Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sonda Lambda

Featured Replies

Napisano

Pacjent to Punto 1.1 + LPG II gen. Jak można domowym sposobem sprawdzić sondę lambda czy nie jest padnięta? Czy są jakieś typowe objawy poza wysokim zużyciem paliwa? Mam nadzieję, że coś poradzicie wink.gif

Napisano

> Pacjent to Punto 1.1 + LPG II gen. Jak można domowym sposobem sprawdzić sondę lambda czy nie jest

> padnięta? Czy są jakieś typowe objawy poza wysokim zużyciem paliwa? Mam nadzieję, że coś

> poradzicie

Myślę, że są odpowiednie kąciki do tego. cool.gif

Zacznij od cementowni. Oni mają ten silnik rozpracowany lepiej niż producent.

Napisano
  • Autor

> Myślę, że są odpowiednie kąciki do tego.

> Zacznij od cementowni. Oni mają ten silnik rozpracowany lepiej niż producent.

Chciałem dowiedzieć się o sposób diagnostyki sondy lambda i o objawy padniętej ogolnie, może są jakieś wspólne dla wszystkich silników. Nie koniecznie akurat w tym ok.gif

Napisano

> Chciałem dowiedzieć się o sposób diagnostyki sondy lambda i o objawy padniętej ogolnie, może są

> jakieś wspólne dla wszystkich silników. Nie koniecznie akurat w tym

Na upartego możesz sprawdzić czy w ogóle działa przy użyciu multimetru, ale odczyty nie będą na tyle szybkie żeby sprawdzić czy działa dobrze. Analogowym woltomierzem, na małym zakresie (do 5V) może ci się udać sprawdzić czy napięcie jedzie od 0 do 1V(5V) i spowrotem. Wystarczy się we wtyczkę wpiąć na pracującym silniku. Nie wiem na jakim napięciu pracuje sonda w 1.1 FIRE.

Napisano

> Na upartego możesz sprawdzić czy w ogóle działa przy użyciu multimetru, ale odczyty nie będą na

> tyle szybkie żeby sprawdzić czy działa dobrze. Analogowym woltomierzem, na małym zakresie (do

> 5V) może ci się udać sprawdzić czy napięcie jedzie od 0 do 1V(5V) i spowrotem. Wystarczy się

> we wtyczkę wpiąć na pracującym silniku. Nie wiem na jakim napięciu pracuje sonda w 1.1 FIRE.

tak - tylko że jak wyjdzie że napięcie nie oscyluje to nie znaczy że sonda jest uszkodzona...

np błędnie działający czujnik temperatury silnika da podobny objaw...

tak naprawdę czy sonda dobrze działa może sprawdzić porównując jej sygnał do tego co faktycznie wychodzi rury wydechowej (analizator)

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.