Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

takie pytanie

Featured Replies

Napisano

Do tej pory jezdze Oplem ale... czas na zmiane. I pytanie mam : Cordoba ( od 2003 wzwyz) czy Leon ( I gen.)? Silnik - raczej benzyna. Co Panstwo na takie dictum ? W zasadzie dwie osoby na pokładzie , sporadycznie trzecia.Bede wdzieczny za podpowiedzi.Nie ukrywam , ze Cordoba jakos bardziej pachnie mi "nowym" ale ... moze jestem w bledzie?

Napisano

> Do tej pory jezdze Oplem ale... czas na zmiane. I pytanie mam : Cordoba ( od 2003 wzwyz) czy Leon (

> I gen.)? Silnik - raczej benzyna. Co Panstwo na takie dictum ? W zasadzie dwie osoby na

> pokładzie , sporadycznie trzecia.Bede wdzieczny za podpowiedzi.Nie ukrywam , ze Cordoba jakos

> bardziej pachnie mi "nowym" ale ... moze jestem w bledzie?

Cordoba to ibiza z doklejonym kufrem, leon napewno bedzie wiekszy w srodku

Napisano
  • Autor

> Cordoba to ibiza z doklejonym kufrem, leon napewno bedzie wiekszy w srodku

na pewno wiekszy ale czy nowoczesniejszy ? Tu jest sedno. Optycznie Cordoba jest bardziej nowa. Nic tez nie wiem o podzespolach. Ktore lepsze? Czy moze to

zsame?

Napisano

> na pewno wiekszy ale czy nowoczesniejszy ? Tu jest sedno. Optycznie Cordoba jest bardziej nowa. Nic

> tez nie wiem o podzespołach. Ktore lepsze? Czy moze to

> zsame?

hmm.gif te same roczniki to czemu cordoba miała by być nowoczesniejsza? Technicznie to ta sama technologia wizualnie grinser006.gif mi osobiście ibiza i cordoba pasują bardziej do dziadka lub kobiety ,leon ma zdecydowanie lepszą sylwetke jak dla mnie i wybór byłby dośc łatwy waytogo.gif masz jeszcze leona z dupcia czyli toledo waytogo.gif

Napisano

> na pewno wiekszy ale czy nowoczesniejszy ? Tu jest sedno. Optycznie Cordoba jest bardziej nowa. Nic

> tez nie wiem o podzespolach. Ktore lepsze? Czy moze to

> zsame?

czy nowoczesnijsza?..... trudno powiedziec, napwno niema co szukac leona z silnikiem mniejszym niz 1.6 (102km) bo ten 1.4 (chyba 75km) jest za slaby. Jezeli mialbym do wyboru leon/cordoba z tych samych rocznikow (+- rok) osobiscie bym wybral leona, bo poprostu jest wieszy.

Napisano

> leona z dupcia czyli toledo

o to to wlasnie zlosnik.gif

Napisano

> o to to wlasnie

dupcia oczywiście zlosnik.gif

Napisano

ja brałbym Leona ok.gif

Napisano

> te same roczniki to czemu cordoba miała by być nowoczesniejsza? Technicznie to ta sama

> technologia wizualnie mi osobiście ibiza i cordoba pasują bardziej do dziadka lub kobiety

> ,leon ma zdecydowanie lepszą sylwetke jak dla mnie i wybór byłby dośc łatwy masz jeszcze

> leona z dupcia czyli toledo

Dokładnie dla mnie wybór również bardzo łatwy. Leon większy (napewno wygodniej się jeździ), spalanie no cóż większy to i trochę więcej pali. Ja jeżdżę Toledo z 2002 roku i jest naprawdę przyjemnie. Dla dwóch osób brałbym Leona (Toledo duuuuży bagażnik) no ale dla dwóch osób jest zbędny. Podzespoły zapewne w jednym jak i w drugim sypią się podobnie (nic nie jest wieczne). U mnie czasami coś stuka, puka ale są to przeważnie do wymiany jakieś gumki stabilizatora itp. koszt nie wielki wink.gif

Napisano

Polecam Leona. Samochód wygodniejszy, znacznie solidniej wykończony, cichszy w środku i zazwyczaj lepiej wyposażony. Wiem co mówię - jeździlem dość długo cordobą '05r a obecnie posiadam Leona'02. Absolutnie nie mówię, że Cordoba jest zła, bo nie jest, ale w porównaniu z Leonem czuc różnicę na - . Co mi się nie podobało w Cordobie to słabiutkie światła ktore w nocy(zwlaszcza podczas deszczu) mocno dawały się we znaki sciana.gif oraz słabiutkie wyczucie tyłu połączone z żadną widocznością przez tylną szybę. Ale atrakcyjna linia musi kosztować.... wink.gif

Napisano

Cordoba to straszne dziadostwo we wnętrzu - mówię o wyglądzie, materiałach i, co najważniejsze, jakości użytych tworzyw i farb. Leon to przy tym szczyt luksusu.

Dodatkowo z Cordobą w pakiecie dostajesz zamarzające zamki zimą.

mar00ha

Napisano

W nowych modelach ibizy i cordoby, tj od 2003 ta przypadlość już nie wystepuje. Permanentnie nękało to poprzedni model - w tym jesli już wystapi to niestety peszek

wink.gif

Napisano

> W nowych modelach ibizy i cordoby, tj od 2003 ta przypadlość już nie wystepuje. Permanentnie nękało

> to poprzedni model - w tym jesli już wystapi to niestety peszek

No niestety. Mój ojciec miał Cordobę z 2004 i klął na zamki zimą.

mar00ha

Napisano

> Dodatkowo z Cordobą w pakiecie dostajesz zamarzające zamki zimą.

> mar00ha

otworzyc otworzysz, ale jak zamkniesz sie w srodku to zostaja tylko drzwi pasazera zlosnik.gif

Napisano

> otworzyc otworzysz, ale jak zamkniesz sie w srodku to zostaja tylko drzwi pasazera

U mnie tylko tylne chcialy sie otwierac angryfire.gif

Napisano

> Cordoba to straszne dziadostwo we wnętrzu - mówię o wyglądzie, materiałach i, co najważniejsze,

> jakości użytych tworzyw i farb. Leon to przy tym szczyt luksusu.

> Dodatkowo z Cordobą w pakiecie dostajesz zamarzające zamki zimą.

> mar00ha

Niestety potwierdzam,trza wyjmowac zamki, rozkrecac, smarowac i dopiero mozna korzystac w zime.

Co do materialow i ich jakosci.Porownania z leonem nie mam,ale w cordobie material na siedzeniach,wykladzina.Cholera wie,z czego sa zrobione.Ale za szybko sie niszcza frown.gif

Napisano

> U mnie tylko tylne chcialy sie otwierac

to sie trzeba cieszyc, w grudniu jak mi zamek przymarl to przez bagaznik wychodzilem z auta zeby szyby wyskrobac.... to jest dopiero gimnastyka zlosnik.gif

Napisano

> to sie trzeba cieszyc, w grudniu jak mi zamek przymarl to przez bagaznik wychodzilem z auta zeby

> szyby wyskrobac.... to jest dopiero gimnastyka

a ja w Polo stałem z suszarką przy zamku bo wszystkie zamarzły hehe.gif

Napisano

> a ja w Polo stałem z suszarką przy zamku bo wszystkie zamarzły

trzeba manuala zrobic, jak wejsc do auta w mrozne dni zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

Dziekuje wszystkim za uwagi.Więc jednak - będzie Leon:) Przekonaliście mnie . Droższy w roczniku od Cordoby ale cóż - cos za coś!:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.