Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Epica] Szyba elektr. kierowcy

Featured Replies

Napisano

Witam,

Już drugi raz rozprogramowało mi się otwieranie szyby bocznej na "jeden klik". W tej chwili szyba dojeżdża do końca po czym ponownie się otwiera do 2/3. Byłem już z tym w ASO - panowie przeprogramowali i było OK... do dziś. Mówili, że takie cyrki mogą być jeśli próbuje się otwierać przymarzniętą szybę - ciężko o nieprzymarznięte szyby zimą...

Jest na to jakiś "domowy" sposób? Może ktoś już przerabiał temat.

Ja bym najchętniej zlikwidował w ogóle możliwość otwierania na "jeden klik" żeby pozbyć się problemu.

Ps. Szybę mogę zamknąć pstrykając w odpowiednim momencie guzikiem, ale jest to trochę upierdliwe.

Napisano

Jak programowali? Przez kompa czy kombinacje przyciskow?

Napisano

> Jak programowali? Przez kompa czy kombinacje przyciskow?

Jedziesz kliknieciami w dól w gore i załatwione.

Napisano
  • Autor

> Jak programowali? Przez kompa czy kombinacje przyciskow?

niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Jedziesz kliknieciami w dól w gore i załatwione.

Jadę na dwa kliknięcia, jedno na start drugie na stop. Tylko muszę "stop" trafić w momencie jak szyba będzie w najwyższym punkcie biglaugh.gif

Trochę to upierdliwe.

Napisano

Miałem ten problem w Saab'ie. Programowali, programowali, potem Saab wypuścił patch do oprogramowania kontrolera. Nic nie pomagało - szyba żyła własnym życiem - były dni że było OK, a były takie że człowiek pół godziny spędzał próbując zamknąć cholerę. W końcu się nauczyliśmy żeby po prostu nie dotykać szyby pasażera. GM...

Napisano

> Jadę na dwa kliknięcia, jedno na start drugie na stop. Tylko muszę "stop" trafić w momencie jak

> szyba będzie w najwyższym punkcie

> Trochę to upierdliwe.

cos mi po glowie chodzi ze w instrukcji do jakiego auta po np odpieciu akumulatora trzeba nauczyc kontroler jak gdyby gdzei sa wartosci graniczne max otwarte i max zamkniete i byla tamjkas procedura jak to zrobic opisana ale to chyba w Pezociku bylo

Napisano

> cos mi po glowie chodzi ze w instrukcji do jakiego auta po np odpieciu akumulatora trzeba nauczyc

> kontroler jak gdyby gdzei sa wartosci graniczne max otwarte i max zamkniete i byla tamjkas

> procedura jak to zrobic opisana ale to chyba w Pezociku bylo

renault napewno smile.gif dlatego opisalem jak to zrobić smile.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Odgrzebuję.

Znalazłem kolejne info, że programowanie szyby w Epice można opanować samemu, ale nie wiem nadal jak. Jakby ktoś trafił na manual to poproszę.

Edit: Kliknięciami w górę/dół nie bardzo się da po po kliknięciu szyba podjeżdża/zjeżdża od razu max. po czym "odbija się" i wraca.

Napisano

> Odgrzebuję.

> Znalazłem kolejne info, że programowanie szyby w Epice można opanować samemu, ale nie wiem nadal

> jak. Jakby ktoś trafił na manual to poproszę.

> Edit: Kliknięciami w górę/dół nie bardzo się da po po kliknięciu szyba podjeżdża/zjeżdża od razu

> max. po czym "odbija się" i wraca.

Od cala tajemnica i mamy dziada

Poczytaj tylko jak zrobic set up bez kompa serwisowego.

Ponieważ w tradycyjnych układach elektrycznych, którymi sterują proste liczniki czasu, przekaźniki i indywidualne moduły sterujące, dla każdego podsystemu istnieje osobny obwód, układy takie wymagają zastosowania dużej liczby części i skomplikowanej instalacji elektrycznej.

Moduł ISU z kolei eliminuje konieczność stosowania tak złożonych rozwiązań, ponieważ zawiera zintegrowany mikrokontroler realizujący funkcje wielu modułów sterujących i instalacji, a ponadto sam inteligentnie kontroluje swoje działanie.

Pozwala to na ograniczenie liczby podzespołów, uproszczenie instalacji, a ponadto ułatwia diagnostykę układu elektrycznego przy użyciu narzędzia do skanowania.

Napisano
  • Autor

"Ponowne programowanie silnika szyb

Zespół silnika szyby po stronie kierowcy został skonstruowany tak, żeby zapamiętać kroki zamykania i otwierania.

Jeśli zespół silnika szyby po stronie kierowcy został wymieniony lub ponownie zamontowany, należy go zaprogramować, aby funkcja bezpieczeństwa działała prawidłowo. Można tego dokonać za pomocą przełącznika szyby po stronie kierowcy. Jeśli procedura ponownego programowania nie zostanie przeprowadzona, okno po stronie kierowcy nie będzie zamykać się automatycznie.

Następujące kroki wyjaśniają procedurę programowania zespołu silnika szyby po stronie kierowcy:

1. Nacisnąć i przytrzymać przełącznik szyby po stronie kierowcy dopóki krawędź szyby nie znajdzie się w odległości 100 mm od górnej ramy okna.

2. Pociągnąć przełącznik szyby po stronie kierowcy do pierwszego kroku położenia szyby podniesionej i przytrzymać dopóki szyba nie zostanie w pełni podniesiona.

Ważne: Nie pociągać przełącznika szyby do drugiego kroku położenia podniesionego.

3. Przytrzymać przełącznik szyby, przez ok. 3 sekundy po zatrzymaniu silnika szyby.

4. Funkcja bezpieczeństwa zespołu silnika szyby po stronie kierowcy została zaprogramowana.

5. Potwierdzić procedurę programowania poprzez przeprowadzenie automatycznego podnoszenia szyb."

Napisano

> "Ponowne programowanie silnika szyb

No to teraz wszystko wiesz grinser006.gif. Programwoac i juz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.