Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Garaż ogrzewany VS Garaż nieogrzewany Który lepszy?

Featured Replies

Napisano

> W sumie kazdy stawia tak jak ma warunki.

> A to co jest zdrowe dla blach nie musi byc zdrowe dla silnika. Wiec nad czym sie zastanawiac. jak

> ktos mieszka na osiedlu i ma parking podziemny ciezko aby przed blokiem wiate sobie wywalil

Amen.

Napisano

> W sumie kazdy stawia tak jak ma warunki.

> A to co jest zdrowe dla blach nie musi byc zdrowe dla silnika. Wiec nad czym sie zastanawiac. jak

> ktos mieszka na osiedlu i ma parking podziemny ciezko aby przed blokiem wiate sobie wywalil

dokładnie. Nie da się jednoznacznie stwierdzić, co będzie najlepsze dla samochodu. Ja kieruję się tylko tym, że w okresie jesienno zimowym zawsze trzymam samochód w garażu (mimo że sam nie mam garażu i muszę się prosić ) bo jak stoi pod otwartą wiatą to ciągle łażą po nim koty wylegując się na masce dopóki jest ciepła. A moja irytacja rano jak widzę na szybie ślady łapek psuje mi cały dzień zlosnik.gif A tak śpię spokojnie i raczej jest mi obojętne czy garaż jest ogrzewany czy nie.

Napisano

> auto może i było suche, bo cała woda, która z niego spłynęła była na podłodze. I żadna wentylacja

> nie wyciągnie kilku litrów wody w kilka godzin. Wylej sobie butelkę mineralnej wieczorem na

> podłogę w kuchni i zobacz czy do rana wyschnie

w kuchni nie ma odplywu na podlodze... nie widzialem garazu (w bloku czy nowym domu) gdzie nie byloby odplywu do wody... nawet w mega wilgotnym okresie (jesien, ulew, czy jak sie wjedzie zasniezonym autem itp) w garazu po nocy jedynie widac slady po sciezce wody ktora splynela sobie do studzienki...

dyskusja moim zdaniem typu: co lepsze do poruszania się - hulajnoga czy samochod smile.gif

temat rdzy zupelnie do zignorowania... auta produkowane od 20 lat maja przewaznie ocynk... co więcej w garazu unikasz sytuacji ze auto z czapą sniegu, ktory zaczyna szybko topniec jak sie nagrzeje, zostaje potem znowu na mrozie i woda splywajaca zamarza w szczelinach itp. ale to tez gdybanie... bo jakos setki tysiecy aut tak eksploatowanych jezdza...

dla mechaniki (olej, gumy, czy tworzywa sztuczne we wnetrzu itp) cieplo i mniejsze roznice temperatury są korzystniejsze... ze nie wspomne o komforcie uzytkowania (czas nagrzania silnika, ktory wyjezdza z +10 na -15 robi duza roznice, niz jakby stal na dworzu) + skrobanie i odsniezanie...

jedyne co mozna wziac pod uwage to jak ktos wczesniej napisal: potencjalna niespodzianka jak auto sie zostawi nagle na mrozie, ale to tez do uniknięcia, jak się obserwuje aku smile.gif

smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.