wyposazeniu takie spojlery? Jezeli tak to powinien byc jeden czy dwa? (tylko wyc. kierowcy czy tez pasazera).

Czy taki spojer cos w ogole daje czy tylko wyglada?

Jeszcze jedno pytanko:

Przed chwila ledwo wyjechalem z parkingu 3x zakopujac sie i musialem radzic lopata. I teraz zauwazylem ze pow. 70km/h nie moge utrzymac kierownicy. Lata cala i trzesie buda. Czy to moze byc wina sniegu na wewnetrznej czesci przednich kol? Widzialem ze troszke go tam jest. A snieg teraz bardzo mokry i lepki.

Pozdrawiam:

Napisano

Powodem może być śnieg, lub zaliczenie felgą krawężnika. Jeśli do niedawna jak mniemam było dobrze.

Napisano
  • Autor

To wszystko stalo sie dzisiaj jakas godzine temu. Kraweznik to niemozliwa sprawa bo nie mialem w okolicy zadnego wink.gif

Napisano

Równie dodrze może być twarda mulda śniegowa. Nie dopuszczam bowiem nagłej awarii przegubów półośki.

Dodam jeszcze, że mógł odpaść obciążnik wyważenia podczas zmagania ze śniegiem

Napisano

Odnośnie drgania miałem ostatnio to samo. okazało się że od wewnątrz felgi (alu) było sporo zmrożonego śniegu przyklejonego do felgi, po usunięciu problem zniknął

Napisano

> Czesc wszystkim w nowym roku!

> Dzis czyszczac auto ze sniegu odpadl mi spojler od wycieraczki od strony kierowcy. Probowalem go

> zamontowac ale jeden z zaczepow polamal sie od tak. Widze ze sa tam tez zaczepy na śrubki.

> Pytanie: czy stilo ogolnie ma na wyposazeniu takie spojlery? Jezeli tak to powinien byc jeden czy

> dwa? (tylko wyc. kierowcy czy tez pasazera).

> Czy taki spojer cos w ogole daje czy tylko wyglada?

Ja miałem u siebie też jeden spoiler i na śrubki, wygląda że to jakiś taki oryginał chyba. Co do funkcjonalności to spoiler ma za zadanie dociskać wycieraczkę do szyby przy uzyciu podczas jazdy z dużą prędkością.

Napisano
  • Autor

Odnosnie drgan...problem rozwiazany, oczyscilem felgi od wewnetrznej strony oraz lewa polos - przy wejsciu do skrzyni biegow bylo tam duuzo twardego sniegu.

A wycieraczka to juz wiem o co biega. Bez spojlera tez wyciera. Dzieki za informacje!!

Napisano

> Pytanie: czy stilo ogolnie ma na wyposazeniu takie spojlery? Jezeli tak to powinien byc jeden czy

> dwa? (tylko wyc. kierowcy czy tez pasazera).

Oryginalnie spojler był na wycieraczce kierowcy, wycieraczka pasażera była bez spojlera, ale za to była wygięta w łuk jak w volvo.

> Czy taki spojer cos w ogole daje czy tylko wyglada?

dociska wycieraczkę przy większych prędkościach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.