Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko - szkoda z OC sprawcy LIk4

Featured Replies

Napisano

Witam,

małżonka nie ze swojej winy (policja była) skasowała samochód uderzając w pojazd przejeżdzający na czerwonym świetle (protokół policyjny).

Wypełniam właśnie "protokół identyfikacji zdarzenia szkody wypadkowej OC" i Link 4 na kończu 6 stronicowego protokułu powielającego w pełni dokumenty wypełnione przez Assistance i Policję zamieszcza "oświadczenie związane ze szkodą nr xxx" gdzie wymaga abym wykazał wcześniejsze szkody na pojeździe.

Pytanie czy to jest obligatoryjne bo nie widze powodu informowania ich o tym, w sytuacji szkody z OC sprawcy z racji, iż przeszłość pojazdu nie ma związku z rzeczonym wypadkiem?

Napisano

> > Pytanie czy to jest obligatoryjne bo nie widze powodu informowania ich o tym, w sytuacji szkody z

> OC sprawcy z racji, iż przeszłość pojazdu nie ma związku z rzeczonym wypadkiem?

Z samym wypadkiem nie ma, ale z przywróceniem do stanu sprzed szkody może mieć. Zresztą rzeczoznawca nie jest ciemny, przy oględzinach i tak wyłapie stare uszkodzenia.

Nie wiem czy od 2 lat coś się w Link4 zmieniło ale Ci współczuje frown.gif

Napisano
  • Autor

Nie wiem o co im chodzi smile.gif i tak mają wypłącić 100 % wartości auta sprzed szkody.

Pomijam jak bardzo dopłącą za szkody osobowe żony i córki wink.gif

> Z samym wypadkiem nie ma, ale z przywróceniem do stanu sprzed szkody może mieć. Zresztą

> rzeczoznawca nie jest ciemny, przy oględzinach i tak wyłapie stare uszkodzenia.

> Nie wiem czy od 2 lat coś się w Link4 zmieniło ale Ci współczuje

Napisano

> Nie wiem o co im chodzi i tak mają wypłącić 100 % wartości auta sprzed szkody.

Teoretycznie tak, wlasnei to przechodzilem coprawda w Compenise, szkoda calkowita, auto wyszlo mnei 15 tys., wyplacvone 8,5 tys.

Walcz, na forum jest o tym mnostwo watkow, powodzenia.

Napisano

jestem juz po wizycie rzeczoznawcy, zaakceptowałem wycenę.

czy teraz gość co we mnie walnął musi potwierdzić "zeznania" i dopiero dostanę kasę?

znając życie ma na to pół roku i TU kolejne pół na wypłatę odszkodowania ?

Napisano
  • Autor

z tego co kojarze to już powinno być po jego zaakceptowaniu. Inaczej nie podchodziliby do wyceny.

U mnie byli inaczej bo jest protokol policyjny i mandat a nie oswiadczenie - dlatego tak szybko sie dzieje

> jestem juz po wizycie rzeczoznawcy, zaakceptowałem wycenę.

> czy teraz gość co we mnie walnął musi potwierdzić "zeznania" i dopiero dostanę kasę?

> znając życie ma na to pół roku i TU kolejne pół na wypłatę odszkodowania ?

Napisano
  • Autor

> Teoretycznie tak, wlasnei to przechodzilem coprawda w Compenise, szkoda calkowita, auto wyszlo

> mnei 15 tys., wyplacvone 8,5 tys.

> Walcz, na forum jest o tym mnostwo watkow, powodzenia.

cyt

Za utrwalony należy zatem uznać pogląd, że koszt naprawy uszkodzonego w wypadku komunikacyjnym pojazdu, nieprzewyższający jego wartości sprzed wypadku , nie jest nadmierny w rozumieniu art. 363 § 1 k.c. Pogląd ten aprobowany jest w doktrynie.”

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.