Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Estiva Blue&Me - Dynamic

Featured Replies

Napisano

Witam

Orientujecie się może jak ma się wersja samochodu do zamontowanych wiązek elektrycznych. Zastanawiam się nad montażem halogenów do swojej Estivy i w związku z tym przypomniałem sobie jak przy zakupie sprzedawca zwrócił mi uwagę, że mój model jest okrojona wersją Dynamica, a nie wzbogacona wersja Actual (wyszczególnione na fakturze nawet). Czy w związku z tym mogę mieć mniejsze problemy z montażem halogenów, czy większe - chodzi mi też o przycisk na konsoli?

Napisano

W tym temacie Fiat jest nieprzewidywalny.

Ale w sumie masz 50% szans że wiązka jest albo jej nie ma.

Napisano
  • Autor

> W tym temacie Fiat jest nieprzewidywalny.

> Ale w sumie masz 50% szans że wiązka jest albo jej nie ma.

To prawda. Od zakupu próbuję się dowiedzieć czy powinienem mieć funkcję DEADLOCK, ale trudno mi uzyskać jakąkolwiek informację.

Napisano

> To prawda. Od zakupu próbuję się dowiedzieć czy powinienem mieć funkcję DEADLOCK, ale trudno mi

> uzyskać jakąkolwiek informację.

A naciśnij 2 x kłódke na pilocie, hmm.gif po pierwszym razie zamyka a po drugim powinien być taki odgłos odbezpieczania cięgien. Przerwa między jednym cyklem a drugim nie dłuższa niż 3 sec. Powiem szczerze w GP nie sprawdzałem ale Transitku tak mam .

Napisano
  • Autor

> A naciśnij 2 x kłódke na pilocie, po pierwszym razie zamyka a po drugim powinien być taki

> odgłos odbezpieczania cięgien. Przerwa między jednym cyklem a drugim nie dłuższa niż 3 sec.

> Powiem szczerze w GP nie sprawdzałem ale Transitku tak mam .

Chodzi o to, że wg specyfikacji na stronie Fiata powinienem to mieć, a nie mam.

Napisano

> Chodzi o to, że wg specyfikacji na stronie Fiata powinienem to mieć, a nie mam.

DeadLock na pewno jest dostępny, gdy wszystkie szyby są sterowane elektrycznie, ale jest zależny od wersji. Nie wiem, czy Dynamic nie jest za niską wersją na ten gadżet.

Napisano
  • Autor

> DeadLock na pewno jest dostępny, gdy wszystkie szyby są sterowane elektrycznie, ale jest zależny od

> wersji. Nie wiem, czy Dynamic nie jest za niską wersją na ten gadżet.

Chodzi właśnie o to, że w wersji Estiva Blue&Me w specyfikacji był wymieniony DeadLock w standardzie (Estiva nie ma tylnych szyb sterowanych elektrycznie). Rozmawiałem z BOK Fiata i czekam na odpowiedź.

Napisano

> Chodzi właśnie o to, że w wersji Estiva Blue&Me w specyfikacji był wymieniony DeadLock w

> standardzie (Estiva nie ma tylnych szyb sterowanych elektrycznie). Rozmawiałem z BOK Fiata i

> czekam na odpowiedź.

No to się w specyfikacji pomylili. Deadlock nie był dostępny w standardzie Emotion.

Napisano

> DeadLock na pewno jest dostępny, gdy wszystkie szyby są sterowane elektrycznie, ale jest zależny od

> wersji. Nie wiem, czy Dynamic nie jest za niską wersją na ten gadżet.

Sprawdziłem u mnie deadlocka brak . Wersja Dynamic z el.sz. z przodu.

Napisano
  • Autor

> Sprawdziłem u mnie deadlocka brak . Wersja Dynamic z el.sz. z przodu.

Zadzwonili z FAP i potwierdzili, że w specyfikacji na stronie musiał być błąd. W standardzie w żadnej wersji GP nie było deadlocka. Jeśli miałbym wydruk tej specyfikacji i się upierał to mogę drążyć temat w finale otrzymując przeprosinowy list :-). Ale niestety gdzieś ten wydruk ze specyfikacją mi zaginął.

Ale nawet w tej chwili na stronach konfiguracji samochodu przy wyborze funkcjonalności DEADLOCK jest w standardzie, przynajmniej dla GP Estiva B&M. Co prawda jest adnotacja, że informacje zawarte na stronie nie są ofertą handlową, ale na dobrą sprawę można się przypiąć do błędnego informowania przyszłego klienta.

Napisano

> Zadzwonili z FAP i potwierdzili, że w specyfikacji na stronie musiał być błąd. W standardzie w

> żadnej wersji GP nie było deadlocka. Jeśli miałbym wydruk tej specyfikacji i się upierał to

> mogę drążyć temat w finale otrzymując przeprosinowy list :-). Ale niestety gdzieś ten wydruk

> ze specyfikacją mi zaginął.

> Ale nawet w tej chwili na stronach konfiguracji samochodu przy wyborze funkcjonalności DEADLOCK

> jest w standardzie, przynajmniej dla GP Estiva B&M. Co prawda jest adnotacja, że

> informacje zawarte na stronie nie są ofertą handlową, ale na dobrą sprawę można się przypiąć

> do błędnego informowania przyszłego klienta.

Na dobrą sprawę jak dostałeś specyfikacje przy zakupie i pisze tam że deadlock ma być, to ma być, a jak nie ma to jakbyś się uparł to muszą założyć albo Ci to jakoś wynagrodzić smile.gif W końcu kupiłeś wybrakowany egzemplarz wink.gif

Napisano

> Na dobrą sprawę jak dostałeś specyfikacje przy zakupie i pisze tam że deadlock ma być, to ma być, a

> jak nie ma to jakbyś się uparł to muszą założyć albo Ci to jakoś wynagrodzić W końcu kupiłeś

> wybrakowany egzemplarz

Umowa podpisana "w błędzie" jest nieważna smile.gif,jeżeli wykaże, że błąd miał decydujący wpływ na decyzję o zakupie może oddać samochód i żądać odszkodowania za szkody moralne i nie tylko.(szkoda,że to nie Stany) grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.