Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaz a przerejestrowanie

Featured Replies

Napisano

Otóż kupiłem samochód używany bez gazu i obecnie zakładam gaz ale samochód nie jest jeszcze przerejestrowany i teraz pytanie: na kogo wystawić fakturę, czy na poprzedniego właściciela czy na mnie?POZDRAWIAM

Napisano

> Otóż kupiłem samochód używany bez gazu i obecnie zakładam gaz ale samochód nie jest jeszcze

> przerejestrowany i teraz pytanie: na kogo wystawić fakturę, czy na poprzedniego właściciela

> czy na mnie?POZDRAWIAM

na CIebie: bedziesz przerejestrowywał na siebie - od razu wpiszesz gaz za 1 wizytą w WK

Napisano

> Otóż kupiłem samochód używany bez gazu i obecnie zakładam gaz ale samochód nie jest jeszcze

> przerejestrowany i teraz pytanie: na kogo wystawić fakturę, czy na poprzedniego właściciela

> czy na mnie?POZDRAWIAM

Przecież masz dowód własności auta w postaci umowy kupna, więc na ciebie.

Napisano

> czy na mnie?POZDRAWIAM

Oczywiście, że na Ciebie, w końcu to Ty kupujesz usługę.

Ale tak z praktyki, to nie ma kompletnie znaczenia na kogo, ważne aby z faktury zidentyfikować auto (vin).

W moim przypadku było tak, że wystawili (co było niewłaściwe) fakturę na dane z DR (nie na moje) bo jeszcze nie przerejestrowany był i w WK nie było żadnych uwag.

Napisano

> Oczywiście, że na Ciebie, w końcu to Ty kupujesz usługę.

> Ale tak z praktyki, to nie ma kompletnie znaczenia na kogo, ważne aby z faktury zidentyfikować auto

> (vin).

> W moim przypadku było tak, że wystawili (co było niewłaściwe) fakturę na dane z DR (nie na moje) bo

> jeszcze nie przerejestrowany był i w WK nie było żadnych uwag.

też zakładałem gaz chyba jeszcze na starych tablicach, tak sobie właśnie przypomniałem że w homologacji mam poprzedni nr rej

reszta danych oczywiście na mnie

w poprzednim aucie zrobiłem inaczej, gaz zakładałem "na" dowód tymczasowy, więc wszystko już było aktualne

a gaz wbili mi przy odbiorze stałego DR

zobacz do kiedy masz przegląd, bo może warto zrobić przegląd, wyrobić dowód tymczasowy i dopiero założyć gaz grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> też zakładałem gaz chyba jeszcze na starych tablicach, tak sobie właśnie przypomniałem że w

> homologacji mam poprzedni nr rej

> reszta danych oczywiście na mnie

> w poprzednim aucie zrobiłem inaczej, gaz zakładałem "na" dowód tymczasowy, więc wszystko już było

> aktualne

> a gaz wbili mi przy odbiorze stałego DR

> zobacz do kiedy masz przegląd, bo może warto zrobić przegląd, wyrobić dowód tymczasowy i dopiero

> założyć gaz

WITAM. Już założyłem i fakturę i homologację wypisali mi na stare numery, pytałem się w urzędzie i powiedzieli że nie ma znaczenia, dzięki za wszystkie podpowiedzi.POZDRAWIAM.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.