Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Belki na relingi

Featured Replies

Napisano

Jako, że posiadam jedyne słuszne nadwozie (czytaj: kombi) zamierzam zanabyć w drodze kupna belki na relingi (czyli chyba bagażnik bazowy) do przewozu nart/rowerów/kajaka/rigipsów itp.

Czy np. taki lub taki będzie poprawnie spełniał swoje zadanie.

Oba są wyposażone w zamki+kluczyki oraz nie kosztują więcej jak 100zł.

Czy widzicie jakieś minusy tychże?

Belki będą używane okazjonalnie 2-3 razy w roku.

Napisano
  • Autor

> 2 raz już kupiłem:

> http://allegro.pl/solidny-bagaznik-na-relingi-z-zamkiem-najtaniej-i1388224299.html

> Tylko te, najlepsze i najtańsze ....

z profila widzę, że masz mk2, więc pewnie do mojej mk1 też będzie pasował.

Dlaczego 2 razy? Czyżby pierwszy się połamał/ukradli wink.gif

Napisano

> z profila widzę, że masz mk2, więc pewnie do mojej mk1 też będzie pasował.

> Dlaczego 2 razy? Czyżby pierwszy się połamał/ukradli

będzie, brat je ujeżdża w mkI teraz, pasują na prawie każde relingi, każde typowe.

Pierwsze już nie wystarczają. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie nadają się te belki jeśli planujesz przewozić na dachu narty lub snowboard wiązaniam w dół bo

> są bardzo niskie

a jak na te belki założę taki uchwyt do nart to nie będzie wystarczająco dużo miejsca?

Troszkę mnie zmartwiłeś.

Napisano

> Nie nadają się te belki jeśli planujesz przewozić na dachu narty lub snowboard wiązaniam w dół bo

> są bardzo niskie

ja tam używam duużego boxa zlosnik.gif

Napisano

> a jak na te belki założę taki uchwyt do nart to nie będzie wystarczająco dużo miejsca?

> Troszkę mnie zmartwiłeś.

Belki są niskie, to ich wada albo i zaleta, jak dla mnie to drugie bo dzięki temu mam niższej umiejscowiony box dzięki czemu mieszczę się na styk w garażach...

Jest tam na tyle miejsca żeby spokojnie klamry założyć więc raczej nie masz się co bać, możesz napisać do sprzedawcy, powinien doradzić skutecznie.

Napisano

> a jak na te belki założę taki uchwyt do nart to nie będzie wystarczająco dużo miejsca?

Jeśli relingi nie są bardzo nisko to założysz bez problemu, ja mam takie belki u siebie w nubirze i w stosunku do ceny nic lepszego nie kupisz, aha dałem całe 80pln za używki które nie nosiły śladów użytkowania . Moim zdaniem warto.

Napisano

Według mnie nie wejdą do tych uchwytów deski wiązaniem w dół, potrzeba ok 12 - 14 cm od krawędzi tych gumek w uchwycie (ściśniętych) do dachu. W Marei i Lagunie relingi są średniej wysokości i brakowało mi 3 cm, pożyczyłem koledze bagażnik i do Golfa IV też brakowało. Ja rozwiązałem ten problem poprzez włożenie dystansów pomiędzy belki a uchwyty i zastosowanie dłuższych śrub.

Napisano
  • Autor

> Według mnie nie wejdą do tych uchwytów deski wiązaniem w dół, potrzeba ok 12 - 14 cm od krawędzi

> tych gumek w uchwycie (ściśniętych) do dachu. W Marei i Lagunie relingi są średniej wysokości

> i brakowało mi 3 cm, pożyczyłem koledze bagażnik i do Golfa IV też brakowało. Ja rozwiązałem

> ten problem poprzez włożenie dystansów pomiędzy belki a uchwyty i zastosowanie dłuższych śrub.

albo narty (mam tylko i parę) położyć na bagażniku obok siebie wiązaniami do góry.

ale te dystanse to chyba lepszy pomysł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.