Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AH]samoczynne wlaczanie sie radia

Featured Replies

Napisano

dzisiaj zaobserwowalem ze wlaczylo mi sie radio po jakims czasie od wylaczenia silnika i zamkniecia auta, myslalem ze moze zapomnialem wylaczyc je ale nie po jakiejs godzinie znowu sie wlaczylo, w ustawieniach mialem nie wlaczona funkcje wlaczenia razem z zaplonem, co to moze byc?

Napisano

Astra wyprodukowana przed II 2005?

Jeśli tak to wyjmij płyte CD z napędu to sie radio nie będzie samo włączać i sie aku nie rozładuje

Napisano
  • Autor

> Astra wyprodukowana przed II 2005?

> Jeśli tak to wyjmij płyte CD z napędu to sie radio nie będzie samo włączać i sie aku nie rozładuje

koniec 2004 hm ide sprawdzic czy nie ma plyty w srodku

Napisano
  • Autor

juz sie łudzilem ale plyty nie bylo w srodku

Napisano

> koniec 2004 hm ide sprawdzic czy nie ma plyty w srodku

Jeśli z płytą nie pomoże to czeka Cie wymiana radia albo naprawa jeśli masz jakiegoś zgrabnego elektronika. Problemem jest wadliwy wyłącznik CD-in .

Potrafi sam sobie włączyć audio i grać aż padnie aku.

Radia były wymieniane na wolne od wad tylko dla aut nie starszych niż 3 lata i do 100 tyś km

edit: To może załaduj płyte, Już nie pamiętam czy miała być czy nie.

Żeby być pewnym że masz radio nie wymienione to trzeba je wyjąć i w dolnym rogu sprawdzić co jest po literach FD pierwsze 2 to tydzień a drugie rok produkcji. Musi być co najmniej FD 0405

Napisano
  • Autor

> Jeśli z płytą nie pomoże to czeka Cie wymiana radia albo naprawa jeśli masz jakiegoś zgrabnego

> elektronika. Problemem jest wadliwy wyłącznik CD-in .

> Potrafi sam sobie włączyć audio i grać aż padnie aku.

> Radia pyły wymieniane na wolne od wad tylko dla aut nie starszych niż 3 lata i do 100 tyś km

czuje ze bedzie jednak trzeba cos z tym zrobic samo sie nie naprawi poszukam jakiegos magika wielkie dzieki

pozdrawiam

Napisano

I tu się mylisz , ja mam radio CD 70 NAVI i umnie jest tak ,że po ok 20-30 min radio się samo wyłancza przy zamkniętych drzwiach .

Nie wiem czy tylko w mojej astrze tak jest ?

Napisano

To standardowe zabezpieczenie przed rozładowaniem aku w każdej AH.

Z tego co pamiętam w AG też takie było tylko wyłączało aku po godzinie.

Napisano

> wyjmij płyte CD z napędu to sie radio nie będzie samo włączać

hmm.gif

to chyba też nie jest normalne "zjawisko"...?

Napisano

> Z tego co pamiętam w AG też takie było tylko wyłączało aku po godzinie.

w eFce też tak jest

Napisano

> to chyba też nie jest normalne "zjawisko"...?

Dlaczego nie normalne bardzo dobrze, że jest takie zabezpieczenie

Napisano

> Dlaczego nie normalne bardzo dobrze, że jest takie zabezpieczenie

a jakie to zabezpieczenie (przed czym) że Ci się radio włączy jak nie wyciągniesz płyty?

Napisano

> to chyba też nie jest normalne "zjawisko"...?

Nie jest . W radiach CD30 z datą produkcji do 4 tygodnia 2005 roku była usterka fabryczna w postaci wadliwego włącznika CD-In w napędzie CD. Powodował on zupełnie przypadkowe samoczynne włączanie się radia. Bywały przypadki że ktoś zostawiał wieczorem auto z wyłączonym radiem a rano nie mógł odpalić po całonocnym graniu bo mu sie samo radio włączyło i wyczerpało akumulator. ZTCP pomagało zostawienie płyty CD w napędzie albo jej wyjęcie. hmm.gif tylko na prawde nie pamiętam która z tych czynności była pomocna Skleroza jakaś old.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli z płytą nie pomoże to czeka Cie wymiana radia albo naprawa jeśli masz jakiegoś zgrabnego

> Radia były wymieniane na wolne od wad tylko dla aut nie starszych niż 3 lata i do 100 tyś km

> edit: To może załaduj płyte, Już nie pamiętam czy miała być czy nie.

> Żeby być pewnym że masz radio nie wymienione to trzeba je wyjąć i w dolnym rogu sprawdzić co jest

> po literach FD pierwsze 2 to tydzień a drugie rok produkcji. Musi być co najmniej FD 0405

Wywaliłem bezpiecznik w radia i teraz mam atrapę znalazłem też instrukcje naprawy tego problemu na innym forum przyczyną faktycznie jest czujnik obecności płyty który to należy dobrze przeczyscić. jak będę miał czas to się tym zajmę i napisze czy pomogło

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.